Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!

Германският канцлер поздрави Македония и Гърция за компромиса за името
177
Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!
Ангела Меркел и Зоран Заев. Снимка: БТА

В изявление от Скопие германският канцлер Ангела Меркел благодари на премиерите на Македония, Гърция и България за политическата смелост да решат проблемите на Балканите. Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция.

Още по темата
На съвместната пресконференция с премиера Зоран Заев Меркел заяви, че референдумът на 30 септември е възможност пред страната да се отворят вратите на Европейския съюз и НАТО, предаде БНР.

"Вие сте поканени за членство в НАТО, имате перспективата да се присъедините към Европейския съюз. Все още предстои много работа, но предпоставката, разбира се, е успешен референдум на 30 септември. Няма да се намесвам в решението на вашите граждани, но мога да кажа от моя собствен опит, че исторически възможности не възникват всеки ден, а само веднъж на поколение", каза германският канцлер.

Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е първият германски канцлер, който е на официална визита в Македония след обявяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991 г.

Днешното посещение на Меркел, както и серията визити на западноевропейски лидери в Скопие тази седмица, се свързват с предстоящия в края на месеца референдум за промяна на името на Македония. Германия от години открито подкрепя компромиса в спора за името между Македония и Гърция.

Според говорителя на германското правителство Щефан Зайберт, теми на разговорите на канцлера с македонския премиер Зоран Заев ще бъдат икономическите отношения.

Освен подкрепата за договора с Гърция, друга тема по време на визитата на Меркел в Скопие се очаква да бъде възможността за размяна на територии между Косово и Сърбия като начин да се реши спорът между двете съседни страни. Германия многократно отхвърли преначертаването на границите на Балканите.

Македонската информационна агенция отбелязва, че България беше първата страна, признала независимостта на Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
5
 
! Отговори
www преди 5 години
До PifiЗА КОИ ЧЕРВЕНИ СТАВА ВЪПРОС ОТ БСП ИЛИ ОТ ГЕРБ ??
80
6
 
8
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
Във форума вони от червени ***.....!!!!!
79
4
 
15
 
! Отговори
www преди 5 години
БОРИСОВ НЕ ИГРАЕ РОЛЯ ТОЙ ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИ...
78
8
 
7
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
До До 83Айде стига сте дрънкали глупости. "Народа бил добре". А като беше "толкова добре" защо оградихте цялата държава с кльонове и бодлива тел и застрелвахте като кучета по границата всеки дръзнал да избяга от "рая"?
77
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За оръжейните канали на българско оръжие през Турция,Йордания и Азербайджан се мълчи.Голяма е вината на България за бежански поток към Европа и рано или късно ще ни се потърси сметка. Ама дано стигнат до човека с парите.
76
12
 
8
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
Народа не беше добре!И не е!Когато - вие които помните ( по-малко и от златна рибка - а тя помни само настоящата обиколка на буркана) разберете, ЧЕ ВСИЧКО СЛЕД 89 Е ПРЯКО ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА - тогава може - да ви "светне" защо сте на този хал...и защо половината по-будна част от народа се махна...и се маха!Ама фанатици като вас *** - надали!
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мхм благодари му че сме зле и даже и мигрантите не искат тук, а право в германия, само дето меркел се е злабудила, че арабухите ще работят и няма да изнасилват.
74
7
 
2
 
! Отговори
Макето преди 5 години
Браво, подкрепям.
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забрави да му благодари за ролята му на основен снабдител на оръжие брадатите от ал-кайда в Сирия.
72
13
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
Има само едно по-лошо от безродник - и това е ватнишка noдлога!СеСиСеРе прибра тонове злато ... остави скапани неконкурентноспособни ...морално остарели заводи...и народ с прекършен дyx и гръбнак!Мижитурки - биещи теманета на болшевишкия окупатор!
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая кога ще я съдят за престъпления срещу човечеството и нейните подръжници, наближава ли тоя ден.
70
2
 
4
 
! Отговори
До Меркел преди 5 години
Стига си се занимавала с пенсии ***... Огледай за нещо свежо
69
3
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НАЙ-ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОТО И ГОЛЯМО БАЛКАНСКО ТИКВЕНО ПОСТИЖЕНИЕ Е ШКЕМБЕТО МУ.СКОРО ЩЕ НАДМИНЕ ВРЪХ МУСАЛА, ОТ ТВА ЛАПАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мене би ме било срам Меркел да ми благодари публично.
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрав от отявлената международна престъпничка Меркел, която ще бъде изритана на изборите и съдена е равносилно на поздрав за Боко от Аркан
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа на Меркел е да издокара Македония в ЕС за да може да напълни страната с емигранти!
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците знаеха, че населението на Македония са българи и затова единственото, което оспориха е името, което засяга гръцките интереси и история. Бат ви Бойко не извлече АБСОЛЮТНО НИЩО от създалият се ИСТОРИЧЕСКИ шанс за България. Затова му благодарят сега, или по-точно го галят по главата, както се прави с любимо кученце.
64
3
 
21
 
! Отговори
Рецидив преди 5 години
То и Плевнелиев беше така, похвали и от Шмеркел и от Микрон, да неговорим за великия седящ бик Бардако о Баба! Най ме грабна медалчето, което му даде Прасенко за заслуги към украинската хунта! А рязанта курабина Ерголям го покани като петнайста ханъм, голям жест и индеректна подкрепа отзад:DСамо бг. народ му даде червен картон и го отсвири завинаги. Та да си дойдем на думата, всички фалят Бойко от евреите до швабите, ама дали народеца ще го признае?
63
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изсмукването на пари от българия е запазена марка на русия. Германците си имат силна икономика и им трябват пазари, не като пияниците
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според вас защо Меркел не благодари и на Ципрас за ролята му, която беше съществена, за разлика от тази на Тиквата? :DA, да, защото Ципрас защити националните си интереси, за разлика от позорно надyпeният Тиквун.