Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!

Германският канцлер поздрави Македония и Гърция за компромиса за името
177
Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!
Ангела Меркел и Зоран Заев. Снимка: БТА

В изявление от Скопие германският канцлер Ангела Меркел благодари на премиерите на Македония, Гърция и България за политическата смелост да решат проблемите на Балканите. Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция.

Още по темата
На съвместната пресконференция с премиера Зоран Заев Меркел заяви, че референдумът на 30 септември е възможност пред страната да се отворят вратите на Европейския съюз и НАТО, предаде БНР.

"Вие сте поканени за членство в НАТО, имате перспективата да се присъедините към Европейския съюз. Все още предстои много работа, но предпоставката, разбира се, е успешен референдум на 30 септември. Няма да се намесвам в решението на вашите граждани, но мога да кажа от моя собствен опит, че исторически възможности не възникват всеки ден, а само веднъж на поколение", каза германският канцлер.

Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е първият германски канцлер, който е на официална визита в Македония след обявяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991 г.

Днешното посещение на Меркел, както и серията визити на западноевропейски лидери в Скопие тази седмица, се свързват с предстоящия в края на месеца референдум за промяна на името на Македония. Германия от години открито подкрепя компромиса в спора за името между Македония и Гърция.

Според говорителя на германското правителство Щефан Зайберт, теми на разговорите на канцлера с македонския премиер Зоран Заев ще бъдат икономическите отношения.

Освен подкрепата за договора с Гърция, друга тема по време на визитата на Меркел в Скопие се очаква да бъде възможността за размяна на територии между Косово и Сърбия като начин да се реши спорът между двете съседни страни. Германия многократно отхвърли преначертаването на границите на Балканите.

Македонската информационна агенция отбелязва, че България беше първата страна, признала независимостта на Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Истукан"... а Русенският университет я направи (Ангела Меркел) доктор."---... а Пловдивският унверситет, майна, направи Ицо Стоичков доктор (хонорис кауза):)
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че как няма да му благодариш??.. колко парички изсмукахте от българите (за щастието и благоденствието на германския пенсионер)!
59
15
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Анонимен 66Вие/бузлуджанчетата/ никога няма и да разберете, каква е била ролята на Борисов.Затова и власта ви е мираж............
58
3
 
17
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 5 години
Искам да благодаря на Бойко, че не предяви никакви претенции към Македония относно идентичност, история и принадлежност. Такъв слугинаж и сляпо чуждопоклонниество без оглед на собствените си национални интереси е рядко срещано явление, дори фалиралите гърци проявиха достойнство и не паднаха толкова ниско. Даже си отстояха националната чест по казуса "Македония".
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата работа не разбрахме каква е била ролята на Тиквата и за какво точно му благодари. Май в ЕНП обичат да си пишат незаслужени заслуги за вдигане на рейтинга.
56
1
 
1
 
! Отговори
След 30 години преди 5 години
преход РзБъ постигна най-високи резултат и е намаляве на обемс на отпадъци, благодарение на усърдието на бригадите зс рециклиране съставени от доброволци обитаващи градските улици. Предимно хора от българския етнос.
55
3
 
10
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Брей,голямо ухажване на една измислена държава и измислен народ!Западните Балкани са голям резерв за:пушечно месо,прислужнички,***,работници във фермите и парниците,мед.сестри и прочее бачкатори,каквито техните деца не искат да стават!
54
3
 
12
 
! Отговори
! преди 5 години
После някой да каже, че мутро-тиквениците не ни ги докараха точно западните политици. Най-големите *** и предатели ни бяха натресени директно от ФАЩ и ЕС - тиквун, кожа-и-костов и компания, царчето и царедворците ...
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врагът на Европа хвали еничара на България, дотук без изненади.
52
2
 
1
 
! Отговори
Ненад преди 5 години
Мути преживя и обединение. Няма ли да каже нещо по въпроса?
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Меркел я преизбират като Борисов, но тя си върши работата, а Борисов само лиже ***. Днес лиже на Ердоган, а утре на някой друг.
50
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТО, преди 5 години
Путин е наредил да се продават повече возила на Балканите, специално е акцентирал на РъБъ и РъРъ, където са "най-дисциплинарните" шофере-бабаити.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ ГУБИ ПОЗИЦИИ ПРЕД МЕРКЕЛ.НОВИЯТ И ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ Е ЗОРАН ЗАЕВ.ТОЙ ВЕЧ(Е НЯМА НУЖДА ОТ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА БОРИСОВ, САМ СИ КОМУНИКИРА СЪС СТОЛТЕНБЕРГ И СЪС МЕРКЕЛ.ПЪК И ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА ПО-СТРАСТНО.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция."Щеше да е интересно да обясни в дълбочина каква точно беше ролята на Борисов, който дори не беше поканен на въпросните преговори за името между Македония и Гърция. Май благодарностите валят по партийна линия в европарламентарната група. :))
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикватa, Ципрас и Заев играят по свиpката на Меркел.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамата, половината ми рода са македонци от Македония, не от нашите.Тия са напаст Божия. Пу-пу, дано да съм лош пророк.Тоя договор преди да се подпише трябваше да мине през сито и решето, а не да се подписва всичко, което ти дадат янките. Както направиха гърците.
45
4
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция Блумбърг. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
44
2
 
6
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Ами,признахме ги.Би трябвало и те да го оценяват.Ние сме добър народ.Подарихме им танкове преди години,те препродадоха ли ги,за скрап ли отидоха,не знам.Ами,може би сме и наивен народ.Вярваме все в добротата.
43
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рубладжиите тук газ пикаят! Явно Москва е дала ясни директиви, да се плюе Македония, която Русия е дала на Сърбия.Какво да ги правиш - рубладжии, небългари!
42
2
 
4
 
! Отговори
Маке преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !На тоя веднъж му спукахме главата, ние няма да ги избираме от ФАЩ ще ги избират ние ще им пукаме кифилиците, докато остане най-правилният. Глей у Румъния ко става или май имате медийно затъмнение по румънският въпрос.