Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия

Руското военно министерство твърди, че тя ще е тази вечер
147
Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия
Снимка: БТА

За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в Сирия. Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция".

Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
По данни на министерството подробностите са договорени вчера в команден пункт на терористите, разположен в Идлиб.

Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до миналата година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са участвали и местни координатори на сирийската гражданска защита, известна като "Белите каски".

По думите на Конашенков, на тази среща са били окончателно съгласувани и одобрени сценарии за провеждане и заснемане на режисирани "инциденти", имитиращи употреба на отровни вещества от сирийски правителствени войски срещу мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации трябва да са в пълна готовност, добави говорителят на руското министерство.

"Специална заповед от някакви "задгранични приятели на сирийската революция", трябва да стане "сигнал за терористите да започнат практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб", каза той.

"Руското военно ведомство продължава внимателно да следи обстановката в Сирийската арабска република и действията на групировките от въоръжени сили на различни страни в близкоизточния регион", допълни Игор Конашенков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КИТАЙЦИ - ЧИНЕЗИЪН , ВЗЕМЕТЕ СТРАНА !!!!????? НЕ СМЯТЯМ ,ЧЕ ИНДИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА ВИ ИЗПРИВАРЯТ В БИТКАТА ЗА СВОБОДА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР /КОЙТО ПО СЪЩНОСТА СИ Е ЕВРЕЙСКИ -СЕМИТСКО - ИЕХУДИСТКИ!!! / РОДШИЛД Е НАПРАВИЛ СЪВРЕМЕННАТА МЕЖДУНАРОДНА БАНКОВА СИСТЕМА : ПЪРВО ФРАНЦИЯ -АНГЛИЯ И ИТАЛИЯ !!! НО СИ Е ЕВРЕИН ОТ НАЙ-ЧИСТА Г.АДНА -ПРОБА !!!
77
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Тошко: Точно обратното, Тошко. Този път руснаците са подготвени. Два пъти една и съща инсценировка не минава. Не случайно освен че е разисквана в Съвета за Сигурност, но Русия е внесла информацията и в комисията за забрана на химическите оръжия. И също тъй не случайно точно в тоя район от Средиземно море се провеждат мащабни руски военни учения.Допускам че САЩ, Великобритания и Франция, независимо от всичко ще изстрелят някоя и друга крилата ракета по позиции на сирийската армия. Да видим.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опозицията на Асад са терористи и ще бъдат ликвидирани от армията на Асад и руснаците!!Слава на великия сирийски народ, президента Асад и велика Русия!!!
75
11
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Този път американците са подготвени и "инсценировките" на Путин няма да минат и Русия ще си получи заслуженото. Вече няколко дена Путин и Асад жестоко убиват мирни сирийци и ще бъдат наказани. Ердоган също е против безчинствата в Сирия.
74
9
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Путин предварително се ПРЕЗАСТРАХОВА, като казва, че като употреби ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ това ще е провокация на САЩ!
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АСАД СМАЗА ЦВЕТНАТА РЕВОЛЮЦИЯ В СИРИЯ И В ЦРУ СЕ ПОДРИСКАХА ОТ ЯД.
72
1
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Русия от доста време предупреждава за подготвяне на подобна инсценировка и въпроса е разглеждан в Съвета за Сигурност. Има изгледи този път номерът да не мине.
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият факт, че такава информация се публикува, е обнадеждаващ! Все пак разума започва да надделява?Защото трезвомислещите хора не са малко, но медиите години наред опитваха да променят фактите според политическите интереси.
70
33
 
5
 
! Отговори
РУСКО РАЗКРИТИЕ преди 5 години
Асад преди правеше тези атаки без да се разчуват . Сега благодарение на руснаците атаките вече били инсценирани и са американски и се знае всичко предварително !!! Американците дават отчет на Конашенков кога и как ще инсценират . Той винаги за всичко е прав . И винаги знае всичко за всеки . Нали е с шапка .
69
3
 
31
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Нищо ново под слънцето. ЦРУ само с това се занимават. Инсценировки по света, сваляне на правителства, убийства на неудобни лидери, изкуствено създадени "опозиции", изпращане в Гуантанамо, подстрекателство на престъпници и организиране на престъпни групировки, въоръжаване на бандити по целия свят, обучаване на главорези в специални лагери и т. н. и т. н.
68
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно как опозицията ще прави химически атаки срещу самата себе си!?Откъде им се доставя това химическо оръжие и руснаците откъде знаят това! И как така опозицията не направи химически атаки преди седмица, месец, а точно сега когато Идлиб е заобграден!?Путин е звяр!
67
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се чудя откъде им хрумна на руснаците и армията на режима от нищото да бомбардират сунитите в зоната на сигурност в Идлиб,както знаем там имаше примирие и военни постове на Турция 12 броя, Русия 9 и Иран 7
66
36
 
4
 
! Отговори
пази боже преди 5 години
ако не бяха САЩ може би светът щеше да бъде унищожен от някой *** диктатор жаден за власт или поробен от комунистически диктат
65
56
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ имат достатъчно петрол. САЩ се борят срещу озурпаторите от 70 години на сам. Благодарение на тях България е свободна страна с нормални хора. Като изключим една малка част ...*** на обществото и пенсионери , които се имат за нещо. Но реално са 0. Да съсипеш цяла държава и съдбата на милиони само, за да седиш на власт....Не е нормално човешко поведение.
64
3
 
35
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До ЦРУТо и Асад щеше да падне до броени месеци,ама не би.Светът вече е друг и тия приказки дето ги плещиш не са актуални.Русия впрочем наистина ще се оттегли,ама на нейно място ще дойде Китай с парите си,а не САЩ.Американците да са доволни на заграбения нефт,че да не загубят и него,ако поискат нещо повече.
63
33
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
До А бе........Каква Сирия ...бе ??? Който се е хванал с Раша - потъва....изчезва ! Още бащата на Асад даде двете бази на морето на Раша - и подписа смъртната присъда на Сирия ! Сега на исток от р. Ефрат ще е Кюрдистан...пази се от Сащ и Франция ...и който се приближи става на Вагнеровец ! Южна Сирия. граничеща с Ирак и Йордания е за Сащ...Англия и Израел...пров. Идиб е за Турция. ВРЕМЕННО Раша и Асад са в цинтъра и зап. Сирия. Когато сменят Асад и дойде демокр. правителство.Раша ще е изгонена
62
0
 
21
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Най-вероятно ще се случи следното:Асад ще си върне по-голямата част от Идлиб,за Турция ще остане една солидна ивица покрай границата,а американците ще направят една голяма утешителна бомбардировка за успокоение на опозицията в самите САЩ.Да се рискува с ядрено продължение на сирийската война-едва ли.
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТИ като влезе в махала ко стана бе ***? От такива патрЕоти като вас ми се повдига. Вие не сте патриоти вие сте утайките на обществото.
60
6
 
6
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Няма ли тука трезво мислещи хора,а само шороши и русофили???Очевидно нещата са доста по-различни от черно-бялото мислене и на двете категории!Войната в Сирия приключва,на дневен ред е ПОДЯЛБАТА!Всяка от външните сили се е закрепила на някакви позиции и гледа да ги запази и разшири по възможност-Русия държи центъра и двете бази,САЩ докопаха 50% от нефта,а Турция-част от Идлиб и Алепо.Всичко ще се завърти около точните граници на интереса,НИКОЙ не може да постигне максимума.
59
34
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Америка е велика и защото има близо 500 000 българи със двойно гражданство. работещи и живеещи там ! Не са включени синовете на Корни и Ламбо !!! А в Раша са по-малко от 100 ! САЩ са НЕПОБЕДИМИ....и защото са ни съюзници и приятели !!!