Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия

Руското военно министерство твърди, че тя ще е тази вечер
147
Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия
Снимка: БТА

За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в Сирия. Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция".

Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
По данни на министерството подробностите са договорени вчера в команден пункт на терористите, разположен в Идлиб.

Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до миналата година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са участвали и местни координатори на сирийската гражданска защита, известна като "Белите каски".

По думите на Конашенков, на тази среща са били окончателно съгласувани и одобрени сценарии за провеждане и заснемане на режисирани "инциденти", имитиращи употреба на отровни вещества от сирийски правителствени войски срещу мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации трябва да са в пълна готовност, добави говорителят на руското министерство.

"Специална заповед от някакви "задгранични приятели на сирийската революция", трябва да стане "сигнал за терористите да започнат практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб", каза той.

"Руското военно ведомство продължава внимателно да следи обстановката в Сирийската арабска република и действията на групировките от въоръжени сили на различни страни в близкоизточния регион", допълни Игор Конашенков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идлиб е Американски ! Свикнахте ли крадци на и окупатори на държави.
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До za RUСамо недоразбрал реалната ситуация може да постави Медведев в един ред с големите политици и държавници Путин Лавров.
56
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на великия сирийски народ и президента Башар Асад................истински мъж и патриот!!!
55
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бой по терористите в Сирия, и специално на тези в Идлиб................докато бъде убит и последният главорез от ИДИЛ!!Асад и руснаците си знаят работата в Сирия!!!
54
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махайте главата на мустакатото чудовище. Всичко що е диктатор на дървото. Свобода за хората по света ! Go USARMY !
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този сайт започвам да се чудя само психично болни хора ли пишат... егати коментарите аз...
52
2
 
19
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Слава на Русия...................големи политици са Путин, Медведев и Сергей Лавров!!!
51
2
 
18
 
! Отговори
za Syria преди 5 години
Слава на великия сирийски народ и на президента Асад...............истински мъж и патриот!!
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асад е законен президент на Сирия, свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България????
49
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма толкова плиткоумни селяци, колкото са руските....
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изводът на европа тепърва ще го гледаме."=========================Забелязвам, че началото е положено. От няколко дни първостепенни европейски лидери заговориха с думите и изреченията на Владимир Владимирович. Прислушайте се.
47
2
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
тозипът ще падат хамериканските бракми дето летят и си мислят, че ще бомбят Сирия... повече няма прошка на хамериканския ф-а.шизъм!!!
46
3
 
26
 
! Отговори
qw преди 5 години
Сирия, Либия, Ирак... процъфтяващи държави със стандарт на живот по висок от повечето европейски страни... преди да им спретнем цветни, пролетни и други революции.Хората в тези страни са живеели както само ние примерно можем да мечтаем.Либия:- образование и медицински/здравни грижи - 100% безплатни- всяко младо семейство получава подарък 50 хил. долара от правителството- всички битови сметки за сметка на държавата- нула държавен дълг, спестени 150 милиарда... сега там е един ад
45
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече изтече информация. Потвърдено е. Русия и главореза Асад планират химическа атака в Идлиб! Искат да прехвърлят отговорността от това, което ще направят на запада. Този филм вече е гледан. Пак руските терористи се готвят да избият хиляди...разбира се...пак ще летят томахавки над тъпите им кратуни :)
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското военно министерство има разузнаван е, внедрено сред ислямистите. То им докладва за намеренията им. Не четат в туитър или фейса, гарантирам ;))) Щото едни други си намират доказателствата с търсачки в нета и после ги представят пред света ;)))
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирия не изнудва Европа. Тя си го връща. Европа финансира, обучава и въоръжава сирийските терористи и сега сирийците им ги връщат обучени, обстреляни, с боен опит и с по няколко десетки убийства. Смятам, това е най - малкото, което изстрадалите сирийци могат да причинят на Европа, която разруши Сирия и изби милиони. А че им разруши живота за поне 10 поколения напред е ясно... Нали франсета и англичани усилено подкрепят ислямистите, да си ги вземат у тях.
42
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде руското военно министерство знае какво са планирали ?Нещо предварително ги информират или как ?
41
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирия е готова да предаде базата данни на терористите който са пристигнали в Европа но при условие .Т.е. Сирия се бори срещу терористите, но отказва да каже кои са, че никой друг да не се бори срещу тях. Нещо май никой няма в главата ти...
40
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирия удари звучен шамар на ЕС Сирия е готова да предаде базата данни на терористите който са пристигнали в Европа но при условие Аха.Тоест към момента Сирия ни изнудва, прикривайки терористите. Което значи, че тази терористична държава трябва да се разтури, заедно с помощниците и - терористичните държави Фашиска *** и Иран.
39
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи руснаците предварително казват къде ще пуснат новичока за да кажат после:ето, казахме ви...