Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия

Руското военно министерство твърди, че тя ще е тази вечер
147
Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия
Снимка: БТА

За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в Сирия. Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция".

Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
По данни на министерството подробностите са договорени вчера в команден пункт на терористите, разположен в Идлиб.

Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до миналата година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са участвали и местни координатори на сирийската гражданска защита, известна като "Белите каски".

По думите на Конашенков, на тази среща са били окончателно съгласувани и одобрени сценарии за провеждане и заснемане на режисирани "инциденти", имитиращи употреба на отровни вещества от сирийски правителствени войски срещу мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации трябва да са в пълна готовност, добави говорителят на руското министерство.

"Специална заповед от някакви "задгранични приятели на сирийската революция", трябва да стане "сигнал за терористите да започнат практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб", каза той.

"Руското военно ведомство продължава внимателно да следи обстановката в Сирийската арабска република и действията на групировките от въоръжени сили на различни страни в близкоизточния регион", допълни Игор Конашенков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
26
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Американците по-лесно биха предизвикали ядрена война,отколкото да признаят грешка,а за вина да не говорим!
37
6
 
35
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Още в началото на войната(2012) Русия накара Сирия да предаде химическите си оръжия и те бяха унищожени,за да не бъдат използвани като предлог за нападение.Пълен абсурд е Сирийското правителство да използва такова оръжие,защото няма да му даде никакво предимство,а войната се развива в благоприятна насока.Обаче опозицията,САЩ и Израел имат нужда точно от това и действат!Всъщност,сега е последният момент за такава провокация и удари по Сирия,след 2-3 месеца Идлиб ще е свободен от ислямисти и ще бъ
36
7
 
1
 
! Отговори
До 84 преди 5 години
До АнонименДа бе, ще потопят. Колкото потопиха до сега!
35
4
 
35
 
! Отговори
Свинаря преди 5 години
И за къв им е на Русия да правят химическа атака? Разбирам ви, че сте русофоби, ама поне малко мозък в главите нямате ли?
34
4
 
33
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Свидетели сме на залеза на Америка като световен фактор и нова надежда за мир по света.
33
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната манипулация на Москва.Русия се застрахова,защото смята да извърши химическа атака.
32
17
 
4
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Не знам какво ще бъде с химическите атаки в сирия, но заглавията на руските медии от последните 2 дни са "Рублата отровена от Новичок"
31
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72трябва Русия да удари всички западни военни бази в близост и да потопи всички кораби и самолети които са изстреляли ракети.и досега що не ги удари бе ушaнко? Крайно време е янките да издавят руската сгaн в Средиземно море.
30
1
 
9
 
! Отговори
хххх преди 5 години
то и миналия път бяха казали преди да я има хим. атаката ама поне този път стигна и до българските новини верно с неколко дни закъснение ама поне има
29
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако САЩ и другите техни съучастници нападнат Сирия след една такава фалшива химическа атака, трябва Русия да удари всички западни военни бази в близост и да потопи всички кораби и самолети които са изстреляли ракети. Това случи ли се ще настане такава паника в НАТО че тези мишоци няма да смеят и носа да си покажат. Ще забравят за всякакви руски хибридни войни и отравяния. Маменцето ще им се ***.
28
12
 
38
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Америка вече никой не я бръсне. Стана за посмешище. Дори Ким се гаври с тях.
27
9
 
34
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До всички свирачи на кожените атрибути на западняците,Обяснете, че за здравомислещите хора е непонятно- Башар Асад управлява в Сирия от 2000-та година! До 2010 всико в Сирия беше мирно и тихо и изведнъж година по-късно Асад почва да избива сънародниците си! Не, че е невъзможно да е превартял изведнъж, ама нещо не се връзва в тази версия!
26
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ Е ЛЪГАЛА ЛЪГАЛА И ПАК ЩЕ ЛЪЖЕ НОРМАЛНИ ХОРА НЕ ВЯРВАТ НА РУСИЯ НИКОГА!!!ЛАВРОВ И ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА ХВАЩАНИ БЕЗБРОЙ ПЪТИ В ЛЪЖА И ИЗМАМА!!РУСИЯ Е СВЕТОВНО ПОСМЕШИЩЕ И НАЙ-ГОЛЯМОТО МАТЕРИАЛНО ЗЛО НА ЗЕМЯТА! САМО ЛУЦИФЕР Е ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ РУСИЯ НА ЗЕМЯТА!
25
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко зло за добро. Дано се стигне до пряк конфликт на САЩ с Русия. Крайно време е Путин да бъде унизен. Не е важен поводът. Ако няма друг повод и Сирия е добър повод. Този път джуджето е предупредено а Вагнеровския кошмар още не му дава да спи!
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен до 33 преди 5 години
Ама те сащ и израел вече 5 год. се опитват да решават какво ще стане със Сирия, но Путин каза че Асад законния президент ще продължи да управлява и така стана.Остана още една провинция и цру, мосад и всякакви *** ще се изметат, иначе ги чака същото каквото се случи на всички главорези в другите провинции.
23
28
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА преди 5 години
Росссия е бита карта! 1 евро = 81 рубли! Никой няма да позволи на ситният нацист да избива десетки хиляди, заради базата си. Никой. Ще му строшат вратлето .А брадатият Асад е само за украса там! Ще му строшат вратлето и на него!
22
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ ОКУПИРА СИРИЯ И ПОДКРЕПИ НАПЪЛНО НЕЗАКОННИЯ БАШАР АСАД КОЙТО ОТКАЗА ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ СЪС НАБЛЮДАТЕЛИ И КОНТРОЛ И ЗАПОЧНА МАСОВО ДА ИЗБИВА НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ!!!ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ РУСНАЦИ ДА БЪДАТ УБИТИ В СИРИЯ МОМЕНТАЛНО!!!!!!!!!!1
21
32
 
2
 
! Отговори
:) преди 5 години
Какво ще стане в Идлиб, ще го решат САЩ и Израел. Този път руснаците ще бъдат ударени през крадливите си пръстчета, а ятоласите ще бъдат зрелищно разчалмосани! Не е изключено и да ликвидират сирийският върховен злодей - Башар Ал Асад!
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕС не вярва на РусияОще утре тичай да запалиш свещ от чист пчелен восък за здравето на батюшката и благоденствието на всички рашъни!
19
5
 
30
 
! Отговори
България обича Русия преди 5 години
И винаги е мразила америка, за бомбардировките и за всички злини които ни е причинила.америка е вече бита карта и от всякъде ги гонят, само нашите шматки още въздишат по говеждия обор.