Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия

Руското военно министерство твърди, че тя ще е тази вечер
147
Планирали инсценировка на химическа атака в Сирия
Снимка: БТА

За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в Сирия. Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция".

Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
По данни на министерството подробностите са договорени вчера в команден пункт на терористите, разположен в Идлиб.

Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до миналата година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са участвали и местни координатори на сирийската гражданска защита, известна като "Белите каски".

По думите на Конашенков, на тази среща са били окончателно съгласувани и одобрени сценарии за провеждане и заснемане на режисирани "инциденти", имитиращи употреба на отровни вещества от сирийски правителствени войски срещу мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации трябва да са в пълна готовност, добави говорителят на руското министерство.

"Специална заповед от някакви "задгранични приятели на сирийската революция", трябва да стане "сигнал за терористите да започнат практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб", каза той.

"Руското военно ведомство продължава внимателно да следи обстановката в Сирийската арабска република и действията на групировките от въоръжени сили на различни страни в близкоизточния регион", допълни Игор Конашенков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
25
 
! Отговори
in cow we trust преди 5 години
Владимир Путин само да щракне с пръсти и САЩ ще бъдат заличени от лицето на земята , за ужас на всякакви трето-полови меки китки !
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остана само Идлиб в ръцете на краварите-терористи и да виете и да не виете като ачкьопеци. Путин ще освободи Идлиб, Сирия ще е свободна ог краварската терористична незаконна окупация, а *** Сорос ще иде при Макейн.
16
1
 
4
 
! Отговори
Popa преди 5 години
На авторите на статията и тези които са я прочели и вярват препоръчвам да прочетат книгата на Виктор Суворов ''Ледоразбивача''
15
2
 
17
 
! Отговори
До, 22 преди 5 години
Правилно, обаче ти не си от нормалните Факт!
14
35
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
Крадецът вика "Дръжте крадецът". Само ненормалният сатрап Асад може да е толкова луд да използва химическо оръжие по народа си само и само да се задържи на власт. На руски лъжи нормалните хора НЕ вярваме!
13
3
 
29
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
И да квичиш, и да не квичиш, още малко остана и Сирия ще е свободна.
12
30
 
5
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иракчаните никога не са искали янки на земята си.Затова САЩ, КОГАТО ГИ НАПАДНА ИЗБИ ЗА 3 МЕСЕЦА 1 МИЛИОН ДУШИ.
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите искат да свалят Асад и да вземат и петрола на Сирия на концесия.
9
4
 
33
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
До АнонименТочно така. Само САЩ имат там работа. Същата като в Ирак и Либия, да разбият държавата, защото риба се лови в мътна вода
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
`Хаят Тахрир аш Шам` бившето и име било - Джебхат ан Нусра.Какво да говорим повече - това е крило на ИДИЛ и ал Кайда. Това същото било `приятелите на сирийската революция`Или с други думи приятелите на ИД ще обгазяват, а после щ го припишат на Сирийската държава. Нищо ново под слънцето.Навремето САЩ със същият сценарии нападна Ирак.
7
3
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
тези които нямат работа в Сирия са точно америкнските окупатори и терористи!Русия връща Сирия на сирийците !Още малко кравари и терористи има за ибиване и нещата ще си дойдат на мястото!
6
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕРОРИСТИТЕ В СИРИЯ СА РУСНАЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!СИРИЯ Е НА СИРИЙСКИЯ НАРОД А НЕ НА РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!РУСИЯ НЯМА НИКАКВА РАБОТА В СИРИЯ АБСОЛЮТНО НИКАКВА!!!!!
5
7
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩ и пичерите му са официално новата нацистка Германия и ще свършат ,като старата!И пропагандата и инсценировките са взаимствали даже!
4
7
 
32
 
! Отговори
месара преди 5 години
Нищо вече не може да спре ФАЩ по пътя и към дъното. Факт.
3
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА Е !!!ЧИСТОТО ЗЛО РУСИЯ Е ПЛАНИРАЛО ИНСЦЕНИРОВКА С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ТАЗИ ВЕЧЕР В СИРИЯ!!!! ИЛИ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО ОТ СИРИЯ !!!!
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция"....С други думи - съгласувано е със САЩ.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата още ли е при началниците в Исрел? Ако още е там, нищо чудно той да е един от планиралите с Нетаняхуй инсценировка с хим. оръжие!