Разбиха престъпна група за наркотици, действала в Бургас

Задържани са 12 участници, четирима са с обвинение
Обновена: 8 сеп 2018 16:16 | 8 сеп 2018 16:16, Веселина Йорданова
11
Разбиха престъпна група за наркотици, действала в Бургас
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група в Бургаска област, занимавала се с разпространение, производство и отглеждане на наркотици.

Операцията е реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщи МВР.

Задържани са 12 участници в групата. На четирима от тях е повдигнато обвинение за извършено престъпление и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

В рамките на операцията са претърсени жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш.

Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са иззети още газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв.

По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
www преди 5 години
А КОГА ЩЕ ПУСНАТ ЗАДЪРЖАНИТЕ ???
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидни жертви всеки ден. Ако я карат така, столетницата може да се спомине още на следващите избори. Най-много да поканят на чай ***.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В софия жк Дружба вече всички са на хероин
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то в Бургас други групи има ли?
2
1
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ГЕРБ не толерират конкуренция ,не вярат в свободният пазар!
1
4
 
19
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Какъв е този град?Най-добрия за живеене?За един месец хванаха четири ОПГ с цел разпространение на наркотици.Тук е трагедия.Откакто се махнах от този помияски град си цувствам супер.Тук всеки втори е наркоман,а отаналите алкохолици