Тръмп призова Apple да произвежда в САЩ, вместо в Китай

Американският президент с решение: Започнете да строите заводи!
128
Тръмп призова Apple да произвежда в САЩ, вместо в Китай
Снимка: БТА, архив

Американският президент Доналд Тръмп се съгласи с технологичния гигант Епъл (Apple), че евентуални нови мита върху китайски внос могат да оскъпят продуктите му.

Той обаче призова компанията да реши проблема, като прехвърли производството си в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В туит днес Тръмп подкани концерна да изнесе производството си от Китай. "Започнете да строите нови заводи сега. Вълнуващо е!", написа държавният глава.

Администрацията на Тръмп наложи мита върху китайски внос за 50 млрд. долара и подготвя допълнителни мита до 25 процента върху китайски стоки на стойност 200 млрд. долара.

По-рано тази седмица Епъл, която произвежда голяма част от устройствата си в Китай, заяви в писмо до постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър, че митата ще оскъпят някои нейни продукти. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние чакаме, нали, развитие чрез чужди инвестиции! Ще ги привличаме. Гоним Михаля!
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Детройт започвайте да строите заводи за автомобили! Ха...ха..
55
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заводи за такова производство струват милиарди, и то много. И се правят за да работят десетилетия. Стареца още не се усеща, че вече е президент на САЩ, а не на фирма. Него ще го разкарат, но вложените в нерентабилни заводи пари ще са чиста загуба. Не негова обаче, затова така смело го играе соц-лидер и нарежда какво да прави бизнеса. В краткосрочен план самоизолацията печели, но бизнеса и пазарите ще се преориентират и американците ще загубят здраво от това. Тръмп ги връща назад, и то много.
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aхахахаха!!! Тръмп им казал да започнат да строят заводи. :)))Че иначе не ги чака хубаво. Та поне да си сменят местата Китай и САЩ. Майтап само, спокойно... :))) Иначе все пак ми е смешно как ги е карал да строят заводи, че да може да произвеждат там и никой да не им купува скъпата продукция. Той пък излезна един бизнесмен тоя Тръмп, да си е*e мамaтa. :))) Направо ще ги върне в каменната ера.
53
0
 
4
 
! Отговори
КУзел преди 5 години
До Име...оправяй се..не ме касаеш. "Криво дърво се оправя,ама крив човек...никога" !
52
1
 
6
 
! Отговори
КУзел преди 5 години
До ИмеНа близо 60 ставам,и не съм жена. То след 50-се вече уж не се празнували,ама аз съм старомоден и докато Бог е решил да ме търпи,все ще го празнувам,ай наздравичката от мен !
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми чичо ви Дончо може да си желае каквото иска, но човешкият ресурс за сега е най - евтин в Китай! А продуктите на Apple са в най - високият ценови диапазон. И за обикновен лаик е ясно, че изместят ли си производството в САЩ, трябва да се лишат от печалба и то не малка.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит 9 септември на всички червени писачи тук.
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица Килъри Клинтън кога ще я видим в затвора??За престъпления с/у човечеството и подкрепа на терористи!!!!
48
6
 
13
 
! Отговори
Antil преди 5 години
Китайците крадът технологии от американските компании в китай.Та затова могат да прават туй онуй :)Евтина работна ръка, а не защото са много умни е причината америка да си мести заводите там. Мечтата на всеки китаец е да е американец.
47
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък китайците с високо IQ :)Те са един глупав и лесен за манипулиране народ, даже смея да кажа по-глупави и от българите.
46
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете в Гугъл "IQ map by country". Игнорирайте данните за северна америка, понеже изследването е тяхно, а те обичат да манипулират данните. Както и европейците де - американците дават по - висок интелект на американците, а европейците - на европейците. Всички са единодушни, че китайците, японците и евреите са на върха на интелектуалната класация. Средния им интелект е с около 10 айкю точки по - висок от на тези, които ги следват, а това е МНОГО. Китай е сила заради това и заради броя им.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мого е хубаво това, че Тръмп унищожава американскат икономика и че скара САЩ със света.Червеят прояжда САЩ отвътре.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Епъл са изключително влиятелна компания и страшно висок % от продукцията им се продава на китайския пазар. Ако си изнесат заводите от там ще загубят не само в качество и себестойност на продукта, но и най - значимите пазари в Азия. А това са и най - значимите пазари в световен мащаб. В Китай, например, МИНималната заплата е към 300$, а заплатите на ВСИЧКО са смешни в сравнение с останалия свят. Не мога да си представя някой да иска да загуби китайския пазар. По - скоро ще сменят президента.
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В САЩ ТЕЛЕФОНИТЕ ГИ СГЛОБЯВАТ КИТАЙЦИ.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е само със себестойността. Проблема е и с качеството на работа. За да имаш качествена работа ти трябва интелигентен човек. В САЩ интелигентен човек за 20 $ няма да сглобява телефони. За толкова пари ще се намерят само работници с айкю ПОНЕ 30 под това на китайските работници, а тогава ще възникнат проблеми не само с качеството, но и с производителността(като при Тесла). Разлика 30 в коефициента на интелигентност си е сериозно. Много сериозно.
41
3
 
21
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Лесно да се каже бачо Тръмпе,трудно да се направи- как компанията да остави рентабилните китайски заводи с техния ангариен труд,в който почти няма разходи за надници,нито за осигуровки и здравни вноски? Премести ли заводите в САЩ себестойността на продукцията ще се вдигне,понеже в Америка никой не иска да работи ангария и да полага робски труд!
40
7
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
На това му се вика:-Да си подритваш здравната книжка, т.е. сам си създаваш бели. На доста компании разваля бизнеса, а хамерикана не обича да става така! Май само военните го обичат, че им играе по свирката, но дали това е достатъчно, за да излезе сух от дъждът???
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че някой в Америка знае ли как се произвежда айфон?
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако иска да ги произвежда в САЩ значи трябва да си внесе и китайци.