10 000 военни на парад в Пхенян, без реч на Ким Чен-ун

Новият акцент на севернокорейския лидер - икономиката
25

Снимка: Reuters

Военен парад по повод 70-ата годишнина от основаването на Северна Корея (КНДР) се състоя в столицата Пхенян, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.
Още по темата
По оценки на агенция Йонхап в парада са участвали 10 000 военни от Корейската народна армия.

Показани бяха и артилерийски системи, танкове и друга бойна техника, но не и междуконтинентални балистични ракети, нито балистични ракети с малък и среден обсег. В самата столица Пхенян не бяха забелязани плакати, възхваляващи значението на ядрените и ракетните разработки за КНДР, отбелязва японската агенция Киодо.

Според експертите това е опит да не се нажежава атмосферата на фона на опитите за диалог със САЩ.

Демонстрацията на междуконтинентални балистични ракети на 8 февруари на парада по повод 70-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия предизвика негативната реакция на Япония и западните страни.

Освен това лидерът на КНДР Ким Чен-ун днес не произнесе реч, допълва БТА.

Вместо него това направи председателят на парламента Ким Йон-нам, който наблегна на икономическите цели на режима, а не на ядрената му сила.

Това показва, че новата стратегия на Ким Чен-ун е да сепостави ударение върху развитието на икономиката, отбелязва АП, като посочва, че икономиката беше важна част и от концерта, организиран в навечерието на годишнината за чужди дипломати и журналисти.

На парада присъстваха председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко и председателят на китайския парламент Ли Чжаншу, специален представител на президента Си Цзинпин. В края на парада Ким Чен-ун се ръкува с него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Гледах кадри ...ама само как подскачат корейчетата с гранатометите и държат строя при това...Тръмп ще се пукне от яд ,че джендърите му не могат да направят парад....
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой прави все още военни паради? Само разни азиатски кочини.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо...ТъпотоИ за какво ни е тази армия по-точно?
13
5
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Цялата ни сухопътна армия,ако се събере на един площад,ще направим един...скромен корейски парад.Време е Боко и...коалиция да помислят по въпроса;пари колкото за един такъв...парад имаме.
12
6
 
23
 
! Отговори
citizen преди 5 години
Какво прави или не прави Северна Корея, не е наша работа. Важно е, че не са нападнали никой и не тероризират света и инакомислещите, отказващи да приемат ''Новият световен ред'', налаган под маската на ''демокрация и евроатлантически ценности'' . Реалната заплаха е другаде и мисля знаете кой или по-точно, кои визирам.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малкото Кимчи взе да идва на себе си. ХранЪтЪ прай борбЪтЪ. Разбра, че само с перчене не става. Трябват и пари. Ще се отвори към света или ще си остане *** дупка.
10
2
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Да бе, Поднебесната империя, яко се подиграват със джендърите
9
4
 
13
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
всеки който не е слуга на САЩ е диктатор и САЩ са готови да помогнат на всеки който иска да демократизира тази страна отново тук се пропуска новината как САЩ са преговаряли с военни във Венецуела за свалянето на Мадуро като обяснението е било че те били готови на преговори с всеки искащ да демократизира страната си няма такава наглост... ореваха света за евентуална руска намеса в изборитено без никакъв срам организират преврати по целия свят повръща ми се от тези нагли лицемери
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуНеоспорим факт е, че повече краварци ходят в СК, отколкото СКци ходят в хамерика ;)
7
1
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До SHEFAБил съм. Много е зле. Затова е пълно с американски емигранти в Северна Корея :)))
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИМ ЧЕН ун КАПИТУЛИРА!!!ИДВА ВРЕМЕТО НА ТУРЦИЯ И ИРАН!!!!!!!!!!!!1
5
5
 
13
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До ГoшуБез теб ще е още по-красив!
4
3
 
6
 
! Отговори
Вече го понижихте преди 5 години
Ким Чен-ун !!!!!!!!!!
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Ким още един военен парад който ще остане в историята на човечеството, цяла СК празнува днес заедно със Великия Ким.
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КАКВИ ПАРАДИ ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ ЕДНО ВРЕМЕ!10 ХИЛЯДИ Е СМЕШНО ЗА ДЪРЖАВА КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!!! ТАМ ПАРАДА ТРЯБВА ДА ПОЧВА ОТ 100 ХИЛЯДИ!!ТЪЙ, ЧЕ ИМАМЕ ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА!
1
29
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ким Грух клекна пред САЩ - ФАКТ! :))) След няколко години глад и санкции и оня мърсолко - джуджето в Кремъл ще клекне или ще го свалят и света ще стане едно много по-красиво място :)