300 българи за яхти в Кан, готови да похарчат до ?7 милиона

Родният елит търси основно нови ветроходни лодки
69
300 българи за яхти в Кан, готови да похарчат до ?7 милиона
Снимка: Reuters, архив

Точно когато си мислим, че лятото е към своя край, Лазурният бряг ни приканва да се насладим на още топли Средиземноморски дни, вълнуващи нощи и …най-новите модели яхти!

От 11-ти до 16-ти септември в Кан се провежда най-голямото и престижно яхтено изложение на открито в Европа.

Производителите на яхти в световен мащаб като Princess и Grand Soleil са пълни догоре със заявки за 2019 г. от сега, а след най-голямото изложение в Кан доставките ще са вече през 2020 г. Това каза за “Труд” Лъчезар Братоев, шеф на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас дни преди мащабния Cannes Yachting Festival, който ще се проведе от 11 до 16 септември.

Това е нещо напълно нормално в сегмента на луксозните стоки, където вече за нов Ролекс, Ферари или чанта Hermes се чака повече от година, посочи Братоев. Той припомни, че голямото шоу във Френската Ривиера ще събере над 120 000 посетители и ценители на луксозните морски лимузини. Очакват се и над 300 българи и представители на родния бизнес елит да се потопят в тази атмосфера.

Princess R35 е първата яхта серийно производство, използваща система от активни хидро криле, разработена заедно с учени от Формула 1.

През последните 7 години яхтеното изложение в Кан постепенно и напълно логично се превърна в най-важното и значимо събитие за любителите на яхтинга в световен мащаб. Мястото и времето са подбрани перфектно в перлата Кан и в края на сезона, когато тълпите от туристи вече ги няма, а заливът е пълен с всякакви яхти за милиони евро, а между тях дингитата, които ги обслужват, хвърчат безразсъдно като моторчета в италиански град.

От цялото изобилие от 600 лодки 108 са със световна премиера тук. Сред тях е Princess R35, която е първата яхта серийно производство, използваща система от активни хидро криле, разработена заедно с учени от Формула 1. Лодката, която е предизвикала най-голям интерес в българите, потвърдили посещението си в Кан, е тридесетметровата Princess BANDAZUL, която спечели наградата за яхта на 2018 г. и чийто интериор е сътворен от дизайнерите на Фенди. Голям интерес има и към катамараните.

Яхтената индустрия е в подем и след като кризата остави на картата само доказано сериозни играчи, те излязоха от нея научили няколко урока-пазарът иска качество, надеждност, нови технологии, които да повишат комфорта и да намалят разходите за поддръжка , коментира браншовикът.

На българския пазар има голямо търсене на лодки между 70 и 85 фута, нови или най-много тригодишни, като цените варират от 1.6 до 4 млн. евро.

Има засилен интерес и при супер яхтите над 30 м и доста българи идват в Кан или Монако яхт шоу през септември, за да търсят точно този размер. А цените започват от 7 млн. евро и вървят нагоре. Българите, които търсеха моторни лодки до 15 м, се ориентираха към ветроходните яхти заради по-ниска цена, по-малко разходи, а и заради удоволствието да направляват ветрилата.

Яхтите по Черноморието си остават винаги хит за венчавки, а напоследък масово се наемат за момински и ергенски партита. Предлагат се нощни забави и разходки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: яхтиканбългарипазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ГРОБ българите се замогнаха толкова, че освен всеки уикенд в Гърция, започнаха да си купуват и яхти.
59
0
 
6
 
! Отговори
шоп преди 5 години
До АнонименТо и Ветко Арабаджиев щеше да е там, но го отложи за тази година-----------------------Па то Сан Тропе му е на един у/й разстояние!
58
1
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
С тая минимална заплата до година ще си купят нови яхти за 70 милиона ;) Очевидно става въпрос за кражба на труд с дейното съучастие на мафията герб .
57
3
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ми вие да не мислите, че Боцо ще ходи пеша до острова си ве, пердета
56
0
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
МЪРШИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.....
55
0
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
САМО 300,........?!
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От заплати са пестили. Маркс го оплюха напоследък ама нашите тук са от предмаркс и направо крадат от работниците, даже не взимат принадената стойност!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 българи за яхти в Кан, готови да похарчат до ?7 милиона-тия са най-големите роби на системата/ матрицата, но си мислят, че са "свободни", щом могат да си позволят да си купят яхти... горките те не осъзнават в какъв капан са в действителност!
52
3
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
300 българи дзяпат и ахкат , ама никой не купува.След изложението напишете колко яхти са купени .
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхарчиха ли ги? Я се поогледай и поразпитай от там от където си, в чии ръце е всичко.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Те тези капитали от 88а гинизхярчийа 5 пъти вече :)
49
2
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Ммдам, мошениците купуват яхти и лимузини и обикалят екзотичните острови с парите на всинца преди 89-та. Като падна комунизма, натрупаните капитали са останали без контрол и тогава група партиини тарикати си ги раздават уж да строят капитализъм. *** има слаба памет и съответно кара на примципа преклонена главица сабя я не сече...и така вече 30 годин го стригат и доят същите серсеми дето му ограбиха париците от преди 89-та. Да изброяваме ли още факти..няма смисъл май!
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смехотворно, 7 милиона са само годишните разходи на една неголяма яхта. Правете си извода, българе - при вас са "богаташи", а в развития свят са сиромаси, които и за чистачи не стават без крадените пари.
47
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Ветко Арабаджиев щеше да е там, но го отложи за тази година
46
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Засега овце в ***!Ще видим на 16 ти има ли още лъвове!Какви яхти какви 5 лева. Жунлисти или бли-зачи сте?
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсят къде да изхарчат източеното ДДС, печалбите от хазарт и изпраните пари чрез законен бизнес.
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бизнесмените" ,дето ги търси прокуратурата да не са там , я пак проверете
43
0
 
16
 
! Отговори
Това Иванов преди 5 години
И аз съм в Кан(Cannes),на паркинга на Total и правя 24 часа пауза.Аз съм с белият Mercedes.Е как,кой Mercedes, с Actros-a съм
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 кво?! смех :))))закривай
41
1
 
22
 
! Отговори
хаха преди 5 години
По БГ черноморието има 10 луксозни яхти на кръст къде ги видяхте тези 300 Българи или по точно *** между другото най голямата БГ яхта 36 метра е собственост на този който държи този сайт!