300 българи за яхти в Кан, готови да похарчат до ?7 милиона

Родният елит търси основно нови ветроходни лодки
69
300 българи за яхти в Кан, готови да похарчат до ?7 милиона
Снимка: Reuters, архив

Точно когато си мислим, че лятото е към своя край, Лазурният бряг ни приканва да се насладим на още топли Средиземноморски дни, вълнуващи нощи и …най-новите модели яхти!

От 11-ти до 16-ти септември в Кан се провежда най-голямото и престижно яхтено изложение на открито в Европа.

Производителите на яхти в световен мащаб като Princess и Grand Soleil са пълни догоре със заявки за 2019 г. от сега, а след най-голямото изложение в Кан доставките ще са вече през 2020 г. Това каза за “Труд” Лъчезар Братоев, шеф на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас дни преди мащабния Cannes Yachting Festival, който ще се проведе от 11 до 16 септември.

Това е нещо напълно нормално в сегмента на луксозните стоки, където вече за нов Ролекс, Ферари или чанта Hermes се чака повече от година, посочи Братоев. Той припомни, че голямото шоу във Френската Ривиера ще събере над 120 000 посетители и ценители на луксозните морски лимузини. Очакват се и над 300 българи и представители на родния бизнес елит да се потопят в тази атмосфера.

Princess R35 е първата яхта серийно производство, използваща система от активни хидро криле, разработена заедно с учени от Формула 1.

През последните 7 години яхтеното изложение в Кан постепенно и напълно логично се превърна в най-важното и значимо събитие за любителите на яхтинга в световен мащаб. Мястото и времето са подбрани перфектно в перлата Кан и в края на сезона, когато тълпите от туристи вече ги няма, а заливът е пълен с всякакви яхти за милиони евро, а между тях дингитата, които ги обслужват, хвърчат безразсъдно като моторчета в италиански град.

От цялото изобилие от 600 лодки 108 са със световна премиера тук. Сред тях е Princess R35, която е първата яхта серийно производство, използваща система от активни хидро криле, разработена заедно с учени от Формула 1. Лодката, която е предизвикала най-голям интерес в българите, потвърдили посещението си в Кан, е тридесетметровата Princess BANDAZUL, която спечели наградата за яхта на 2018 г. и чийто интериор е сътворен от дизайнерите на Фенди. Голям интерес има и към катамараните.

Яхтената индустрия е в подем и след като кризата остави на картата само доказано сериозни играчи, те излязоха от нея научили няколко урока-пазарът иска качество, надеждност, нови технологии, които да повишат комфорта и да намалят разходите за поддръжка , коментира браншовикът.

На българския пазар има голямо търсене на лодки между 70 и 85 фута, нови или най-много тригодишни, като цените варират от 1.6 до 4 млн. евро.

Има засилен интерес и при супер яхтите над 30 м и доста българи идват в Кан или Монако яхт шоу през септември, за да търсят точно този размер. А цените започват от 7 млн. евро и вървят нагоре. Българите, които търсеха моторни лодки до 15 м, се ориентираха към ветроходните яхти заради по-ниска цена, по-малко разходи, а и заради удоволствието да направляват ветрилата.

Яхтите по Черноморието си остават винаги хит за венчавки, а напоследък масово се наемат за момински и ергенски партита. Предлагат се нощни забави и разходки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: яхтиканбългарипазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Лелииииииииии! Колко ли е винетката и данъка на такава яхта?
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ай айТо и бедните са измамници, продажници, подлизурковци и т.н.. Средната класа която уж съществува - също. Там е проблема.
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Миню щеше да е 301-вия, ама малко се пообъркАха нещата...Ама нищо, дето е текло, пак ще тече.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Абе донякъде сте прав. Обаче...времето показва, че донякъде логиката е права, защото богатствата се печелят по непозволени начини. В други държави може и да не е така като цяло, но на нашата си територия нещата стоят по точно такъв начин.
36
1
 
21
 
! Отговори
Ай ай преди 5 години
Ми то не е смешно, истината си е такава. Както казва един човек под мен, в БГ вероятно 90% от истински богатите хора, са тежки измамници. Много малко са тези, на които мога да им стисна ръката и да им кажа браво за успеха! *** в случая не е далеч от истината, както през по-голямата част от времето. За съжаление!
35
4
 
19
 
! Отговори
гостенин преди 5 години
Тук са големите пари идващи от ЕС. За милиарди от ЕС се говори от години. Какво ме грее мен, че сме в ЕС като не съм усетил нищо. Дори съм по-зле откогато не бяхме влезли в ЕС. Затова искам референдум за членството на България в ЕС и НАТО. Никой не ме е питал къде искам да членува България и къде не искам. Това ли са евроатлантическите ценности - лъжи, кради, манипулирай, унищожавай икономиката на другите.
34
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганьовската логика... щом аз не мога си купя значи никой не трябва да може.
33
1
 
26
 
! Отговори
до Doktora №26 преди 5 години
До DoktoraОнзи само да ти напомня как другарите за една нощ станаха господари като си раздадоха куфарчетата за какъв ум и риск ръсиш глупости. Най-малко 90% са такива не ги пиша 100% защото може пък и да се намери някой който да е успял със собствени сили, но откровено не го вярвам поне не и за тук нЕкъде по света може и да се случва.
32
7
 
5
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ми то не е за каране по пътищата ..Така човек си взема яхтичка и си кара на спокойствие.
31
2
 
22
 
! Отговори
БАРОВЕЦ преди 5 години
Я трайте . Естествено трябва да намаля заплатата на мойте роби , аааа т.е. работницибот 530 на 320 лв. и да ги водя на 4 часов ден , кво от тва , че бачкат 12 часа.Трябва да си купя по-новият модел яхта , щото тя има площатка за хеликоптер , а старата ми яхта няма , затов ми е жизнено важно. Също като при вас е , жизнено важно ви е да си получите заплатата , ееее кво толковА ,че ще я забавя 6-7 месеца. Ама тези дето много знаят И заплата след 6-7 месеца няма да получат. ВЛАСТА СЪМ АЗ, И НИЕ.
30
0
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БИХ ИСКАЛ ДА ВИДЯ ПОИМЕНЕН СПИСЪК НА МЕРАКЛИИТЕ ЗА ЯХТИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ.СОТИР ЦАЦАРОВ В НЕГО ЛИ Е ?
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари са откраднати от нас и нашите данъци!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето кандидати за данъчни проверки. ДАНС да се активизират малко
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте им биографиите,всички са с корени на престъпната БКП/БСП.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Кан съм, в Кан съм!
25
1
 
26
 
! Отговори
Надзирател преди 5 години
А местата в затвора не стигат ...
24
4
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
"300 гербери за яхти в КАН"Това е правилното заглавие.В последните 10 години се краде основно от хора на ГЕРБ.Факт !
23
25
 
13
 
! Отговори
Doktora преди 5 години
Стига завиждайте бе загубеняци.Когато някой е побогат от вас,това значи,че е поспособен,поумен,рискувал е повече от вас и заслужава повече от вас.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за тия 300 българи.Колко ли душички с трохички работят.Та тия търтеи.Да могат да си го позволят?
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените им ги тормозят. И моята... моторна лодка та моторна и сега през зимата ко ша я прая? Пък и не е много приятно, постоянно се клати ще ме хване морска болест. Направо да се отказват.