В Русия не искат да работят по-дълго, протестират

Местни избори се провеждат в Москва и още 80 региона
154

Противници на плановете на руското правителство да повиши пенсионна възраст се събират днес за протести в цялата страна, информира Асошиейтед прес.

Днешните демонстрации са по призив на опозиционера Алексей Навални, който в момента излежава 30-дневна присъда лишаване от свобода заради неразрешен протест по друг повод през януари. Съобщава се за единични арести.

Недоволните от предложенията за пенсионна реформа, представени през юни, са от целия политически спектър.

По-рано този месец в редица градове на Русия се проведоха протести, организирани от Комунистическата партия.

Планираната реформа предвижда увеличаване на пенсионната възраст с пет години, до 65 за мъжете и 60 за жените.

За демонстрации със стотици участници се съобщава в Сибир и руския Далечен изток, предаде БТА.

На този фон днес в руската столица и още 80 региона се провеждат местни избори. Според анализатори настоящият кмет на Москва Сергей Собянин е без конкуренция.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом вожда ще работи до късно и те трябва така.
108
2
 
9
 
! Отговори
До113 преди 5 години
От кого трябва да се заработят, от Ветко, Миньо, Бенчо или другите "назначени" капиталисти?
107
15
 
15
 
! Отговори
х преди 5 години
в Русия евреина Путин вдигна пенсионната възраст от 55 и 60 години (за мъжете) на 60 и 62 години и народа се разбунтував "демократичния", "свободен" и "хуманнен" запад евреите вдигнаха пенсионната възраст на 67 години и никой не посмя и да гъкне даже
106
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я виж ти руските роби отново правят бунт на колене. Не разбраха ли че така не се правят бунтове. Бунтове се правят както го направиха в Украйна през 2014 и изгониха руските кръвопийци и готованци от там.
105
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 106Заплатите в България са големи на фона на това което могат и умеят да работят останалите все още в България. Прави впечатление че нищо не умеещи хора с по две леви ръце имат вай-големите претенции за високи заплати. Заплатите не се раздават, те трябва да се зарабогят.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма начин да са 8000 км. Само I-90 е 3100 мили. Топ 3 - I-90, I-80 и I-40, са общо почти 9000 мили.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 110Пенсионната възраст по идея трябва да се свързва със съвсем други неща. Основното е - ние личности ли сме, човешки същества ли сме или работна ръка ?
102
2
 
13
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Посетих водещи заводи обявили скромен интерес за работници..Дават сиромасите искащи д а ходят на луната минимални зарплати по КОМУНИСТИЧЕСКИ ..МЛАдите или ги държат нагло престъпно в НЕНУЖНИ ОПАСНИ УЧИЛИЩА или са прогонени немили недраги на Запад.Нагли крадци на власт в София насочват десетки милиарди ограбени от народа за пране само през партиино подставени комапнии.вкл IT..
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ина 91Пенсионната възраст трябва да е свързва с продължителността на живота. Предлага се 65 години за мъже и жени. Според официалната статистика там мъжете живеят 66,5 години , а жените 72. Защо е така е друга тема!
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СмехуркоЕ па около 8 000 км са. Ама истински магистрали с до 6 и даже 8 платна. Пък като си толкова загрижен върви им построи магистрали на руснаците да се радват. Те щото не могат та ти си се явил много можещ.
99
3
 
14
 
! Отговори
АМАн от крадци преди 5 години
АЛО отиди в Северна БЪлгария крадливите терористи на власт в София с а ликвидирали милиони работни места.цели водещи в света заводи са изчезнали ..Стотици села и малки градове броят години до пълна ликвидация..
98
6
 
3
 
! Отговори
Пазете ни Земята преди 5 години
Даже на прехвалени автомобили за Путин терористите инсталирали вредни скенери позволяващи следене обемно на автомобила като исключително престъпен увреждащ земята НИ./както всички с подобни бели режещи скенери/следят ги извънземни масови убиици чрез американски сателити обсебени с холограми.
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ето диверсияКой те излъга, че в България няма работа? Хиляди незаети места има в момента, а работодателите не могат да намерят работници и служители. Това че някои държат непременно да работят на бюро си е техен личен проблем.
96
2
 
6
 
! Отговори
мърдане няма преди 5 години
ха ха ха не им се бачкало
95
2
 
6
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До СмехуркоМаже ли да ми кажеш какво точно разбираш под магистрали в щатите? Двулентов път с добра настилка или с две платна, разделени с мантинела?
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първоначално условието беше 5000 заплата, а не 2000. И да ви кажа нещо...Иванчо и Петърчо скоро няма да ги изритат от работа, икономиката на Иванчо и Петърчо върви с по 3% растеж. Но скоро Сергейчо и Игорчо ще требва да работят на Иванчо и Петърчо за 700 лв. Ако преди това не ги закопат в някоя крайпътна канавка в ДНР...
93
5
 
3
 
! Отговори
Увредили са Москва преди 5 години
МОсква е пострадала от нагла анти земна диверсия прокарана от наркомани на власт в Брюксел Чрез тн "евростандарти" принудиха производители на автомобили да инсталират тежко вредни бели скенери вместо доказано безредни фарове. Увредили са тежко биосферата на Москва и други градове има видими остро токсични и канцерогенни газове
92
3
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До 1Не ми се правете на неразбрали. Никой не говори за кредити. Аз съм Петърчо с 1000 лв заплата и съм взел пари назаем от комшията - 300 лв. мога да ги върна още на заплата и да се стисна за 20-тина дена. Но ако съм иванчо с 5000 лв заплата, а съм решил да ис купя кола от 2012 за която ми искат 10 000 и аз съм взел от приятели и комшии, щото не искам да се набутва с кредит от банката, колко време ще ги връщам? Отделно ако приятелите ми не са съвсем приятели и ми сложат и лихвичка...
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
84 - съждението е глупаво защото човека с 300-те лева, може да не си купи никакво превозно средство и да пести от това, че ходи пеша, и тогава този с електрическия мотор ще е по-назад с финансите. ОСвен това не отчиташ фактора "изненада" - винаги може да те уволнят от работа и ако си теглил голям кредит "увисваш"
90
3
 
6
 
! Отговори
И хаа преди 5 години
Не са важни заемите и БВП.Важна е покупателната способност.Важно е какво мога да направя с парите, които ми остават, след данъци, такси, бензин и т.н.Не на последно място достъпно Здравеопазване, Сигурност - без битова престъпност и че някой ще ти сгази детето на пешеходна пътека, Образование, Работа, Липса на стрес и заеми, Качествена храна.30 г. БГ е добре, а 50% са на прага на мизерията. 30% изпитва затруднения.Тотален демографски срив - никой не бяга от хубав жИ десет процента ЩастлиФи