В Русия не искат да работят по-дълго, протестират

Местни избори се провеждат в Москва и още 80 региона
154

Противници на плановете на руското правителство да повиши пенсионна възраст се събират днес за протести в цялата страна, информира Асошиейтед прес.

Днешните демонстрации са по призив на опозиционера Алексей Навални, който в момента излежава 30-дневна присъда лишаване от свобода заради неразрешен протест по друг повод през януари. Съобщава се за единични арести.

Недоволните от предложенията за пенсионна реформа, представени през юни, са от целия политически спектър.

По-рано този месец в редица градове на Русия се проведоха протести, организирани от Комунистическата партия.

Планираната реформа предвижда увеличаване на пенсионната възраст с пет години, до 65 за мъжете и 60 за жените.

За демонстрации със стотици участници се съобщава в Сибир и руския Далечен изток, предаде БТА.

На този фон днес в руската столица и още 80 региона се провеждат местни избори. Според анализатори настоящият кмет на Москва Сергей Собянин е без конкуренция.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
4
 
! Отговори
Ето диверсия преди 5 години
Bulgaria уже пострадала тежало от ета НАГЛАЯ АНТичеловеческая диверсия ..милиони бюрократи заблокировали милиони рабочие места. МОлодие не имеют работа и ДЕТИ.Болгарские деревни/села остались без человеческая охрана погибают ден за ден.
88
6
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Ти кога си бил в Русия та знаеш,че нямат пътища?Навярно си бил или някой ти е казал преди 30 години.Сега имат пътища по добри от нас тираджия съм"Русия - площ 17 млн. кв.км. дължина на магистралите - 1100 кмБългария - площ 111 хил. кв.км. - магистрали - 776 кмСъединени щати - площ 9.8 млн. кв.км. магистрали - 47 714 мили (76 788 км)Та такива ми ти работи...
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не ви хареса примера с Иванчо и Петърчо и набързо ми изтрихте калкулацията. Истината е, драги мои, че докато САЩ и Запада оперират с трилиони, закъсалата *** къса от залъка си, за да клепа танкове и самолети. Не им стигат пари, не им стига население, но най-вече не им стига акъл и добри гени.
86
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 5 години
Въпросът тук е - след колко време ще се обеси Петърчо?А когато дълъгът му стане 50 000Б - когато дългът му стане 100 000В като му вземат колатаг като му вземат колата и апартамената
85
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
Представата си следната аритметика Петърчо има заплата 2000 лева. Тегли кредит от 10 000 лева, които да погаси за 15 години. на третата година го изритвата от работата му. ЕДна година е на минимална заплата. Нъкъде не може да си на намери работа над 700 лева. Жена му го напуска и доходите падата наполовина. ОТ тези 700 лева, трябва да заделя поне половината за съществуването си.. с останалите 350 лева може да изплаща само главницата, но лихвите от 8 процента си текат.
84
2
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
От мертвого осла уши!Вот вам и Крим :-)
83
1
 
5
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Аз пък си мечтая пенсионна реформа като тяхната , нашата е 65г и за мъжете и жените (при 40г стаж при мъжете, 37г стаж за жените), ако нямаш този стаж , но имаш поне 15г ще се пенсионираш на 67 важи и за двата пола. Странно е дали ще протестират , ако знаят как е в другите държави.
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Русия не искат да работят по дълго" В Русия се служи и за работа не стават.
81
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 89Ми, ще видим! За сега г-жата е по притеснена!
80
1
 
2
 
! Отговори
хикси преди 5 години
извинявам се,че се включвам, ама тази точна артитметика е неточна.Защото трябва да се вземат предвид лихвите10 000 много бързо могат да станат 100 000, ако е теглил кредит и на ИВанчо ще му се завие свят. Зависи за какви условия се е разбрал с банката, колко години ще изплаща заема, дали няма да му спрат внезапно заплатата и т.н.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олбрайт не ти трябва, когато съсед ти е китаец
78
4
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Да кажем добре дошла на г-жа Олбрайт!!!!! Под пост 80 много иска кокала! Няма да си ви случи, по-скоро без зъби ще останете!
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пък руснаците, като са се разработили!
76
1
 
7
 
! Отговори
дон кихот преди 5 години
До Анонимен 79Ako Иванчо с тези 10 000 лв си е купил електрически мотоциклет и и спестява от данък и гориво 280лв на месец, може да си върне заема за три години от икономията. Ако Петърчо е похарчил 300лв заем за рождения си ден - няма връщане. Проблемът не е в размера на заема а в това как е вложен и колко печелиш от него. Нарича се кредитен рейтинг.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
78, в Америка имаше доста руснаци, включително от Далечния изток. Та европейската част на Русия по принцип не е критерий за цялата държава. Няма лошо, но пробвай някой път и американските, аз лично съм им голям фен. Не позволяват висока скорост, за съжаление, но иначе са екстра.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай !
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7Руснаците харчат непосилен ресурс за въоръжение! Атакуват го по всички фронтове-----------------Ами стандартна ситуация на глупаво куче.Отсекъде го ръфат, не може да яде от кокала, но не го пуска.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не са за оплакване, арабите някой ги спомена по долу са нещо мимолетно, евреите имат едно хубаво минало а бъдещето им е едно "розово"
71
1
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До Анонимен 79Ами не бъди кон с капаци де. Ама не ми давай за пример БВП, все пак поназнайвам нещо по икономика и знам какво точно е БВП.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега напиши и колко процента от БВП е публичния дълг на тия държави. Щото някак не е коректно да им даваш за пример Иванчо, който взимал 5 000 лв заплата и дължи 10 000, а Петърчо, дето взимал 1000 лв, ама имал да връща 300 е бедния...Гледа се Уважаеми множество показатели не само БВП! Благосъстоянието на определената нация, покупателната и сила стандарт на живот... Да не бъдем коне с капаци, нали!