Али Хаменей призова армията "да стресне" врага

Иран е изправен пред засилено напрежение със САЩ
10 сеп 2018 09:00, Елка Василева
57
Али Хаменей призова армията "да стресне" врага
Али Хаменей. Снимка: Reuters

Иранският лидер аятолах Али Хаменей е призовал иранската армия да увеличи силата си, за да "стресне" врага, предаде Ройтерс.

Изявлението е било направено малко преди елитният Корпус на гвардейците на Ислямската революция да потвърди, че в събота е изстрелял няколко ракети по главната квартира на бунтовническо движение на иранските кюрди в Ирак, при което са загинали най-малко 11 души.

"Увеличете силата си възможно най-много, защото силата ви ще стресне врага и ще го принуди да отстъпи" е заявил Хаменей на церемония по дипломирането на кадети от редовната иранска армия, съобщава сайтът му.

Техеран е изправен пред засилено напрежение със САЩ, които се оттеглиха от споразумението за иранската ядрена програма от 2015 година и планират да възобновят санкциите си, пише БТА.

"Иран и иранският народ устояха на Америка и доказаха, че ако една страна не се страхува от заплахите на хулигани и разчита на собствените си способности, тя може да принуди суперсилите да отстъпят и да ги победи", е заявил Хаменей.

Иранската държавна телевизия показа и как Хаменей приветства иранските военноморски сили в Аденския залив край бреговете на Йемен, докато разговаря с командирите им чрез видео връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
Горките кюрди!От всякъде ги гонят....
6
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИРАН ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО РЕСУРСИ ОСОБЕНО ГАЗ КОЙТО Е ДОСТАТЪЧЕН НАПЪЛНО ДА ИЗМЕСТИ РУСИЯ КАТО ДОСТАВЧИК НА ЕС!НО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НЕ СА ПРИРОДНИТЕ ИМ БЛАГА А НЯКАКВА РАЗПРАВИЯ ДЕТО ИМАТ С ИЗРАЕЛ!ИЗРАЕЛ В МОМЕНТА КОМАНДВА НАПЪЛНО ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ А ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ Е ИЗДАЛ ЗАПОВЕДТА ЗА НАПАДЕНИЕ НА ИРАН И САМО ЧАКАТ ЗИМАТА ДА МИНЕ!
5
9
 
31
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
Никой не вярва на сащ ! Да повярваш на сащ - значи сам да си наденеш примката !
4
17
 
20
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 5 години
Обичам си България и мразя продажни рубладжии да се правят на българи
3
1
 
13
 
! Отговори
СПОМЕНИ ОТ ИРАК преди 5 години
ОЧАКВАМ ДА ПОЧНАТ ОКОЛО МАРТ 2019-ТА ! ВИНАГИ ГЛЕДАТ ДА СВЪРШИ ЗИМАТА И ПОЧВАТ :D
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стреснахме се. Направо, ще ви направят на прах САЩ и Израел ...Ако решат. Ходи на килима и не се обяснявай повече досадни типове.
1
11
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИРАН ДОПУСНА ОГРОМНА ГРЕШКА, ЧЕ НЕ ПРОДЪЛЖИ С ЯДРЕНАТА СИ ПРОГРАМА И НЕ Я ДОВЪРШИ ПРИ БАРАК ОБАМА КОЙТО СМЯТАШЕ, ЧЕ ЦВЕТА МУ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО КРАЯ НА СВЕТА И ЗАТОВА ВОДЕШЕ УМЕРЕНА ВОЕННА ПОЛИТИКА!ИРАН ДОПУСНА ОГРОМНА ГРЕШКА , ЧЕ СЕ ДОВЕРИ НА САЩ И СЕГА БЕЗ ЯДРЕНО ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА ИРАК!