Арабският - по-популярен сред френските деца

За просветния министър това е велик литературен език
73
Арабският - по-популярен сред френските деца
Снимка: Reuters, архив

Френският министър на националното образование Жан-Мишел Бланкер заяви днес, че възнамерява да популяризира изучаването на арабски език в училищата, предаде БТА като цитира ТАСС.

"Арабският е велик литературен език, който би трябвало да се изучава не само от хората, произхождащи от Магреба, или (от мигрантите) от арабските страни", каза Бланкер по телевизия Бе Еф Ем.

Попитан дали това не е опит да бъдат "привлечени" ученици от джамиите, където на децата може да се насаждат радикални религиозни идеи, той отговори, че това е сложен и деликатен въпрос.

"Ние възнамеряваме да проверим как се преподава арабски в съответните структури, за които говорите", заяви министърът.

"Очевидно е, че има развитие в езиковото обучение, а арабският е много важен език, както и други велики езици на цивилизации, имам предвид китайски и руски. Необходимо е да се направят тези езици престижни", каза той.

По думите му децата могат да си избират да изучават всеки език, който искат, включително немски и италиански.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Жа.бари,продължавайте да гласувате за извратени типове от рода на Макарон и Халифатът ви е в кърпа вързандо десетина години!Впрочем,като чуеш тоя "велик" език и в следващия момент очакваш взривове и/или употреба на хладно и огнестрелно оръжие.....
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Francia e zagubena!
33
2
 
27
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Важно е стрикно спазване на евроатлантическите ценности на арабите във Франция.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно, при положение че във Франция е пълно с араби. Оказва се, че арабският език е третият по разпространие след английския и френския, официален език и лингва франка за всички араби от Северозападна Африка до Персийския залив и Индийския океан. Официален език е в 26 страни и признат малцинствен език в още 14.
31
3
 
43
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 5 години
Първопричината за внос на араби беше това, че на Митеран му трябваха избиратели. Докара тези и им даде френско гражданство, а те от благодарност гласуваха за него и дадоха възможност на социалистите до голяма степен да съсипят Франция.Сега са нужни и работници, вярно е.Но зад всеки арабин-бачкатор стои многочисленото му семейство, което е на социал. И за около 40 г. бяха съсипани френските соц.фондове, а сривът в битовата култура е чудовищен. Арабските гета станаха фактор в битието на Франция
30
1
 
22
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Има по-ефективен начин - спри му соц.помощи и, ако не е работило, за да се осигурява, не му давай детски надбавки и други помощи за отглеждане на деца. Ако няма спестявания или ренти, с които да се издържа, отнемаш му детето и после да получи присъда - тежка глоба, отработена чрез принудителен труд заради това, че създава дете без да има възможност да го издържа. После пак чрез принудителен труд да отработва издръжката на детето в соц.дом.Няма друг начин за справяне с този тип ***.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност аверчето е прав. Борете се с религиите и престъпността чрез образование. Ние сме в подобна ситуация с бозавите. Ако успеем да ги натикаме в училище и стават хора полезни за обществото. Проблемът е, че арабинът по-нагло животно от римлянина и е възможно дори това да не проработи. Но трябва да се опита. Образованието и отдалечаването на гнусните религии от властта е измъкнало Европа от тъмните векове.
28
0
 
2
 
! Отговори
Не е, е Не? преди 5 години
Да бе да, ама двойното отрицание си е потвърдително и в този случай, за жалост!:(
27
4
 
29
 
! Отговори
свинята преди 5 години
само скоро да не забраните консумацията на свинско в Европа, щото ям поне по 1 кило на ден, без свинско много бързо ще се радикализирам!
26
1
 
5
 
! Отговори
Не е , е Не? преди 5 години
Ан,29, един познат отговаряше на въпроса какво правиш? със ,Седим на "тефтерич" и ядеме "платно". Колко китайски да знам извън шегата, че забравихме български?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ж.Ж. искаше да сме франкофони.Обаче не знаеше че във Франция са две основни племена, франки и гали.Ако бяхме взели езика от галите щяхме да сме какви? Гал,фони!Не е моя шегата.На известният хуморист от в.Стършел, Уважавам го.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Френската икономика й трябват работници ,Бившите колонии на Франция са идеалният резерват за това!Всичко друго са тинтири -минтири!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До муспиПритеснявам се за теб. От кога не си си пил хапчетата?
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един е Айляк и Мохабет е неговия пророк.
21
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът изтрещя!Русия се готви за война защото са гладни.Няма по-върл престъпник от гладният престъпник.
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще кажете ако всички започнем да учим германски?
19
3
 
23
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Това е един от езиците на бъдещето. Между другото в Германия вече почти официално се говри за въвеждането на Байряма като национален празник. А също така и никой от сега царуващите германски политици не се осмелява да каже, че ислямът не принадлежи на Германия.
18
3
 
23
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Китайския и Руския са си престижни отдавна.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето един министър с реална визия за бъдещето на страната.
16
0
 
18
 
! Отговори
:( преди 5 години
Сега някой "учЕн" от БАН да не вземе да кандидатства пред някое НПО за финансиране на проект за изучаване на ромски език от българчетата? С аргумента, че така ще повиши езиковата им култура?Няма да се учудя, ако се чуе за подобен проект, като знам какви ду//***//давски проекти се пробутват от БАН-аджиите-хуманитаристи, само и само да се подмажат на новите ни Големи братя и да докопат допълнителни пари ...