"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%

Окончателното решение за цената ще е на КЕВР
43
"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%
Снимка: Булфото, архив

"Булгаргаз" прогнозира 14% поскъпване на синьото гориво от октомври, съобщиха от компанията.

Дружеството предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2018 г. в размер на 456,65 лв./хм3 или в размер 43,41 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това е с около 14% повече в сравнение с третата четвърт на годината.

Още по темата


Общественият доставчик обяснява увеличението с очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, по-високия курс на щатския долар спрямо лева, както и в резултат на акумулирания ефект от утвърдената продажна цена от юли, която според "Булгаргаз" е по-ниска от разходите за доставка.

Цената на синьото гориво вече се вдигна с близо 11 на сто от юли.

Окончателното решение за цената е на КЕВР. По правило при корекция в цената с повече от 5%, това се отразява и на тарифите на парно и топла вода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
"ГЕРБ И ДПС СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!" Ха-ха-ха! БСП + ДПС са най-голямото зло за България! 10 години им сърбахме попарата и стигнахме дъното. Добре, че е г-н Бойко Борисов, на 3 пъти ни вади от блатото. Сега ще чакате новите избори след 3 години. Всички сме доволни от това управление, а *** нека си плюят. Само това им е останало. А, забравих - ще тръгна и аз с похода на БКП/БСП в България, че важните им решения ще се се взимат в СПА центрове. Там ходят и червените бабички.
31
0
 
5
 
! Отговори
Парното е заробване преди 5 години
Ние сме независими. Отопляваме се зимата, охлаждаме се лятото, имаме и топла вода с бойлер 300 л. с термопомпа вода-вода - пълна автоматика. Много е изгодно, а и не зависим от никого. Пускаме и спираме, когато си искаме. Зимната градина се отоплява на газ. Това са най-евтините варианти. ТЕЦ-овете ограбват и заробват хората.
30
0
 
6
 
! Отговори
Благодарим! преди 5 години
Благодарим на руснаците, че пак ни вдигат цените! Малко ни е и искаме още. Поне с 50%. Иначе как да ги наречем братя. Обидно ниско е увеличението!
29
7
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тъй като мернах някъде в коментарите, такъв за Топлофикация. И искам да изразя мнението си. Първо къде в текста се споменава, не ми стана ясно. Но топлофиакция предлага много екологичен начин на отопление и е една от най-приемливите услуги за обществото, за мен.
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалирала държава! Заеми, данъци, глоби, цени на основните храни, от друга страна корупция, липса на инвестиции, няма Шенген, ниски доходи, никаква сигурност, обезлюдяване, демографска катастрофа, пътища (гордостта на ГЕРБ) по- лоши от африканските, кражби от държавни поръчки, магласени конкурси.........Ние сме мазохисти и обичаме ГЕРБ!!!!!Вервайте ми!
27
2
 
6
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите. Те, всички са там, в тази честна и социална партия. Не става дума за пари, а за много, много ограбени пари от България.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, в екзотични страни.Алтернативата им е да управляват с ДПС
26
1
 
7
 
! Отговори
Нинова - конфликт преди 5 години
Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
25
7
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
До GERBerмазните българи трябва да бъдат мачкани до дупка. проста нация си заслужава мизерията.Браво братушка, кажи им го!Само така!
24
1
 
8
 
! Отговори
Русия вдига цените преди 5 години
До ГЕРБ ВДИГА ЦЕНИТЕБулгаргаз в руска фирма бе
23
0
 
2
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Mного са ми странни тези които плюят едните, а не казват нищо за другите. В случая е БСП, не ги харесвам, смятам, че БСП са бандити от класа, но и герб не падат по-долу. Ех... какви мошеници ни управляват и имат парите, а имаш ли парите, ти поръчваш музиката. Но хубавото е, че природата не търпи простотии и изчезваме като народ и нация. И как при всичките мизерии повечето съграждани си мълчат, сега газта се вдига, данъците на малкия бизнес се вдигат, народецът си мълчи.
22
7
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ ВДИГА ЦЕНИТЕ преди 5 години
НЯКОЛКО ТИКВАРИ СЕ ОПИТВАТ ЗА ИЗМЕСТЯТ ТЕМАТА.НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ТОЛКОВА, ЧЕ ДА НЕ СЕ ПОДРИС,КАТЕ.ЗА ЕДИН СУДЖУК СЕ СТАРАЕТА.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лойко, това че не си виждал и чувал не значи че няма.В София може и да няма, но повечето български градове са газифицирани.Моята къща се отоплява перфектно с един автоматичен газов котел, а с един газов бойлер имаме гореща вода целогодишно.При това, дори и с планираното сега увеличение отоплението е на половина по евтино от това с ток.
20
0
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Защо да не искат?Щом депутатите си гласуват заплатити сами и никой не може да каже -недейте безсрамници.....тогава защо всеки който произвежда или предлага да не иска повече пари..
19
3
 
10
 
! Отговори
GERBer преди 5 години
само 14? глупости.едно 68% и още 45% за коледамазните българи трябва да бъдат мачкани до дупка. проста нация си заслужава мизерията. ходете де сечете дърва за печките. за кво ви е газ... аре на магарето и у гората с брадвата.
18
0
 
12
 
! Отговори
тлъст бизнесмен преди 5 години
14% не е ли малко !?
17
0
 
9
 
! Отговори
Топлофикация преди 5 години
Ай честито , с газа добре . Остана да фалираме метеоролозите и зимата вече ще започва от октомври и ще свършва юни . И цяло лято ще има платена профилактика . И Топлото го пускат догодина от затвора и го връщаме на работа . Абе всичко започва да си идва по местата ...
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ДПС СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!
15
3
 
4
 
! Отговори
23735 преди 5 години
В случая не спасяваме стандартните "братушки", а едни бивши такива, които наследиха една огромна газопреносна система и станаха правилна демокрация. Може да се вдигне тройно да кажем цената за един бивш сенатор ли беше военнопрестъпник ли и доста ***, все още изсмукващи България.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, какво си играят на дребно нашите "полит. бабаити" - газ, ток, вода..., направо да слагаг данък и цена на Въздуха.
13
2
 
15
 
! Отговори
ined преди 5 години
14 цирия да им излязат на газа