"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%

Окончателното решение за цената ще е на КЕВР
43
"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%
Снимка: Булфото, архив

"Булгаргаз" прогнозира 14% поскъпване на синьото гориво от октомври, съобщиха от компанията.

Дружеството предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2018 г. в размер на 456,65 лв./хм3 или в размер 43,41 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това е с около 14% повече в сравнение с третата четвърт на годината.

Още по темата


Общественият доставчик обяснява увеличението с очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, по-високия курс на щатския долар спрямо лева, както и в резултат на акумулирания ефект от утвърдената продажна цена от юли, която според "Булгаргаз" е по-ниска от разходите за доставка.

Цената на синьото гориво вече се вдигна с близо 11 на сто от юли.

Окончателното решение за цената е на КЕВР. По правило при корекция в цената с повече от 5%, това се отразява и на тарифите на парно и топла вода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газа за русофилите трябва да се увеличи двойно - акция Да спасим братушки от гладна смърт !
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11ИЗБИРА СЕ НАЙ-МАЛКОТО ЗЛО КРАТУНО!!!!!!!!!!!ГЕРБ И ДПС СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ КОИТО НЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ СЪЩО СА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ ПОДКРЕПЯЩИ ГЕРБ И ДПС!ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ СЪС ПРАЗНИ ИЛИ ПОВРЕДЕНИ БЮЛЕНИТИ ВРЕДЯТ НА МАЛКИТЕ ПАРТИИ И ПОМАГАТ НА ГЕРБ И ДПС СЪЩО!
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво така трябва, Геноцид до дупка за това просто племе.Надявам се скоро и Гинка Теменужкоеа да вдигне тока. А после и водата и бензина.
9
7
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
До Анонимен 10Винаги питам такива ентусиасти кат тебе кой човешки избор е трябвало да направим, дет квичиш с големи букви?!
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕРКЕЛ СЕ ЧУДИ КАК ДА НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА ГЕРМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И БИЗНЕСА!!! А НАШИЯ СЕ ЧУДИ КАК ДА ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ И ТО СОЛИДНО ВДИГАНЕ!СРАМ МЕ Е ОТ ВСИЧКИ АНТИБЪЛГАРИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БОРИСОВ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ В ТЯХ НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО!
7
6
 
1
 
! Отговори
праведен преди 5 години
До 1:Добре е, че ти ставаш !
6
0
 
16
 
! Отговори
11 преди 5 години
Еййй, ами ха честито! Весело прекарване!
5
1
 
7
 
! Отговори
3593 преди 5 години
Сега трябва да сме солидарни с ЕТАЦ. За да може някой да го галят по главата, а някой да успеят да си пуснат новия дублиращ газопровод. За да се случи това, обещаха на окупационните сили, присъстващи в тяхната държава да осигурят транзит през тръбите на една нововъзникнала демокрация. След преговорите юли месец, чийто ментор беше ЕС, на новата демокрация беше позволено да повиши транзитните такси. Все пак и те трябва да живеят от нещо.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ЗАДЪЛЖИ РУСИЯ ДА ДОГОВОРИ ПО НИСКИ ЦЕНИ НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА!!УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НЯМА ИМА НАМАЛЕНЕНИЕ1!!АКО БЯХМЕ НАРОД СЕГА НА БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА МУ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА!!!!!!!!1
3
6
 
18
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Какво повече искат американците? Не спрях ли Южен поток? Е ако на това не се казва партньори, какво е
2
16
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Герб завинаги. Герб е без алтернатива.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО БОРИСОВ ИСКА НЕ БУЛГАРГАЗ!РУСИЯ НЕ Е ПОВИШАВАЛА ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ ГОДИНИ!САМО БОЙКО БОРИСОВ ГО ПОВИШАВА НО НАРОДА НЕ ПРОТЕСТИРА И ТАКА ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ!