Конфликтът в Сирия достигнал финална фаза

Битката ще е ожесточена, ще има много жертви
Обновена: 10 сеп 2018 21:54 | 10 сеп 2018 20:38, Камелия Цветанова
32

Конфликтът в Сирия достигна до своята финална фаза, която ще е най-ожесточената. Вижда се едно разделение на цяла Сирия. Затова беше и срещата на върха между Иран, Русия и Турция. Всичко това обаче е доста опасно за ЕС.

Така бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев коментира в "Денят ON AIR" тристранната среща на върха между лидерите на Русия, Турция и Иран. На нея се реши съдбата на последната бунтовническа крепост в Сирия – Идлиб.

Още по темата
Според Керемедчиев в момента в Сирия всички сили са се вкопчили в последното парче земя и просто ние трябва да проследим в кои ръце ще попадне.

"Военните формирования в момента са съсредоточени в района на Идлиб. Ще има много жертви в борбата за тази област - както от военните, така и от цивилните. Ще има и най-вероятно нова миграционна вълна. Става въпрос за десетки хиляди. Трябва да се види колко от тях ще тръгнат към Турция и колко към ЕС", категоричен е бившия зам.-външен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не може да се говори за конкретен брой на бежанците, които ще тръгнат към Европа, но отново Ердоган ще извива ръцете на европейските лидери и отново ще се опита да шантажира Европа, както и да иска пари.

"Турция е изпаднала в изключително тежко положение. Ердоган ще се възползва от всеки един конфликт за финансови облаги. Липсата на новина от срещата в Техеран е най-голямата новина. Щом не излезе нищо, значи е имало координиране на действията в Сирия. Планът за подялба на контролираните територии в самата Сирия вече е направена", обясни още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, там камък не остана, всичко стана на прах.
5
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бунтовници? Това са главорези и терористи, но тази ceдеpастична неолиберална пoдлoга си прави гаргара с този изтъркан евфемизъм. Двулична извънбрачна лаpвa.
4
2
 
39
 
! Отговори
et.galen1 преди 5 години
Защо се гледа за възможни бежанци,досега къде бяха ,защо не помагаха на Сирия а на бандитите.Снабдяваха ги с оръжие,с пропаганда и др.Къде бе справедливостта за сирийския народ.Русия , Турция и Иран се опитват да спрат това безумие сътворено от тези защтитници на терористите.Поне малко срам нямат ли?
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...и швабите щели да ходят, да садят цветя.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според турски медии 400 хиляди напират към турската граница. Днес председателя на турския парламент потвърди казаното от Ердоган преди няколко дни , че "Турция няма да отвори врати за още бежанци".
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ,Франция и Англия пречат с каквото могат войната да приключи, а и немците обмислят да се присъединят.