Нова схема за измама на туристи в чужбина

Румънска банда разбита в Брюж след 8 успешни удара
10 сеп 2018 08:30, Екип на Dnes.bg
10
Нова схема за измама на туристи в чужбина
Снимка: архив, Ройтерс

Нова схема за обир на чуждестранни туристи набира сила в Европа, алармират белгийските медии.

Те се позовават на разбита тези дни румънска банда в белгийския град Брюж, твърдейки, че моделът придобива все по-голямо разпространение в туристическите центрове на стария континент.

Бандата избирала малобройни групи туристи, към които се приближавал един от тях. Той се представял като италианец, който искал да обмени пари. След като размяната ставала към чужденците се приближавали останалите, които се представяли за патрулираща двойка полицаи.

Те обяснявали на туристите, че са станали жертва на мошеник и че обменените от тях евро са фалшиви. След това те изземали парите като “веществено доказателство” по започнало разследване на измамата.

Румънската група е осъществила поне 8 успешни удара в Брюж през летния сезон. Общата сума на присвоените от тях пари не е известна, но се предполага, че е десетки хиляди евро. Само при един от случаите туристите са се простили с 3300 американски долара.

След като станало ясно, че иде реч за серийни обирджии, белгийската полиция успяла да проследи автомобила на румънската банда. Това станало чрез монтираните на улиците в Брюж камери, които автоматично разчитат номерата на автомобилите. Тримата са арестувани в четвъртък сутрин при пристигането си в града за подготвян нов удар.

Според говорител на полицията тримата са част от по-широка мрежа от крадци, която прилага схемата и в други държави.

Брюж е един от най-посещаваните от туристи град в Белгия, а историческият му център е част от световното културно наследство на човечеството в списъка на ЮНЕСКО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Абе, случили сме на съседи отвсякъде...
7
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Щом се представя за италианец , значи е от ,,боята" ! Те с италианците го докарват на цвят !
6
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Това не са българи и румънци, а български граждани и румънски граждани. Схващаш ли разликата ....
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балъците никога не свършват!!!Неща които са вършени от столетия продължават да са актуални защото хуманоида е *** по природа.А американците са наивници от класа."Ужилването" - епизод 5698!!ХА-ХА-ХА
4
1
 
4
 
! Отговори
Изпатил преди 5 години
През 1984 година, група от 20 българи посетихме Румъния. За да се снабдим с малко местна валута /леи/, всеки от нас носеше по 2 стека цигари БТ. На гарата в Букурещ ни посрещна румънец, който каза, че ще купи всичките цигари на много добра /според нас/ цена.Двама от нашите събраха в един сак всичките цигари и отидоха с румънеца в някакъв вътрешен двор.Върнаха си измамени. Румънецът им беше пробутал "кукла"- тогава още не знаехме за тези пачки от вестници, увити с по една банкнота отгоре.
3
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Защо все румънци, българи и грузинци са в челото на криминалния прогрес. Никаква креативност от местните престъпници.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от БотушаРумънците или представителите на екзотично малцинство, които по стечение на обстоятелствата имат румънски паспорти? Онези, чиито дядовци не са се повели по акъла на Яшар от Правец, когато ги е поканил да се преселят в България?
1
5
 
25
 
! Отговори
от Ботуша преди 5 години
Румънците масово си карат отпуската през август, припечелвайки в Италия и Франция. В Италия просят по улиците, мият стъкла на автомобили, а жените проституират. Щом мине август си заминават обратно в Румъния.