1000 продажби за 4 г. и... "Правец" на тезгяха. ?500 000 и е ваш!

Пocлeдният финaнcoв oтчeт сочи, че дружеството е на загуба - 11 xил. лева
11 сеп 2018 11:00,
92
1000 продажби за 4 г. и... "Правец" на тезгяха. ?500 000 и е ваш!
Снимка: Правец

Българският производител на смартфони и лаптопи "Правец Компютри" се продава. Обявената цена е 500 хил. евро.

През 2014 г. компанията бе възродена от Бойко Вучев и съдружника му Калин Киряков, но явно нещата не вървят така добре, както са очаквали, защото пocлeдният финaнcoв oтчeт сочи, че дружеството е на загуба - 11 xил. лева.

Още по темата

Към момента фирмата има четири продукта - компютри и мобилни телефони. В процес на разработка са още три нови. Това са водо- и ударозащитен смартфон от най-висок клас и ултрабук в най-висок сегмент.

Освен това според обявата за продажба се работи върху "yникaлeн пpoдyкт бeз aнaлoг в cвeтa", но не е посочено какъв е той, пише "24 часа".

От описанието става ясно, че в сделката влизат регистрираната търговска марка "Правец" компютри, онлайн магазин и три работещи сервиза в София.

От "Правец" добавят, че имат две партньорски фабрики в Тайван и Хонгконг, над 500 хил. човека аудитория - не само в България, но и в Европа, и повече от 1000 продадени продукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако махнат 3-те сервиза в София, на които сигурно само търговската площ струва 500К евро, то цената на останалото е горе долу реалната. Т.е. клони към 0.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До do 9А какво стана с Христо Бисевров, демократа?
15
3
 
41
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Трябва да се пусне нов модел: БАНКЯ. На латиница Bankia. Ще се продава повече. Тапета на началния екран ще бъде Борисов с генералска шапка. Без опция за смяна на тапета.
14
2
 
13
 
! Отговори
do 9 преди 5 години
Забрави да кажеш също, че сме 2те най-умни в света, след евреите ;-)
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото си спомням имаше много хора искащи да си купят такъв смартфон, но от правец нямаха достатъчно произведено количество и така интереса умря.
12
2
 
28
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Имали 500 000 човека аудитория. Тия "бизнесмени" не спират да се оливат. Това куклен театър ли е, че акцентират върху аудиторията или бизнес. Щото, ако е бизнес, няма значение колко е аудиторията, а колко са реалните клиенти, които са купили нещо. Щом за 4 години са продали 1000 бр. демек по 1,46 бр. на ден, значи за нищо не стават. При това положение цената на кукления театър, или "бизнеса" на Правец е НУЛА.
11
2
 
20
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Ахахаххахахахааааааа...муахахахахахаааааааа....оххохохохохохоххохохохоххо!!!! Колко сме жалки, не е истина.....припадам от коня под масата!!!!!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и да имах 500 хиляди небих купил с тях Правец.
9
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв правец бе, какви смартфони, ролята на България в ЕС е да бъде депо за евтини работници и пазар на западни стоки, я стига сте мечтали, всяка жаба да си знае гьола.
8
33
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При оня от Правец България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света и 27 по стандарт на живот. Но във всяко общество има черни овци, има някои които не бяха доволни защото за нищо не ставаха.
7
6
 
40
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ДОКАТО съществува търговската марка "Правец", мислещите хора ще бъдат отблъснати, независимо какво произвеждате!"Правец" се свързва с диктатора Т. Живков, на който се приписва крилатата мисъл "Тази година завод зе полупроводници, догодина за цели проводници".Правец беше едно забутано балканско село, в което Тато работил "преводач"- превеждал овцете от единия баир на другия. Правец, в който нямаше дори пощенски клон, заради Тато бе превърнат в европейски град със завод за полупроводници.
6
33
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Правец нищо не искам. Ядох попарата на един от Правец 38 години.
5
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна работа. Единадесет хиляди лева загуба и продават фирмата. Бургаските ватенки, години наред са на загуба с милиарди и нищо не продават.
4
1
 
33
 
! Отговори
tonygl преди 5 години
Бях решил да си взимам телефон от тях. Поръчах и се оказа, че не е наличен. Чаках 4 месеца и така и не стана наличен и отказах поръчката. Нормално е да са на загуба и с толкова малко продажби. Просто нямаха наличност и когато беше актуално и интересно явно мнго хора са останали излъгано и таке и не са се пробвали пак.
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правец 8 са изцяло копие на Apple I и Apple II. Всички 8-разрядни компютри Правец са с процесор 6502 с работна честота 1,018 MHz или българското му копие СМ630.Ще ми говорите че било българско...
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време като копираха Ейпъл и АйБиЕм имаха ляб ама в днешно време тез номера не вървят.
1
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайски *** "made in china" с българската соц марка "Правец". Нищо българско няма в него, освен името.