Цената на газа да не се формира през нефтения индекс

България да предоговори условията, настоява Васко Начев
Обновена: 12 сеп 2018 06:50 | 11 сеп 2018 22:53, Анисия Иванова
11

1908 гледания   |  Още видео
Очертава се по-тежка зима за повечето българи, поради исканото от "Булгаргаз" ново увеличение от 1 октомври, парното и токът да поскъпнат с 14%.

"Искането на "Булгаргаз" е регулярно. Цената се формира на база на цената на нефта. Поскъпването няма нищо общо с предоговарянето на условията с Русия. Дойде моментът, в който България трябва да се опита да предоговори цената на природния газ, който получава от Русия. Силно се надявам да успеем. Но потенциалът, с който "Булгаргаз" разполага, няма да бъде достатъчен. Тази информация не е от вчера. Трябва да са се подготвили подобаващо", категоричен бе енергийният експерт Васко Начев.

Гостът отбеляза в "Денят ON AIR", че следващата такава възможност за предоговаряне е чак през 2020 година. Ако преговорите се провалят, то ние ще изгубим още няколко милиарда лева, уточни още Начев.

"Въпросът не е да поискаме по-евтина цена на газа от "Газпром". Трябва да бъдат поставени въпросите за начина на формиране на цената. Трябва да бъде прекратена практиката цената на газа да бъде пресмятана през нефтения индекс. Убеден съм, че "Булгаргаз" няма да направи това. Тази промяна ще разтърси начина, по който те работят", обясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Васил Начев отбеляза, че мениджмънтът на "Булгаргаз" не е достатъчно ефективен. Също така припомни, че от 1цеви януари се очаква още едно поскъпване на природния газ.


11
Още от За да се разбираме
Женската същност: 4 черти, които привличат мъжете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
СДС преди 1 седмица
Просъветската агентура няма да допусне България да плаща по реални цени. Нищожествата, които ни управляват и досега ни управляваха имат само една цел да крадат без да са наказвани и да слугуват на чужди сили. Даже в мозъците им не прониква мисълта, от толкова години близане - знаем какво- че може и да се договорят и по-добри условия. Преди време имаше шанс ЕС да договаря, но не...нашите "ескперти" ще договарят..разбирай нашите лизачи...без знания, без морал, без съвест.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и да си пишем докато това смотано правителство не предоговори заробващите клаузи договорени от Р. Овч и Евгени Бакърджиев ще ядем бахура. Въпроса е, че на тиквата не му стиска (последния път се върна като нас.ран от Русия), а и не го интересува иначе отдавна щяха поне да опитат.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами ако е вярно за нефтения индекс, то тогава тоя е напълно прав. Прородния газ няма нищо общо с нефта. Само пропан бутан се прави от нефт. Би трябвало да е както се формира да речем бензина. Взима се един базов вид ПРИРОДЕН газ от пазара и въз основа на него се формира. Елементарно! Пък вече другите отбивки от цената са майсторлък на купувача.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Васко и приятелчето му Илиян са палячовци прехранващи се с дива русофобия :-)
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От такива пишман енергийни "експерти" останахме без енергетика!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прав е номер 1.
"Българгаз" имат не по-малка вина за високата цена на газа от руския "Газпром".
За Б.Б. не знам какви бизнесинтереси може да има в газовия сектор!!
Все пак трябват доказателства за тая теза, не че съм му фен на Б.Б.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отдавна не вярвам на българските експерти..................те могат да изкарат бялото черно и обратно!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цената на газа се формира от производителя, транспортьора, прекупвача и продавача. Експертите нямат нищо общо с нея. В общия случай се опитват да станат популярни с изказвания по темата. Особено българските "експерти".
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ЦЕНАТА НА ПРРИРОДНИЯ ГАЗ Е ДДС И АКЦИЗ, КОЙТО СЕ ПРИБИРА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ.
АКЦИЗЪТ Е МНОГО ВИСОК. ГЕРБ АКО ГО НАМАЛИ И ЦЕНАТА ЩЕ СТАНЕ ЧУВСТВИТЕЛНО ПО-НИСКА.
2
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 седмица
А цената на моят rъ3 е същата от години - пакетче дъвки
1
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РУСИЯ НЕ Е ПОВИШАВАЛА ЦЕНАТА НА ГАЗА!!!!

РУСИЯ ОБЯВИ, ЧЕ ПРОДАВА НА БЪЛГАРСКАТА БУЛГАРГАЗ НА МНОГО ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТКОЛКОТО НИ ГО ПРЕПРОДАВА БУЛГАРГАЗ НА НАС БЪЛГАРИТЕ!!

БОЙКО БОРИСОВ КРАДЕ БЪЛГАРИТЕ И ГО ПРАВИ БЕЗОГЛЕДНО!