Путин: Отбранителните връзки с Китай се градят на доверие

Започнаха най-големите руски военни маневри от разпада на СССР
11 сеп 2018 16:30, Елка Василева
66
Путин: Отбранителните връзки с Китай се градят на доверие
Си Цзинпин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Отношенията между Москва и Пекин в сфери от политиката до сигурността и отбраната се основават на доверието помежду им, заяви руският президент Владимир Путин пред китайския си колега Си Цзинпин.

Путин каза това преди преговори със Си Цзинпин в кулоарите на икономическия форум в град Владивосток, в руския Далечен изток, пише Ройтерс.

Преговорите съвпадат с началото на най-големите руски военни маневри от разпадането на Съветския съюз, в които участва и Китай.

В маневрите участват близо 300 000 души. Китайски войници са представени всички видове войски, отбелязва Франс прес.

Още по темата

НАТО определи маневрите като репетиция за голям конфликт. "Това е в съзвучие с тенденцията, която наблюдаваме от известно време, на по-самоуверена Русия, която увеличава бюджета за отбрана и военното си присъствие", заяви Дилън Уайт, говорител на Алианса, цитиран от АФП.

Огромните маневри с участието на китайската и на монголската армия са наречени "Восток-2018" ("Изток-2018") и ще продължат до 17 септември в Източен Сибир и в руския Далечен изток. Днешният ден ще бъде посветен на разполагането на войските. Утре ще извършат учения за противовъздушна отбрана, а основното събитие ще е в четвъртък, съобщава руското министерство на отбраната, без да съобщи повече подробности.

Очаква се руският президент, който е във Владивосток заради икономическия форум, да посети маневрите, протичащи в контекста на постоянно напрежение със западните страни, украинската криза, конфликта в Сирия и постоянни обвинения за намеса в политиката на Запада.

Според руската армия тази демонстрация на сила е подобна на маневрите "Запад-81", в които преди близо 40 години участваха между 100 000 и 150 000 войници от Варшавския договор в Източна Европа. Това бяха най-големите военни маневри, организирани през съветската епоха, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен37Колко декара земя притежават САЩ в БГ?35% от икономиката на БГ принадлежи на Русия.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Русия и държавите коити искат да са независими и се борят за това, купуват злато Факт и ще ти напиша че от години купуват !Зелените хартии нямат стойност !
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Съвместните икономически проекти са ясни - Русия дава под наем земя на Китай.****Съвместните икономически и воени проекти са ясни - България дава безплатно земя на САЩ.))))
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОще в първия ден от работата на международния икономически форум в град Владивосток, в руския Далечен изток, Русия и Китай се договориха да стартират съвместни бизнес проекти за над $100 млрд. Дали сумата се изписва в $ само, за да е по-разбираема за нас?******За вас - 169 000 000 000 лева
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвместните икономически проекти са ясни - Русия дава под наем земя на Китай.
32
9
 
3
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Чета някакви *** тъпотии от русофилните тролчета. Врагът бил САЩ, Франция, Великобритания.Смях в залата.Ако Германия тръгне отново към Москва, този път Москва ще падне. Германия води войни на няколко фронта и за това загуби войната. Концентриран удар по Москва и внуците на товариш Питин ще шпрехат зи дойче. Няма да говорят нито английски, нито френски.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Но бавно купуват злато(както и бавно продават американски ДЦК да им се срине цената) за да не скочи много цената му, а когато натрупат достатъчно злато вече няма да им пука за цената даже ще искат да колкото се може по скъпо.
30
7
 
1
 
! Отговори
алтънрубла преди 5 години
До Анонимен27И тва за златото се поизтърка отвсякъде.Вземете измислете някаква нова опорна точка.
29
0
 
3
 
! Отговори
ФЕЙК НЮЗ преди 5 години
ХА-ХО, БИ ЛИ МИ ЦИТИРАЛ ТОЧНО УЧЕБНИЦИТЕ, ЧЕ ДА ПРОЧЕТЕМ И НИЕ ТАЗИ БЕЗЦЕННА ИНФОРМАЦИЯ.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Тая "дружба" колко пъти е подновявана и все се е разпадала, ама да пробват...по принуда -за Путин, по-изгодно - за китаеца !****Тая "дружба" колко пъти е подновявана и все се е разпадала, ама да пробват...по принуда -за България, по-изгодно - за САЩ !
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още в първия ден от работата на международния икономически форум в град Владивосток, в руския Далечен изток, Русия и Китай се договориха да стартират съвместни бизнес проекти за над $100 млрд. Дали сумата се изписва в $ само, за да е по-разбираема за нас?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп иска да издейства най-добрите условия при фалита на САЩ в тази област е истински майстор.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТЯ РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ОТ 10 ДНИ НУ КУПУВА ДОЛАРИ.А С ДОЛАРОВИТЕ ЦЕННИ КНИГИ КУПУВАТ ЗЛАТО.КИТАЙЦИТЕ СЪЩО
24
5
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 5 години
В китайските учебниците по исторя неуморно се повтаря, че милиони квадратни километри от територоятя на Русия й принадлежат.Китайската армия превишава по численност два пъти руската.Китай вече измести Русия от Централна Азия и държи на кука финансовите дългове на редица стратегически руски компании, включително "Ростнефт" ...Интересни съюзници си е избрал Путин
23
4
 
7
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Ми нека да използват рубли и турски лири тогава.кой им е забранил?Турците ей така между другото били натрупали 190 милиарда долара дългове.Яли са кифтета та пушек се е вдигало.И сега като трябва да се връщат - ама те САЩ и доларът са ни виновни.
22
5
 
8
 
! Отговори
крим не е руски преди 5 години
Абе те всички световни лидери приятели на Путин ама накрая "приятелите на Путин " я с нови санкции . Даже Китай не признава Крим за руски
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахаДокато САЩ използват долара като икономическа бухалка все повече страни ще искат да го заобиколят и Турция е поредната страна.
20
10
 
7
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Анонимен21хахаТова за елиминиране на долара вие глупавите русофили го повтаряте от 100 години.Чак сте смешни вече.Едно и също дуднете всеки ден, а то все не става.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата стъпка е Китай и Русия да елиминират долара в търговията си. Тогава ще чуете какви писъци ще се чуят отвъд океана .
18
3
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 5 години
Коментар от "South China Post":Предвид изумителното икономическо изоставане на Русия от Китай и демографската криза, разпростряла се от Калининград до Владивосток, тя съзнателно се съгласява с ролята на младши партньор на Пекин заради запазването на власта. "Изток 2018" символично ще запечата тази зависимост."