Банкноти от $1... главоболия за турски певец

Те били знак на гюленистите според правителството
12 сеп 2018 15:45, Елка Василева
16
Банкноти от $1... главоболия за турски певец
Кадър: YouTube

Турската поп звезда Мабел Матиз стана поредната обществена фигура, срещу която се води разследване в Турция, след като се появи в популярен музикален клип с еднодоларови банкноти, а те според правителството били използвани от гюленистите като таен шифър, съобщава сайтът Ал монитор.

Прокуратурата разследва Матиз, известен и като застъпник за правата на хомосексуалистите, за предполагаеми връзки с Фетхуллах Гюлен, ислямския проповедник, обвиняван от турските власти за опита за преврат през 2016 г., информира проправителственият в. "Сабах", цитиран от БТА.

Повод за разследването е станал видеоклип, в който певецът танцува в такт с ритъма с натъпкани в джоба еднодоларови банкноти. Именно доларите, а не текстът на хита, озаглавен "Какви са тия работи", са навлекли проблеми на музиканта.

Според турското правителство еднодоларовите банкноти, особено тези със сериен номер, започващ с F, са били част от система, използвана от мрежата на Гюлен.

Предполагаемият таен шифър на еднодоларовите банкноти бил използван за означаване на йерархията, като званията и длъжностите съответствали на комбинации от букви и цифри от серийните номера на банкнотите. По тази причина притежаването на такива долари се смята за доказателство за виновност.

Матиз отхвърли обвиненията.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Tman преди 5 месеца
До Анонимен 11
Ами да знаеш, като отидеш на почивка, или по работа, или поради каквото и да е причина, до Турция, да не си носиш банкноти от 1 долар, особено такива със сериен номер започващ с F... за съжаление светската Турция на Ататюрк, няма да просъществува и 100 години... тъжно
13
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 месеца
Как може да са толкова тъпи турците и още да го държат този на власт... Не че у нас сме много по-умни - едните искат бойко, другите искат комунисти, а то е едно и също и двете половини на народа се бият коя страна на една и съща монета да е.
12
4
 
13
 
! Отговори
Осман преди 5 месеца
Страхотен певец. Няма нищо общо с ходжата от Пенсилвания. Ердоган се е побъркал. Истинското име на певеца е Фатих Караджа. Всичките му песни са негови авторски.
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се смееш ли , да плачеш ли ?!?!??
9
4
 
32
 
! Отговори
sante_dog преди 5 месеца
Изтрещяване! Как са свързали ислямски проповедник със правата на хомосексуалистите нямам никаква идея. Ако е само по доларите - евала! Само да не ме свържат и мен с Ветко, че имам 5лева и 20 стотинки и да решат че е шифър към неговите 5,2 млн защото серията на 5-те лева започва с В...
8
4
 
7
 
! Отговори
Фен преди 5 месеца
Парчето е невероятнооо, разденсих се и са не моа се запраааа
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, не!

Ако ги арестуват по серийния номер на банкнотите ... на Ердоган определено звездите му го говорят.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е-е-е-е-е-е, Ердоган се оля тотално! Скоро ще нареди да премахнат буквите "F" и "G" от азбуката, защото това са инициалите на Фетулах Гюлен.
5
5
 
47
 
! Отговори
Лудите от Турция преди 5 месеца
Тези в Турция тотално изпростяха и откачиха, Ердоган е психясал тотално.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щатите да отпечатат една серия с образа на Гюлен и да я пуснат в обращение и това ще полудее съвсем
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на Ердоган, този е рептил 100% на долара има нарисувана пирамида и лупата я държи над окото си точно символ на масоните
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хитлер пасти да яде !
1
4
 
4
 
! Отговори
rasiz преди 5 месеца
as nemoga da poviarvam kakvo vidiaha ochite mi. на тоя изпълнител нещо не му е точно...липсва му газ май...