Банкноти от $1... главоболия за турски певец

Те били знак на гюленистите според правителството
12 сеп 2018 15:45, Елка Василева
16
Банкноти от $1... главоболия за турски певец
Кадър: YouTube

Турската поп звезда Мабел Матиз стана поредната обществена фигура, срещу която се води разследване в Турция, след като се появи в популярен музикален клип с еднодоларови банкноти, а те според правителството били използвани от гюленистите като таен шифър, съобщава сайтът Ал монитор.

Прокуратурата разследва Матиз, известен и като застъпник за правата на хомосексуалистите, за предполагаеми връзки с Фетхуллах Гюлен, ислямския проповедник, обвиняван от турските власти за опита за преврат през 2016 г., информира проправителственият в. "Сабах", цитиран от БТА.

Повод за разследването е станал видеоклип, в който певецът танцува в такт с ритъма с натъпкани в джоба еднодоларови банкноти. Именно доларите, а не текстът на хита, озаглавен "Какви са тия работи", са навлекли проблеми на музиканта.

Според турското правителство еднодоларовите банкноти, особено тези със сериен номер, започващ с F, са били част от система, използвана от мрежата на Гюлен.

Предполагаемият таен шифър на еднодоларовите банкноти бил използван за означаване на йерархията, като званията и длъжностите съответствали на комбинации от букви и цифри от серийните номера на банкнотите. По тази причина притежаването на такива долари се смята за доказателство за виновност.

Матиз отхвърли обвиненията.


16
Още от НОТИФИКАЦИИ
Цвети Пиронкова на 31: Тенис звезда и грижовна майка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Tman преди 1 седмица
До Анонимен 11
Ами да знаеш, като отидеш на почивка, или по работа, или поради каквото и да е причина, до Турция, да не си носиш банкноти от 1 долар, особено такива със сериен номер започващ с F... за съжаление светската Турция на Ататюрк, няма да просъществува и 100 години... тъжно
13
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Как може да са толкова тъпи турците и още да го държат този на власт... Не че у нас сме много по-умни - едните искат бойко, другите искат комунисти, а то е едно и също и двете половини на народа се бият коя страна на една и съща монета да е.
12
4
 
13
 
! Отговори
Осман преди 1 седмица
Страхотен певец. Няма нищо общо с ходжата от Пенсилвания. Ердоган се е побъркал. Истинското име на певеца е Фатих Караджа. Всичките му песни са негови авторски.
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се смееш ли , да плачеш ли ?!?!??
9
4
 
32
 
! Отговори
sante_dog преди 1 седмица
Изтрещяване! Как са свързали ислямски проповедник със правата на хомосексуалистите нямам никаква идея. Ако е само по доларите - евала! Само да не ме свържат и мен с Ветко, че имам 5лева и 20 стотинки и да решат че е шифър към неговите 5,2 млн защото серията на 5-те лева започва с В...
8
4
 
7
 
! Отговори
Фен преди 1 седмица
Парчето е невероятнооо, разденсих се и са не моа се запраааа
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, не!

Ако ги арестуват по серийния номер на банкнотите ... на Ердоган определено звездите му го говорят.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е-е-е-е-е-е, Ердоган се оля тотално! Скоро ще нареди да премахнат буквите "F" и "G" от азбуката, защото това са инициалите на Фетулах Гюлен.
5
5
 
47
 
! Отговори
Лудите от Турция преди 1 седмица
Тези в Турция тотално изпростяха и откачиха, Ердоган е психясал тотално.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щатите да отпечатат една серия с образа на Гюлен и да я пуснат в обращение и това ще полудее съвсем
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на Ердоган, този е рептил 100% на долара има нарисувана пирамида и лупата я държи над окото си точно символ на масоните
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хитлер пасти да яде !
1
4
 
4
 
! Отговори
rasiz преди 1 седмица
as nemoga da poviarvam kakvo vidiaha ochite mi. на тоя изпълнител нещо не му е точно...липсва му газ май...