Южнокорейци пълнеят нарочно, за да избегнат казармата

Военната служба е задължителна за младите мъже
12 сеп 2018 09:30, Елка Василева
23
Южнокорейци пълнеят нарочно, за да избегнат казармата
Снимка: архив, Reuters

Южнокорейската армия обвини 12 студенти, че нарочно са наддали на тегло, за да избегнат военната служба, която е задължителна в Южна Корея, предаде Франс прес.

Обвинените студенти учели класическа музика в един и същи университет в Сеул. Те взимали протеини на прах и пили големи количества сок в деня на изпита за проверка на тяхната физическа годност да постъпят в армията.

Първоначално хитростта им имала успех и те не били сметнати за годни за военна служба. Но после военните успели да прехванат онлайн съобщения между студентите и разбрали измамата.

Случаят е предаден на прокуратурата и студентите може да бъдат осъдени и след това отново да бъдат заставени да се явят на изпита за физическа годност. Накрая те може да се окажат в редиците на армията.

Военната служба в Южна Корея, която продължава 21 месеца, е задължителна за всички млади мъже. В армията мъжете трябва да постъпят до 28-ата си година, пише БТА.

Онези, които страдат от свръхтегло или са прекалено слаби, както и болните и инвалидите, са освободени от военна служба, но трябва да работят в обществени институции, като съдилища или библиотеки. Единствено медалистите от олимпийски или азиатски игри се освобождават от казармата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: армияЮжна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Това е терор. Трябва да има професионална армия от професионални войници,а не да карат всички хора да се занимават с глупости. Тези студенти учат музика,и ще загубт 2 години от живота си,за да се учат как да умират в чужди войни,вмесо да свирят.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Или просто имат по смислени неща да правят с живота си от това да си играят на войници.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18При положение, че е държава официално във война с друга напълно нормално да има казарма. Както бяхме и ние едно време ... да пазим добрия соц от лошия запад..
19
1
 
0
 
! Отговори
Смъртоносно оръжие преди 5 години
Думкат пължен олиз на поразия.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южна Корея не бяха ли демократична държава? Да не сте я объркали със Северна Корея?
17
1
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Интересно как подслушват....иначе как са разбрали за измамата
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките заради тъпите военни превратаджии на север ...трябва цял живот да се подлагат на казарма и загуба на време. Каква лоша съдба ,.но все са от добрата страна на монетата. Ако не бяха САЩ и те щяха да седат гладни и да маршируват всеки ден за своя вожд.
15
1
 
6
 
! Отговори
. преди 5 години
Протеин на прах + големи количества сок = ***. Да се чуди човек как са преметнали военната комисия!
14
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До всички...непросветени.Армията е елемт на държавноста.Всяка независима държава,трябва да подържа своя армия,а не да разчита на чужда.Друг е въпроса,че само една силна икономически държава е в състояние да подържа армия на високо технологично ниво и така си идваме на думата;каквато ни е икономиката,такава ни е и армията-мижава.Но ако се поставят от управляващите правилно приоритетите,не би трябвало да се отслаби армията...драстично.Всичко е направено напълно умишлено и това е национално пред-во
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички ми ревете за армията ни ама има 5000 места свободни и като гледам не се избивате да ги запълвате."Всички, дето сме готови да ги запълним, сме по на над 40-50 години. Няма да ни вземат, а по малките са вече джендърчета и мекокитковци, те искат вибратор в ръка, не автомат.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аре чупката от тук ве. За какво ни е армия?"Безбройни са народите, останали завинаги в историята заради изповядването на такива пацифистки про.стотии. Още повече, че се насаждат от най-милитаристичните глобални сили. Армия ти трябва, за да направи подчиняването ти неприемливо скъпо. Което гарантира преговори и сътрудничество, като по-икономична алтернатива на пуцането.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Fake cakeА ако ползваше нещо друго освен гръбначния си мозък можеше да се замислиш, преди да пишеш глупости.
10
5
 
3
 
! Отговори
Fake cake преди 5 години
Ако бяха и забременяли можеше и да я избегнат .
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме нужда от армия. Нито някой ще ни напада, нито ние ще нападаме някой. Тази военна менталност отдавна е минало в много страни от Европа.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ми ревете за армията ни ама има 5000 места свободни и като гледам не се избивате да ги запълвате. Що така? Защото жалкото ви съществуване се върти около писане на *** коментари където ми е правите на големи патрЕоти а реално сте едни полюнки.
7
3
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
21 месеца wtf и аз да съм и аз ще се чудя как да я избегна хаха
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликите между Северна Корея и Южна Корея не са много в някои отношения, едното е че в държавните институции има портрети на управляващата класа .
5
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен 1Да не би пък там това да се счита за нещо като военно разузнаване?
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо...ТъпотоАре чупката от тук ве. За какво ни е армия? Кой ще те напада? Или ще нападаш някой? а? тази менталност на балкните я няма от 80 години!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Ти още ли си мислиш, че като пишеш тук аниномно всъщност си наистина анонимен ?:)