Южнокорейци пълнеят нарочно, за да избегнат казармата

Военната служба е задължителна за младите мъже
12 сеп 2018 09:30, Елка Василева
23
Южнокорейци пълнеят нарочно, за да избегнат казармата
Снимка: архив, Reuters

Южнокорейската армия обвини 12 студенти, че нарочно са наддали на тегло, за да избегнат военната служба, която е задължителна в Южна Корея, предаде Франс прес.

Обвинените студенти учели класическа музика в един и същи университет в Сеул. Те взимали протеини на прах и пили големи количества сок в деня на изпита за проверка на тяхната физическа годност да постъпят в армията.

Първоначално хитростта им имала успех и те не били сметнати за годни за военна служба. Но после военните успели да прехванат онлайн съобщения между студентите и разбрали измамата.

Случаят е предаден на прокуратурата и студентите може да бъдат осъдени и след това отново да бъдат заставени да се явят на изпита за физическа годност. Накрая те може да се окажат в редиците на армията.

Военната служба в Южна Корея, която продължава 21 месеца, е задължителна за всички млади мъже. В армията мъжете трябва да постъпят до 28-ата си година, пише БТА.

Онези, които страдат от свръхтегло или са прекалено слаби, както и болните и инвалидите, са освободени от военна служба, но трябва да работят в обществени институции, като съдилища или библиотеки. Единствено медалистите от олимпийски или азиатски игри се освобождават от казармата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: армияЮжна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Къде са те,къде сме...нийй.Гарда на отбранителните ни способности отдавна е...свален,умишлено от продажната политическа прослойка.Презумпцията е,че в мътна...вода риба най...лесно се лови,а армия значи преди всичко РЕД,а точно това не искат постоталитарните ни...управници.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо военните следят онлайн съобщенията на учениците това не е демократично.