Летището в Триполи подложено на ракетен обстрел

Няколко ракети били изстреляни срещу летището Митига
12 сеп 2018 07:28,
9
Летището в Триполи подложено на ракетен обстрел
Снимка: Архив, БТА

Единственото функциониращо летище в либийската столица Триполи беше подложено на ракетен обстрел тази нощ, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовават на очевидци.

Няколко ракети били изстреляни срещу летището Митига, една от които паднала в Средиземно море.

Говорител на въоръжена група, контролираща летището заяви, че няма жертви и материални щети. Либийски медии съобщиха, че няколко души са били ранени.

Либийски пътнически самолет, летящ от египетския град Александрия за Триполи, бил отклонен за Мисрата, на 190 км източно от либийската столица, заради ракетния обстрел, съобщиха летищните власти. По-късно бе обявено, че всички полети за Триполи ще бъдат отклонявани за Мисрата.

Летището, разположено на 8 км източно от центъра на Триполи, беше затворено от 31 август до 6 септември поради боеве между съперничещи си въоръжени групи близо до столицата. То беше отворено отново на 7 септември след подписването, под егидата на ООН, на споразумение за прекратяване на огъня между враждуващите милиции, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Само не ми казвай, че Кадафи е свален от САЩ заради нашите медицински сестри"Никой не казва това. Но пък като гледам, само в твоята главица се е породило като идея, помислил си и накрая все пак си стигнал до заключение, че не е свален заради това. :))))Но все пак си го помислил, докато на умните хора дори не им идва на ум тая мисъл. Те я изключват още в зародиш. :)))
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При настъпилата демокрация след свалянето на диктатора Кадафи стават такива работи. Хората са свободни да ракетстват и да се бият. Не можем да им отнемем правата.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Либия е добре, бият се, ООН гледа и ги сдобрява. Те пак почват. Но няма руснаци, които да пречат на боя под егидата на ООН, Нато, ЕС и САЩ. Така трябваше и в Сирия.
5
1
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
До Анонимен 4Само не ми казвай, че Кадафи е свален от САЩ заради нашите медицински сестри.... за съжаление те бяха използвани от него за вътрешнополитически цели и настройване на населението срещу външния враг, който и да е бил той....
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа... Още едно нещо от психологията забелязвам. Обаче е обезпокоително и показва колко дребни умове са българите. Помня как преди години, всички (почти) българи разказваха колко е дивак Кадафи, когато им беше затворил медицинските сестри. И се чудиха "ама каква е тая изостанала страна, където могат да се заразяват така деца със CПИН". И на масовият българин и през ум не му идваше за бежанците след Кадафи. А сега защото бил свален от САЩ и защото след него имало бежанци, стана изведнъж хубав!
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дивашка работа, дивака може да живее само под военна диктатура свалянето на полковник Кадафи е историческа грешка."То пък Кадафичката все едно не беше дивак и той. АхХаха. Като ходише на посещения в западните държави не искаше да спи в хотел, а настояваше за някой парк, където да си разпъне шатрите на някоя полянка. И да го пазят женските наемнички.
2
2
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Там не настъпи ли демокрацията след като САЩ свалиха Кадафи? Нали модернизираха страната и всичко стана цветя и рози? Какви са тези обстрели?
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивашка работа, дивака може да живее само под военна диктатура свалянето на полковник Кадафи е историческа грешка.