Неапол – разкъсан между Камората и "Бебешките банди"

Безскрупулни и израснали сред престъпления: Кои са бебешките банди?
12 сеп 2018 20:42,
18

За младежите в Неапол животът започва след полунощ.  В центъра среща си дават "Бебешките банди".

Там младежите припечелват от продажба на наркотици, устройват си бой с ножове и престрелки. Те са приятели от детската градина. Животът им е пълен с наркотици, жени.

"По-рано беше само игра, а сега вече е професия. Като израснеш така губиш връзка с нормалния живот", разказват трима младежи от бебешките банди пред "Deutsche Welle".

"Губиш и представа за стойността на парите, когато изкарваш между 3 и 4 000 евро на седмица", споделят младите престъпници. Смятат, че държавата им е виновна, защото не им предлага работа.

"Има работа, но за 80 или 100 евро на седмица. Но честно, какво да правим с тези пари? Само цигарите ни струват 80 евро".

В центъра Неапол управлява Камората, а в покрайнините - Бебешките банди.

17-годишният Артуро е един от жертвите на "Бебешките банди". Миналата година той отива в града за коледните си покупки, когато го наръгват във врата с нож.

При нападението гласните му струни са наранени. Днес той надига глас срещу бандите с маратон, с който иска да обърне внимание на проблема, но и да покаже, че Неапол има и друго лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
Сега си спомням, че през комунизма, докато съм бил на 11 години, ни повтаряха, че думата фашизъм е *** колкото думата капитализъм. "борбата против фашизма и капитализма". Сега започвам да се замислям, че дори "капитализъм" е по-*** от "фашизъм". Съвременната демокрация - анархия, при която властите само си водят статистика на престъпността, но не и действия срещу нея.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми най-разумно е разни антимафиоти да си сложат черните маски и черните бронежилетки да вземат един черен бус без надписи и да почнат посещения по домовете.Всеки проблем си има име,фамилия,адрес и родители.Почват посещения по домовете бързи арести и после младите гангстери вече ги няма.Никой не ги е виждал никога не им откриват телата.Малки зелени човечета?Божията ръка?Дълга екскурзия до Колумбия?Никой не знае. И след 3-4 такива чистки няма да има проблеми.Лесно и просто ама не искат да действат
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли някой да ми назове едно място в Италия (охраняваните вили на милиардерите не се броят) където не е мръсно,не изглежда мизерно ,на улиците няма тъмнокожи крещящи типове приличащи на клошари и трафикът да не е в задръстване от бусове,баничарки и малки мърляви автомобили всички надули клаксони?Просто е така едно две места за спорта да назовете.Да,иначе Италия.Всички знаем че е много голямата работа ама по-добре да не се ходи там.
13
4
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Как точно надига глас Артуро, след като гласните му струни са наранени?
12
0
 
25
 
! Отговори
Nda преди 5 години
A статията е напълно достоверна. Неапол е невероятно богат от историческа гледна точка град, с фантастична архитектура, храна и гостоприемни хора. В същото време трябва постоянно да сте нащрек и винаги може да попаднете в кофти ситуация дори в центъра или по крайбрежния булевард. Една Сицилия е безкрайно по-спокойно място. Неапол е клоаката на Италия.
11
6
 
28
 
! Отговори
Nda преди 5 години
Всъщност Москва е много по-сигурен град от повечето западноевропейски столици, за тия в Южна и Северна Америка да не говорим. Спокойно може да се разхождаш примерно в 2 през нощта в парка без да те налази някой *** и други ***.
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивайте в Русия тогава.Там ви чакат палачинки, с хайвер, и с водка.
9
1
 
30
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Всяка българска кифла мечтае да срещне италианец, който да я заведе да живее в Италия..
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нонсенс. Навсякъде по света има престъпници, не само в Неаол.Дори в малък Карнобат откриха скоро.Дори сега,докато си чатим,някъде по света се раждат престъпници.Нема отърване.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Напротив, за БГ-мафия се знае всичко, освен това в държавата останахме много малко хора, не повече от 5 милиона.БГ-служби и чуждите служби знаят всичко за всеки мафиот, бизнесмен и политик!
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само в Италия има банди отидете в която и да е страна от евро-гея и ще се хванете за главата. Работата ми е такава че обикалям с Тира цяла европа скандинавието та чак долу на краят на Испания. Понеже нощувам в паркинги на бензиностанциите оставям камиона и си правя обиколки в града в които ще нощувам. След полунощ по улиците не се виждат хора освен наркомахски банди. Полицията сее видяла в чудо щото законите не им позволяват нищо освен да ги гледат и да мигат на парцали. Пълна трагедия.
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южна Италия отдавна се командва от мафията.................в Северна Италия също има мафия, разбира се, но на Юг положението е безнадеждно..............там няма държава, мафиотските кланове командват тотално!!!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът е една голяма Камора, но никой нищо не казва за българската. Как определени компании печелят определени поръчки, а понякога наемат държавни които да им свършат работата за по-малко пари, но разликата в парите е за тях, а неустойките за държавната.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1е друго си е в Русия
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това си е реалния живот,другото е животарене когато ставаш в 5 сутринта и отиваш във фабриката за конци да тъчеш пътеки за чорбаджията за 20лева надница.По добре да живееш кратко като лъв,отколкото цял живот като малко мишле.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия започна толкова нелепо, фалшиво, измислено, бутафорно и като цяло крещящо ясно, че няма нищо общо с реалността, че моментално ми стана ясен произхода й - Дойче Веле.1 Изречение по-нататък се доуверих, че е така... и изпитах леко задоволство, но и притеснение.