Разплитане: Още 500 бона и още 3-ма задържани по "Арабаджиеви"

Разкрити са в Бургас при проверка на джип, с който са пътували
Обновена: 12 сеп 2018 12:44 | 12 сеп 2018 12:02, Анисия Иванова
60
Разплитане: Още 500 бона и още 3-ма задържани по "Арабаджиеви"
Снимка: Прокуратурата

Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото "Арабаджиеви", а нови трима са задържани в ареста за 24 часа.

Вчера в Бургас са били проведени процесуално-следствени действия в рамките на разследването за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители.

Още по темата

При полицейска проверка на джип с трима души – у двама от тях са намерени хартиени пликове с около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Спецпрокуратурата.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банка) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство - на захарния завод "Кристал" в Пловдив.

У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Тримата са задържани за 24 часа по Закона за МВР, иззет е и джипът, с който са се придвижвали.

Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред журналисти, че арестът на тримата е планиран. Той обаче не каза каква е връзката на арестуваните със семейството и настоя, че всяко разкриване на подробности би увредило разследването.

Цацаров увери, че са предприети и всички действия за установяване на местонахожданието на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Във връзка с казаното от адвоката им, че те ще се върнат доброволно в страната, Цацаров настоя, че "прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони".

Припомняме ви, че вчера Апелативният спецсъд реши синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да бъде върнат обратно в ареста. Магистратите обявиха, че са открити доказателства срещу Арабаджиев за обвинението му в пране на пари. Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лева в три банкови касети в трезор.

Както обвинението, така и съда, прие, че за тези пари произходът е неизяснени, най-вероятно са от укрити данъци на фирмата "Виктория Груп корпорейшън" на фамилията Арабаджиеви.

Задържани с Арабаджиев в ареста отново са и двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Според съда има доказателства, че те са участвали в престъпна група за укриване на данъци.

Преди това адвокат Илиян Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев, обяви пред Bulgaria ON AIR, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България, доброволно.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
8
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Кажете как крадеф и боко ще откраднат 100 милиона евро за нов стадион на ритни топковците, две измислени победи и стадион в София защото другаде не е България
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни занимавате с милионите на тия? Така или иначе няма да ги осъдите. Милионер осъден няма.Научени сте да вкарвате в затвора хора за дребни прояви, да им приписвате неизвършени от тях престъпления, за да отчитате разкриваемост и до там.В затвора отива някой откраднал шоколад от верига или блуза от МОЛ-а. Милионерите и бизнесмените са ваши хора, недосегаеми. Тях ги оправдавате и им плащате обезщетения след Страсбург.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия и в задните части да им бръкнат ще извадят банкноти.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука под половин милион в куфарче няма, а куфарчетата са много... и ако вземат, че ги осъдят и лежат ефективно, аз лично ще отида да поздравя сърдечно съдиите на всички инстанции и прокурорите.Но силно ме съмнява да се получи нещо.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват пари за адвокати, за гаранции. За спешни случаи си държат по 10-15 милиона кеш.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава предлагам групова амнезия, а Ветко и Маринела - орден Стара планина.
6
3
 
19
 
! Отговори
До Край преди 5 години
Премиер или правителство не могат да арестуват никого, не е тяхна работа, а на Съдебната власт, която е нещо отделно.Поограмоти се кой за кво отговаря в една държава.Толкова ни знаеш кой какви задължения има ?!От Марс ли падаш ;)Или в Крушовица тези неща не ги учите ;)
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече хора задържат, толкова повече ще се забатачи делото до едно голямо нищо.
4
6
 
16
 
! Отговори
ЗА НАЗИДАНИЕ преди 5 години
Тези ще ги разкъсат за назидание на всички, които спрат да се внасят.Да знаят какво ги чака, ако не дадат лептата ...
3
4
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Абе, аз пак да попитам кога го разбрахте Арабаджиеви, че са мошеници - когато настаняване Туск и Юнкер в хотела им или чак, когато спряха да се внасят на Капо ди тути капи ? ...
2
13
 
30
 
! Отговори
Край преди 5 години
Брей какъв голям престъпник пък ББорисов до сега да не знае. Или човека си е "плащал на всички" като един Мишо. Мишо Бирата.
1
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли ще гледаме цирка като при Иванчева с подхвърлените пачки.Некадърниците от Специализираната прокуратура, банкянския Тлъстак ги държи на къса каишка и ги ползва за лични поръчки.