Разплитане: Още 500 бона и още 3-ма задържани по "Арабаджиеви"

Разкрити са в Бургас при проверка на джип, с който са пътували
Обновена: 12 сеп 2018 12:44 | 12 сеп 2018 12:02, Анисия Иванова
60
Разплитане: Още 500 бона и още 3-ма задържани по "Арабаджиеви"
Снимка: Прокуратурата

Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото "Арабаджиеви", а нови трима са задържани в ареста за 24 часа.

Вчера в Бургас са били проведени процесуално-следствени действия в рамките на разследването за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители.

Още по темата

При полицейска проверка на джип с трима души – у двама от тях са намерени хартиени пликове с около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Спецпрокуратурата.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банка) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство - на захарния завод "Кристал" в Пловдив.

У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Тримата са задържани за 24 часа по Закона за МВР, иззет е и джипът, с който са се придвижвали.

Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред журналисти, че арестът на тримата е планиран. Той обаче не каза каква е връзката на арестуваните със семейството и настоя, че всяко разкриване на подробности би увредило разследването.

Цацаров увери, че са предприети и всички действия за установяване на местонахожданието на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Във връзка с казаното от адвоката им, че те ще се върнат доброволно в страната, Цацаров настоя, че "прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони".

Припомняме ви, че вчера Апелативният спецсъд реши синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да бъде върнат обратно в ареста. Магистратите обявиха, че са открити доказателства срещу Арабаджиев за обвинението му в пране на пари. Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лева в три банкови касети в трезор.

Както обвинението, така и съда, прие, че за тези пари произходът е неизяснени, най-вероятно са от укрити данъци на фирмата "Виктория Груп корпорейшън" на фамилията Арабаджиеви.

Задържани с Арабаджиев в ареста отново са и двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Според съда има доказателства, че те са участвали в престъпна група за укриване на данъци.

Преди това адвокат Илиян Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев, обяви пред Bulgaria ON AIR, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България, доброволно.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
Вртковците бреее преди 5 години
Айде бе те наркотици ,проституция и рекет с изнудвания и търговски шпионаж са правили чрез хотелите си .Имаше един хотел в Америка направн за панайрното изложение .Оказа се че след 20 години разбират че тоя хотел е бил с газова камера и кримация на труповете . На практика всички цености са прибирани и труповете изгаряни .И това става в самата Америка без никой да се усети толкова време .Та тука и 100 години да минат пак няма да разберат откъде са парите ...
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще си плати на съда и прокуратурата и ще го оправдаят...
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива кадри на БСП в България заплатите са ниски....Масово си крият реалните доходи техните бизнесмени, а не се увеличават заплатите на работниците във фирмите им...А лузърите тук реват против ГЕРБ...
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Да бе, ще остане ГЕРБ без основни кадри. То в ГЕРБ друго освен *** има ли?
48
2
 
5
 
! Отговори
бай х преди 5 години
според мен са невинни , ако не вярвате питайте адвокат Марковски
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До anon"Надежда всяка тука оставете" Тук не е САЩ.Просто Велкото не е спазил правилата. Взел се е за недосегаем. Забравил е, че в територията има само няколко недосегаеми.Как пък десет години не го хванаха в злоупотребата. Сигурно са му увеличили мизата и той е решил да пести. Да, ама не. Не е отчел, че всички данъци и такси се увеличават. Иначе става нездравословно. Съвсем като сегашната (НЕ)здрав(Н)а р(Д)еформа(ЦИЯ)
46
0
 
5
 
! Отговори
Хр.Ковачки преди 5 години
аматьори ... ДДС ... хе-хе ... да видите студения резерв за какви пари иде реч :)))
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали и тия нямаше да,се укриват? Защо гаранцията им беше 20 000 а не 2 000 000? Синът на Гриша Ганчев беше обвинен че е укрил 30 000 лева и вися един месец в ареста, тия са с милиони и гаранция - 20 000..... Кой ще потърси сметка на съдията?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом навремето наи голямата мутра в щатите АЛ КАПОНЕ го вкараха в затвора горе долу за същото данъчни измами защо нашите мутри да не могат да ги вкарат сега ще се разбере законът спазва ли се или ЧИЧКО ПАРИЧКО отново става любимец на правосъдната система или едното или другото ще гледаме сеира използвам тази дума защото никои няма да вкарат в затвора справка ХРИСТО БИСЕРОВ
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето пари за Коледни надбавки.... ама няма кой да удари всички мафиоти, тогава такава Коледа може да си спретне Българинът, че чак Германец да му завиди.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по-полека де, да не се разплете кълбЕто докрай, че много *** ще изскочат. То и отсега се вижда, ама се пази за ордьовър, когато дойдат новите стари на власт, да спасяват сегашните, не че нещо ще им се случчи при тоя гл. прокурор, който чете евангелието като дявола. Ей го и сега се изцепи, да не се прави от Своге политика, а правителството реве, че достойно поема политическа отговорност. Абе фалш, гавра, мизерия ...
41
0
 
15
 
! Отговори
мнителен преди 5 години
Преди години имаше акции на НАП с хеликоптер- заснемаха баровски къщи и тнт. От цялата работа нищо не излезе, само пушилка и ПР. Оказа се, че всичките ни богаташи са изрядни. Едно е ясно- няма далавера, която да не може да бъде разкрита. Искат се три неща: воля, упорита работа и данъчните да не са в схемата заедно с политиците.
40
1
 
18
 
! Отговори
anon преди 5 години
прави ме впечатление, че прокуратурата пипа много здраво и качествено, което е нетипично... значи като искат- могат. сега остава да видиме - развръзката - ако и съдиите ги осъдят на ефективен затвор- значи нещо се променя към добро. ако не ги осъдят- ясно - всичко е сплашване щото ветко не е плащал където и колкото трябва.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименно ние преди това питаме защо сме бедни, не после
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После не питайте защо сме първи по бедност. За съжаление Ветко е върхът на айсберга.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро цялото БСП барабар с Корни ще бъде окошарено, найс а
36
3
 
13
 
! Отговори
Селски кмет преди 5 години
Едно време бех член на БКПто и ТКЗСто, после станах член на СДСто, после дойде царя и станах от НДСВто, ама видех че далаверата е в бате Бойко и сега гласувам само за ГЕРБ.
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не краде колкото ГЕРБ - факт !Само че държат цялата власт и няма кой да ги арестува.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-изгодния метод за пране на пари са големите, скъпи хотели - до 87% чисти (7% ДДС за туризма + др. разходи). Колкото по-скъпи, толково по голям процент. А, и колкото по празни. Те не са строени за туристи, а за пране. Италианските мафии скачат до тавана при 60%. А както знаем, всички наши големи политици и бизнесмини свъртат по някое хотелче.
33
2
 
19
 
! Отговори
да преди 5 години
крадлата Иванчева била невинна, ДДС-измамниците, ощетили държавата със стотици милиони Стайков и Арабаджиев и те невинни(то у нас престъпноста направо дефицит, бе:))))поиграха си на богати близо 30 години, а сега айде обратно в дупката, където им беше мястото преди 1989 годинаНЕ И ТОЯ ПЪТ - затвор !!!!?