Ренета Камберова на 28: Едно от златните ни момичета

Ето какво трябва да знаем за популярната ни гимнастичка
12 сеп 2018 07:39, Красимир Ангелов
18

Снимка: Instagram

На днешния 12 септември рожден ден празнува българската състезателка по художествена гимнастика Ренета Камберова. Родена през 1990 година в Пазарджик, тя е част от ансамбъла на България, който спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Рио.

В своята кариера с националния ни ансамбъл Рени има десетки медали от големи състезания, сред които освен олимпийския медал Рио, личат още световната титла в многобоя от първенството в Измир през 2014 година, световна титла на 2 ленти и 3 обръча от първенството в Монпелие през 2011, европейска титла от Баку 2014 и други.

Ето най-любопитното за едно от златните ни момичета от Рио:

Започва да се занимава с художествена гимнастика от 7-годишна.

Признава, че като малка е мечтаела да тренира освен художествена гимнастика и фигурно пързаляне. Липсата на условия за трениране на пързалянето обаче предопределят избора й.

Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в клуб “Диляна” с личен треньор Величка Петкова. След това се състезава за СКХГ “ Илияна” София.

Висока е 170 сантиметра.

Участва в 4 световни първенства, от които има общо 8 медала.

Тя е най-младият почетен гражданин на своя роден град Пазарджик.

Златното ни момиче споделя, че няма профил в социалната мрежа Facebook. Има обаче профил в Instagram, където е доста активна.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.