Задават ли се още по-скъпи iPhone-и?

Дали пък няма да предизвикат "пазарна съпротива"
12 сеп 2018 17:45, Бойчо Попов
50
Задават ли се още по-скъпи iPhone-и?
Снимка: Ройтерс

За запалените фенове на Apple представянията на новите продукти на компанията са почти религиозно преживяване. Което е добре, тъй като производителят на iPhone трябва да продължи да тества възможностите си с предлагането на по-високи цени, пише в свой анализ Wall Street Journal.

Трите нови модела iPhone се очаква да бъдат обявени на специалното събитие на компанията тази сряда. Анализаторите вярват, че ще видим обновена версия на скъпия iPhone X, който се появи на пазара миналата година, какво и версии с по-големи екрани на същия телефон. Друго устройство с по-евтин LED екран също е сред планираните, твърдят експертите. Новите смартфони на Apple обикновено биват пускани в продажба в края на септември, точно преди финала на фискалната година на компанията.

На един пазар на смартфони, който до голяма степен вече е зрял, най-високо оценената компания в света успява да печели все повече от вече верните си потребители. Продажбите на звеното за iPhone за деветмесечния период, завършил през юни тази година, останаха почти без промяна спрямо същия период година по-рано - малко под 170 млн. устройства. Но пък приходите от iPhone нараснаха с 15 на сто в рамките на периода – до 129,5 млрд. долара. Това може да се отдаде на по-високите цени на iPhone като цяло, както и на iPhone X, чиято стартова цена е близо 1000 долара.

Но дори за Apple и нейните големи фенове изкуството на допълнителните продажби изглежда си има своите ограничения. Apple не разкрива какви са продажбите на отделните ѝ модели, но анализатори вярват, че iPhone X е донесъл около 30% от приходите на звеното за последния деветмесечен период, сочат данни на Visible Alpha. Това е под дела, който най-новите модели на компанията обикновено печелят в определен цикъл. Iphone 7 от предходната година е донесъл около 70% от приходите от продажби на звеното за същия период.

В последния си отчет конкурентът Samsung посочва, че по-високите цени на смартфоните "предизвикват пазарна съпротива".

Продължението на анализа четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В доста вестници по света вече две години се пише,че смартфонът е вчерашен ден на техниката, но не е ясно кое ще го замени. Нищо ново революционно не се задава. Оня ден в английски вестник прочетох смайващата новина,че за тази и миналата година в Англия най- продавани са най-обикновенните телефони, по които може само да се говори и изпраща СМС. Хората се наситиха на смартфони, всякакви приложения и тем подобни.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая фирма е типичен пример за реклами, маскирани като новини, за които даже не трябва да си плаща.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другите телефони били като стари брички, хахаха. Напротив, айфон е като пребоядисана брички с леко освежен интериор и Айде плащай за лимузина...
23
0
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Докато не сложат Бг.меню неща да го погледна.
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни, като ви е скъпо не купувайте. Те от Apple така или иначе не разчитат на вас.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си карам с iPhone 5,купих го още когато излязоха и нямам намерение да го сменям с друг. Батерията смених само за 30 лв и си бачка като пушка.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелее много съм изостанал,аз още съм с телефон с копчета и няма операционна система,и още държи по 8 дена а е на 6 години, и така и ще си продължа,веднага да идват на вратата рекламни агенти и да ми дават смартфон без пари,че току виж съм повлякъл крак.Обещавам да го включвам веднъж седмично,като ми потрябва спешно инфо от нета и не съм в къщи
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само мизepниците плюят срещу Iphon, защото не могат да си го позволят. Същите карат брички и си представят , че карат ферари
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак просташки статии.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Епъл наемат само двама от нашите пишман индустриалци-комунисти от ДС, ще фалират за 6 месеца.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се учат наще пишман индустриалци дето ми говорят за производителност . Бранда... бранда му е майката . Производителността е последна
15
0
 
10
 
! Отговори
1984 то мармота преди 5 години
ЦРУ по принцип не хаби ресурси да следи обикновени хора. Трябва със нещо да си им интересен за те следят. Но важното тук е че самата възможност за следене и подслушване е налична и задължително се вгражда във всяко устройство.Тези неща даже съвсем открито са описани във документацията на всяко устройство.Ако наскоро си купувал смартфон можеш да си прехледаш книжката и ще видиш какво пише във графата личните данни. Операторите също съхраняват информация 1г. и я предоставят при поискване.
14
3
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Докато всеки ман.г.ал,който държи в ръка Айфон се вижда като бял човек-бъдеще за Епъл ще има.Всъщност,с оглед на тоталната ман.г.ализация на света,се очертава даже СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.Иначе е съмнително дали тия използват и 10% от възможностите на телефона...
13
1
 
29
 
! Отговори
Го'уеми са преди 5 години
Аз се прекланям пред Епъл! Уникална търговска и маркетингова политика! Нито една друга фирма не можа да преброи балъците в световен мащаб!
12
3
 
9
 
! Отговори
До 1984 преди 5 години
И един мармот завива станиоли в офис на ЦРУ.
11
2
 
19
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Не напразно на епъл феновете им викат овце... Ама малко им е това по 2 000лв за телефон...Трябва по 3 000 да станат...
10
5
 
16
 
! Отговори
1984 преди 5 години
Трябва да знаете че всички смартфони без значение от марката са натъпкани със шпионски софтуер. Събират цялата ви лична информация снимки отпечатъци....и изпращат към десетки организации и частни фирми. Ако някой хакер със достъп реши да ви подслушва може да го направи по всяко време.Може дистанционно да включи микрофона, камерата, и gps локацията дори когато смартфона е изключен. Тези устройства на практика винаги са включени! Изключва се само дисплея. Затова и батерията им издръжа малко.
9
3
 
28
 
! Отговори
До долния преди 5 години
- Кога се стрижат овцете?- Като пуснат нов модел Айфон...
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 8 - За цената си взех Huawei-ка, лаптоп и PS4 ... с 2 игри.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Xiomi Mi8 или Мi6 по добър от iPhone и е 3 пъти евтин. За цената на един iPhone човек може да си купи висок клас смартфон и един хубав лаптоп.