Далай Лама: Европа принадлежи на европейците!

Бежанците да се завърнат да възстановяват страните си
13 сеп 2018 07:16, Елка Василева
31
Далай Лама: Европа принадлежи на европейците!
Далай Лама. Снимка: архив, Reuters

Будисткият духовен водач Далай Лама заяви на конференция в шведския град Малмьо, че "Европа принадлежи на европейците" и че е желателно след време бежанците да се завърнат у дома, "за да възстановят собствените си страни", предаде Франс прес.

Получилият Нобелова награда за мир Далай Лама каза още, че Европа е "морално отговорна" в случай, че трябва да се помогне на "бежанец, чийто живот е наистина в опасност".

"Приемайте ги, помагайте им, давайте им образование. След време обаче те трябва да развиват собствените си страни", заяви лидерът на тибетския будизъм, който през 1959 г. избяга от Тибет, за да отиде като изгнаник в Индия след репресиите на китайските комунистически власти в отговор на тибетско въстание.

Далай Лама е смятан от своите многобройни последователи за велик мислител, сравним с Махатма Ганди или Мартин Лутер Кинг, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BRAVOS LAMQ EVALA SCHKOLSUN MASCHALA
27
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Макаронспирация ламите се пробудиха и затрещя восток 18 202020 20 ееееrrrror 404
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ламата е доста бавничък в главата май. Отне му почти 3 десетилетия, за да осъзнае, че ЦРУ използва него и Тибет срещу Китай. Още 2 десетилетия, и вече дори почва да говори очевидни неща.Е да, по-добре късно отколкото никога, но най-добре на време. А за някой като него, предполагаем прероден мъдрец, е доста плачевно, че е било нужно толкова време, за да влезе в час.
25
0
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
отдавна казвам че на чужденците не трябва да се дава никакво постоянно жителство или гражданство...само временно пребиваване и то с много твърди условия...ако им изнася...толкоз...прекалената демокрация убива...
24
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Либералните меки китки са в ступор ,любимият им образ говори срещу ислямизацията на Европа ,как може така ;) ????
23
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Давай, Ламя, тегли им една - за да те разберат най- сетне тия будалисти...
22
9
 
2
 
! Отговори
Bmw преди 5 години
Далай е фашист да пускаме бедните африканци и да ги храним и жени да им дадем да спасим Европа хора пускайте мюсюлманите да ви обучат като кучета
21
3
 
27
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Гледах интервю с немска телевизия на Далай Лама...човека го каза - възможно най-деликатно ... получовеците от Азия и Африка с коран под мишницата - нямат НИКАКВО място в Европа, и трябва да си ходят по дупчиците от които изпълзяха.А ГЛДБ като Пристанище на Простотията - се въдят и у нас...и маршируват на гейпрайда в София!
20
12
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
естествена миграция на хората" и ти съвсем естественно не си по добре от него.Аз мисля, че е най - естествено хора да бягат от война!
19
3
 
35
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Но евреите не мислят така. Увили са се около европа като змия и стискат до самия край
18
1
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Шошловци, кажете къде е военно въздушната база на ИДИЛ? И кога Европа е сринала Сирия? Значи Европа бий Сирия и Европа се пълни с сирийци-бляскава логика!
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit " естествена миграция на хората" и ти съвсем естественно не си по добре от него.
16
30
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Далай Лама е изперкАл бунадясал старец, който си няма и хал хабер от естествена миграция на хората!
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАИВНИЦИ!ГОВОРИ ТАКА, ЗАЩОТО ВИЗИРА СЕБЕ СИ ТИБЕТ! ТОЙ ПРИЗОВАВА ТИБЕТЦИТЕ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В РАЗБИТАТА ИМ СТРАНА!
14
31
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Те идват в Европа, защото Европа направи срина държавите им със земята(или с война, или икономически).И теб да те БОМБАРДИРАТ и да те гонят, терористите от ИДИЛ.........Тази теза от пръстите на краката ли си я смука! ИДИЛ не разполага с изтребители за да бомбардират когото и да е било! И не Европа срина държавите им, а великият самодержец Путин. Като си толкова убеден в твърдението си кажи, къде е военно-въздушната база на ИДИЛ и кога Европа е сринала Сирия?
13
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като откраднаха западните компании нефта на Либия за да карат западняците коли с евтин бензин , тогава не реваха , нали???Сега като ги налазиха африканците с лодките, като скакалци, тогава реват, нали??Е..............като крадеш и си уреждаш твои фирми да изпомваш нефта.............после ще си плащаш!Пък и не всички изкат западната 'Демокрация'!!!
12
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕхооТе идват в Европа, защото Европа направи срина държавите им със земята(или с война, или икономически).И теб да те бомбардират и да те гонят, терористите от ИДИЛ...............ще избягаш, ако ти е мил живота!!
11
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще погали ли по главата Боце?
10
7
 
16
 
! Отговори
Шао Лин преди 5 години
Европа принадлежи на Буда Борисов.
9
3
 
40
 
! Отговори
Ехоо преди 5 години
г-н Лама ,да възстановят собствените си страни , значи да работят - Е,няма да стане !те идват в Европа да ядът и да се множът - повечето Не работят , а нагло и безцеремонно използват моралните и материалните придобивки на развитите общества.