Левове, евро, злато – ало измамите не секват

Мъж, нает за транспортни услуги, предотвратил една от тях
14 сеп 2018 21:20, Анисия Иванова
7
Левове, евро, злато – ало измамите не секват
Снимка: Dnes.bg

Възрастни хора от страната отново са станали жертви на ало измами през изминалите дни.

Жена на 80 години от Шумен хвърлила 9320 лева през балкона на дома си, като мислела, че помага на полицията да задържи телефонни измамници, съобщиха от полицията в града.

Около 15:30 часа в сряда на стационарния й телефон позвънила непозната, която й съобщила, че дъщеря й е в болница и са нужни пари за лечение. Възрастната жена казала, че няма дъщеря и затворила телефона.

Последвало обаждане от непознат мъж, който я излъгал, че е полицай. Той успял да я убеди, че се провеждала акция, че телефонният й номер бил в списък на измамници, и трябвало да даде всичките си пари, за да ги задържат.

В торба 80-годишната жена поставила 9320 лева и ги хвърлила от тераса на жилището си в шуменския квартал "Херсон". По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Шейсет и седем годишна жена е измамена вчера в Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По познатата схема, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, тя предала на непознат 2685 евро, 878 долара, 300 лева и друга валута, както и около 200 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

След намесата на гражданин вчера е предотвратена друга телефонна измама. Гражданинът имал обява за извършване на транспортни услуги и бил нает да вземе и да достави пратка. Когато осемдесет и шестгодишен силистренец му предал малка чантичка, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама и се свързал с полицията. Така била предотвратена измама за 3500 лева, които вече са върнати на собственика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
www преди 5 години
ТАКА Е ПРИ ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ И ПОЛИЦИЯ...
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това се случва откакто герберите са на власт и не е спирало,а ги знаят кои са измамниците и боса им,но не ги хващат.***!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да секнат кат си плащат хората
3
4
 
6
 
! Отговори
Пламен Василе преди 5 години
Луд дал, Мъдър вземал. Пенсионерите реват че нямат, че ровели по кошовете. А от къде имат в къщи си такива големи суми.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия богати бабички,какво е това чудо,бе?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз мога! Самоназначен, изкарам 10 хиляди лева на месец, ехейййй! Е как да няма желаещи! :))))))))