Прокуратурата: Няма задържани при спецакцията, засега!

Подозират, че през кръчми и ресторанти се препират пари
14 сеп 2018 15:07,
21
Прокуратурата: Няма задържани при спецакцията, засега!
Снимка: 24 часа

Към момента няма задържани в спецакцията и собствениците присъстват на действията на спецпрокуратурата. Това каза пред медиите на извънреден брифинг зам.главният прокурор Иван Гешев.

Хората, които са установени на място, присъстват, като от специализираната прокуратура отказват да посочат имена.

По думите на Гешев има вариант някои от тях да бъдат задържани за 24 часа, но това ще стане ясно до края на днешния ден.

В ресторант "Бест" не присъстват собствениците. Припомняме, че преди минути стана ясно, че властите работят на място по повод акцията на спецпрокуратурата в ресторанта. Даже се заговори, че е задържан Евлоги Станоев – Бирмата.

Още по темата

"В момента трима са наблюдаващите прокурори по досъдебното производство. То е изпратено във вторник от колегите в Пловдив. Събрани са доказателства, че е налице организирана престъпна група. Координирахме се със спецпрокуратурата. От вторник започнахме да събираме доказателства за по-високите ешалони на престъпната група, преди това имаше подробности само за шофьори и работници. От сутринта има претърсвания и обиски на домашни адреси, офиси и ресторанти", каза Гешев. 

Тези хора са били собственици на фабриките, те са организирали производството и са получавали финансовия ресурс, от фабриката в Карнобат - той е около 7 милиона.

"Ние сме малка държава - всеки бизнес познава съответните хора, които го практикуват. Хората, които могат да осигурят машини, са 10-15 човека. В момента могат да си направиш незаконна фабрика в която и да е страна, докато не се забрани. Официална връзка с акцията срещу господин Стайков не е намерена", съобщи още зам.-главният прокурор.

Проверява се дали парите от незаконните фабрики са били изпирани през ресторанта.

По думите на Гешев към момента има информация, че в ресторантите може да има вещи и книжа, които да бъдат в интерес на разследването.

"Вероятно ресторантите са част от легалния бизнес на хората, които проверяваме. Теоретично е нормално, когато човек генерира определен финансов ресулс от незаконна дейност, той да бъде "изпран" в вложен в нещо", каза още зам.-главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълно ала бала. Колкото да се разбере че има прокуратура. Жалка работа.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България много от заведенията се използват за пране на пари. Същото се отнася и за хотелите.
13
0
 
2
 
! Отговори
Ester преди 5 години
perat pari prez .... vsichki vidove koncesioneri v rbg, tehnite offshorni firmi...i... casino royal....estestveno...
12
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ДРАГИ РЕДАКТОРИ НА САЙТА, ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ И ЩЕ МЪЛЧИТЕ ЗА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ , КОИТО БИЛИ АРЕСТУВАНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА СЕ ПРИКРИЯТ ВАЖНИ ДОКУМЕНТИ, КОИТО УЛИЧАВАТ БАШ ВОЖДА НИ В КОРУПЦИЯ ЗАЕДНО СЪС ДРУГАРЯ МУ ЗЛАТЕВ, КОЙТО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ОТ 10 ГОДИНИ. СТРАХ ЛИ ВИ Е?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпратели са баретите,защото Бирмата се охранява от въоръжени фолкпевици.
10
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 5 години
<html><body><!--StartFragment--><span style="color: rgb(116, 116, 116); font-family: Tahoma, Arial, non-serif; font-size: 10px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(221, 221, 221); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">ДРАГИ РЕДАКТОРИ НА САЙТА, ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТ
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лесно се пере през стриптийз клубове. Чукаш по 5-10 бона оборот на вечер за услугата "танци", без да има реално и 200 лева за вечерта. Нямаш физическа стока, нямаш консумативи, чиста работа.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напишете нещо за ареста при Радомир ?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за ареста на журналиста от Бивол и румънския му колега, които разплетоха схемата на Банкянски тлъстак за пране на пари от наркотици, няма нито дума-Тиквено-Прасешки слугински сайт.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво беше цялата пушилка по точно пиар акция. Да не би да си мислят тези че с тези пиари ще спечелят повече гласувачи. Напротив стават смешни и жалки. Когато вкарате такива като филията с мас за по 20 години в пандиза тогава може да кажете че сте свършили това за което ви плащаме с данъците си. С евтини пиар акции само на село на мегданя.
5
1
 
13
 
! Отговори
радомир преди 5 години
А протестите довечера от колко ще са за Радомир и цензурата?ОСТАВКА !!!
4
1
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Още някой друг ден и от Холивуд ще пратят екип да филмира акциите на прокурор Гешев . Че то друго няма да излезе от цялата гюрлутия
3
2
 
20
 
! Отговори
яв преди 5 години
за сметка на това журналистите при радомир си бяха арестувани :D
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ги е да не ги вложат в предизборната кампания на БСП
1
1
 
7
 
! Отговори
M213 преди 5 години
Не ми се вярва да перът пари през кръчми ;)