Браво на грациите ни, грабнаха бронзов медал!

Руският ансамбъл защити световната си титла
30
Браво на грациите ни, грабнаха бронзов медал!
Снимка: Булфото

Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-о световно първенство по художествена гимнастика в София. Българките освен отличието взимат и квота за летните олимпийски игри в Токио 2020.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова събраха сбор от 42.050 точки, след като получиха оценки 19.700 на пет обръча и 22.350 на три топки и две въжета, съобщи БТА.

Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев българките изиграха много добре композицията си с три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова имаха две неточности в съчетанието и бяха оценени с 22.350 точки. От щаба на България веднага подадоха контестация, която обаче беше отхвърлена от апелативното жури на съдийския апарат.

При второто си излизане на килима грациите допуснаха грешки, включително и излизане на обръч извън терена, заради които получиха 19.700 точки.

Българските гимнастички показаха и красиви нови трика за двете композиции, но не успяха да издържат на напрежението пред пълните трибуни на "Арена Армеец".

Националките се класират и за двата финала в утрешния последен ден на шампионата.

Руският ансамбъл защити световната си титла в многобоя. Мария Кравцова, Евгения Леванова, Ксения Полякова, Анастасия Шишмакова, Анастасия Татарева и Мария Толкачева събраха сбор от 46.300 точки. Руските грации изиграха без грешки и двете си композиции и получиха оценки 23.250 на пет обръча и 23.050 на три топки и две въжета.

Щабът на руския тим дори подаде контестация за оценката на обръчи, която беше уважена. Трудността им с тяло беше повишена от 6.2 на 6.5, което промени оценката им на 23.250 точки.

Среброто спечели отборът на Италия. Италианките изиграха с една малка неточности съчетанието си с пет обръча и получиха оценка от 22.775 точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след чудесно изиграване и събра сбор от 44.825 точки.

Това е второ световното първенство за българския ансамбъл в този състав. Миналата година в Пезаро (Италия) България спечели сребърните медали в многобоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
12
 
! Отговори
Наско Раев преди 5 години
При Нешка винаги злато. При Илиянка и бронза е злато.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ги "грабнаха" тия медали? Като кебапче на женския пазар ли? Много моля журналиската да хвърли малко светлина как се грабят медалите?За един приятел питамПоздрави от сиднейАвстралияя
25
10
 
0
 
! Отговори
Спорт преди 5 години
Я пишете за нещо друго... за волей' или за гребане, най-вече фууут бол, от което разбирате РусИфили!Въпрос На лоби... Неверници..Пожелавам ви по един тренировъчен ден с Нешка и с Илияна!Нищо, че други са треньорките..Да усетите 12 часовпото ежедневно натоварване!
24
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
до долнияСмешник, мен ли ще плашиш ?!Когато аз съм се занимавал с политика, вие от ГЕРБ бяхте квартални милиционери, физкултурници и и треторазрядни мутри.ГЕРБ дори не беше планирана ...Мен комунистите навремето не успяха да ме уплашат, че вие ли ще ме уплашите ?Вместо да се опитваш да ме заплашваш хубаво помисли къде ще се криеш като падне от власт Вожда ви ... А, той все някога ще падне. Може и още днес ...Много пари откраднахме и много злини направихте ...
23
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18. Гледай да не ти се намеси политиката в живота. Щото тогава се решава въпроса с пари.Тука, коя как е дигнала крак не е интересно за живота.
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че ансамбъла на нахалната бездарница Раева се провали. Жалко за труда на тия млади момичета, на при тая нагла кифла начело толкова е максимума
21
8
 
8
 
! Отговори
Нишка преди 5 години
Решетки на прозореца и никаква тераса!
20
11
 
16
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 5 години
АЗ БЯХ ЗА РУСКИТЕ МОМИЧЕТА. БРАВО МОЛОДЕЦ
19
6
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Колективните спортове са най...трудни,защото вероятноста за...провал е право пропорционална на броя на...участниците в отбора.От Теория на...вероятностите...знам,че при жените тази вероятност се...увеличава поради биологичните...цикли,които силно дебалансират психиката.А ако се случи някоя съотборничка да е...влюбена,или...разлюбена,то провалът е...гарантиран.
18
6
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Изключително неприятно впечатление прави цензурата, която БНТ и другите телевизии наложиха на руските състезателки.Те се представиха уникално на това първенство !Истинско удоволствие бе да наблюдава човек двете сестри Аверини и третата елитна руска състезателка Солдатова.Ансамбълът им не успях да видя, но и те са грабнали първото място.Класа са рускините. Факт !Грозно е, когато политиката се намесва в един иначе толкова красив и приятен за гледане спорт.
17
17
 
8
 
! Отговори
мак преди 5 години
Разочаровани сте, защото сте очаквали злато от златните момичета. Но все пак имат медал, това е важното.
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа изпълни площадите и празнува! От цял свят летят благодарствени адреси, колети и честитки!
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
покъртително !
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В залата руските знамена са повече от българските!
13
17
 
7
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
Браво и златото ще дойде после! Това са грациите на БГ
12
6
 
11
 
! Отговори
Евала Гювенди преди 5 години
Бронз - Браво!Сребро - Ашколсум!Злато - Машалла!
11
8
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Аз съм разочарован от бронзовият медал, а вие?
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на шивачката, много хубаво са ги изтипосали.
9
9
 
13
 
! Отговори
Генерал Колев преди 5 години
Срамота!
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това беше абсолютният минимум. Реално има три ансамбъла в света Русия, България и Италия и те си разпределят медалите. Украйна отдавна потъна. Останалите са екзотика. При положение, че в 95% от случаите печели Русия целта трябва да е поне сребро. Но срамното е, че Италия, които до преди 15 години ги нямаше редовно ни бият. И това при големите приказки на Раева и домашно първенство. Бронзът винаги ни е почти сигурен