Защо скачането на въже е по-добро от тичането?

Лошото време няма да ви спре, пък и няма да се отегчите
15 сеп 2018 22:30, Михаела Лазарова
14
Защо скачането на въже е по-добро от тичането?
Снимка: pixabay

Тичането е прекрасна кардио тренировка. То е един от най-добрите начини да изгорите излишните мазнини, да поддържате сърдечносъдовата система в добра форма, както и цялата мускулатура.

То обаче има и своите отрицателни черти – натоварва коленете, ставите на краката, гръбнака, поставя в риск от износване сухожилията и хрущялите.

Освен това, за да тичате, времето навън трябва да е относително приятно. През есенно-зимния период външните условия невинаги позволяват да практикувате джогинг. Винаги можете да тичате на пътеката във фитнеса, но не е същото.

Ето защо можете да замените тичането със скачане на въже. Вижте причините да го направите.

Скачането на въже изисква по-малко време

Много хора пропускат тренировките си заради липса на време. Тичането, освен всичко останало, изисква и подобаващи атмосферни условия. Ако това ви тежи, скачайте на въже вкъщи. Тази тренировка е по-интензивна, съответно не се налага да скачате 30-40 минути, колкото тичате, например.

10 минути скачане на въже се равняват на 30 минути джогинг.

Лошото време няма да ви спре да тренирате

Дори навън да вали дъжд, сняг, да духа вятър или да има мъгла, вашата тренировка няма да бъде засегната, защото можете да я проведете вкъщи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Свежо преди 5 години
Искам да знам девойчЕто от снимката къде спортува и в кой часови диапазон. Има един спорт, дето прави хората щастливи и винаги в добра форма. За него са важни всеотдайността и разнообразието в практикуването. Другото е мижи да те лажем, въжета хах.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6: Кой е този "създател" на тичането :D Като форма на спорт хората бягат от хиляди години - още на първите олимпийски игри го е имало като дисциплина.Освен ако "тичане" не е нещо различно от бягане - нещо подобно на тричане, ама без "р".Форумни експерти, какво да ги правиш.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях се запознал с една и ми каза, че иска да е отгоре защото така се нагласяла и получавало по-силни оргазми. Скача ми 3 пъти за една вечер и после се оплака че имала мускулна треска, и другата вечер сменихме позата.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не учи историята , ще повтаря нейните грешкиФидипид сложил началото на маратонското движение и се споминал на площада в Атина .Така че се пазете да не сте следващия след г-н Фикс дето цял живот обяснявал на хората как да векуват чрез бягане и заради практикуването му се споминал.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скачането на въже изисква някакви умения и освен това е скучно. Дори да не скачаш на въже а само да имитираш че скачаш пак не става. Истината е че трабва повече ходене а не само на колата и тн. Всеки ден ако се ходи по 5-6 километра е достатъчно
3
5
 
3
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Внимавайте, защото "създателят" на тичането, умря от сърдечни проблеми и последно време все повече отричат безконтролното бягане като начин за подобряване на здравето
2
4
 
11
 
! Отговори
спорт&транспорт преди 5 години
Други спортни дисциплини, които можете да практикувате на закрито: гребане с лъжица в паница, вдигане на халба бира и за майсторите на спорта - 4Х100 със салатки.
1
2
 
26
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
А вие г-це,тичате ,скачате или само уплътнявате времето в писане?