Даряват кръв, продават дрехите си - учители в САЩ на прага на бедността

Списание "Time" публикува покъртителни истории за ниските заплати в системата
Обновена: 16 сеп 2018 19:49 | 16 сеп 2018 19:28,
301

В навечерието на първия учебен ден у нас - списание "Time" публикува покъртителни истории на учители, които живеят на прага на бедността заради ниските си заплати.

Да даряваш кръв и да продаваш дрехите си - понякога това плаща сметката за електричество или месечната вноска за колатa, но се оказва, че не е дългосрочно решение на проблема, разказва Bulgaria ON AIR.

Все повече преподаватели в системата казват, че не получават адекватно заплащане за работата, която вършат.

Следват протести. Учители от шест щата изразиха недоволството си от размера на заплатите.

Назряват и още. И всичко това на фона на взети мерки, които са в ущърб на съсловието.

Тази година законодатели от щата Колорадо гласуваха да повишат годините, на които се пенсионират учителите и да намалят облагите им.

Според данни на Националния център по образователна статистика, годишната заплата на учител в държавно училище сега е близо 59 хил. долара - сума, която варира в различните щати, но недостатъчна за високите стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако наистина беше толкова зле в Америка, нямаше прогресивните хора от цял свят, включително и много българи, цветът на нацията, да дават мило и драго за заветната Зелена карта.
8
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не го вярвам! В щатите всички са милярдери, живеят в къщи на три етажа с басейни, никой няма никакви кредити, изобщо всичко е ток и жица! Поне така пише по вестниците и така казват по новините!
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ако им дават много пари те няма да теглят кредити мсичките кравари са с по 2-3 кредитни карти ама балона се раздува и като отслабнат валутите на другите никоя няма да им купи доларите и те ще се озъбят. Eто защо Путин си отслабва рублата и Ердоган и Мадуро.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото в Тиквения рай, тикволандците цъфтят и процъфтяват.
5
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ал Бънди е сниман 1980-та... Сега една бутилка вода в САЩ е 5 долара. Стандарта е в големите градове е много висок. Но наистина за трета ръка хората в източна Европа 4 хиляди долара са немислими пари...
4
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро всички ще прогледнат , когато срещу един долар няма да получиш 1,60лв. , а ще получиш юмрук в лицето, или няма да струва нищо 2-3 стотинки..
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става бе нали в САЩ взимали много пари.. Взимат ама и имат да плащат много разходи и накрая нищо не остава.. Моя брат живее в Лондон и същата работа .. Уж много взима , а нищо няма наяве , само дългове..
2
9
 
38
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Яяяяяяяяяяяяяя..................странно, да не сте объркали страната? Обикновенно такива "статии" излизат за Русия, за краварията се говорят само убави неща!!! Вай, вай, вай..........да не би НЯКАКЪВ ВЯТЪР НА ПРОМЯНАТА да е задухал????
1
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА ХА ХА4-5 ХИЛЯДИ ДОЛАРА НА МЕСЕЦ И СЕ ОПЛАКВАЛИ :DАЛ БЪНДИ ВЗИМАШЕ 1200 ДОЛАРА И ХРАНЕШЕ ЖЕНА И ТРИ ДЕЦА!!!!