Кремъл: "Отровителите на Скрипал" нямат общо с Путин

Според Лондон те са офицери от руското разузнаване
Обновена: 17 сеп 2018 05:30 | 16 сеп 2018 22:45,
59
Кремъл: "Отровителите на Скрипал" нямат общо с Путин
Снимка: Reuters

Двамата заподозрени за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал във Великобритания нямат нищо общо с руския президент Владимир Путин или правителството, заяви пред Интерфакс говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Още по темата


Великобритания обвинява двамата руски граждани Александър Петров и Руслан Боширов в опит да убият Скрипал и дъщеря му Юлия, поставяйки нервнопаралитично вещество на дръжката на входната врата на жилището на Скрипал в Солсбъри.

"Фактите са, че нито Петров, нито Боширов имат нещо общо с Путин, нито разбира се с Кремъл", заяви Песков.

В сряда руският президент заяви, че двамата мъже са цивилни и че във връзка с тях няма нищо специално или престъпно. Според Лондон те са офицери от руското разузнаване, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
15
 
4
 
! Отговори
Умен преди 5 години
Песков е изключително умен. До скоро от Кремъл отричаха , двамата да имат нещо общо с отрявянето. Сега от Кремъл казват , че тея двамата може и да са замесени , но нямали нищо общо с Путин. Такова признание за участието на двамата кагебейци в отравянето не сме очаквали.
46
4
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Снимки имат, както и са направили ревю на катедралата в гугъл мапс в деня, когато са я посетили. А ако бяха наистина офицери, дали според теб нямаше най-малкото да се подготвят за това интервю.
45
5
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Гледах интервюто на двамата. Напълно нормални хора, които са се разходили до въпросния английски град. Всъщност катедралата там е наистина внушаваща, а и е близо до Лондон. Но явно на англичаните им трябваха 6 месеца да намерят двама руснаци в района на града, с полети близки до датата на отравянето и просто да ги обвинят. Разбира се МИ-тата са си свършили работата по отношение на влияние върху западните медии, за да могат всички дружно да тръбят една и съща лъжа.
44
13
 
3
 
! Отговори
Елементарно преди 5 години
Кагебето си мисли , че всички и в Русия и в чужбина не могат да мислят , а те са най-велики- Отровители.
43
2
 
0
 
! Отговори
коментирам преди 5 години
До makronЗа де се видят до къде ще се стигне с коментарите! Това са треторазрядни служители или хора с тъмни комерсиални намарения
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътуваш с цел да видиш нещо уникално и в същото време нямаш нито една снимка. А познанията им за катедралата изглеждат като цитат на Уикипедия. Случайно разбера се. А ако бяха прикрити хомосексуалисти, излезли от Русия да се насладят на ласките си, то от какъв зор времето им минава в пътуване напред-назад.
41
8
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Искам да работя на мястото на говорителя на Кремъл Димитър Песков. Аз тези неща също мога да ги кажа и то веднага след разкриването им и с доста по-богат речник :) Ама разбира се, че другаря олигарх и цар на Путиленд няма нищо общо. Кой би си го помислил това? :)))))))))))))
40
6
 
9
 
! Отговори
tourist преди 5 години
ако бяха туристи щяха за тия 3-4 дни да гледат Лондон, а не 2 пъти да ходят до Солсбъри
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така паспортите им случайно са с почти поредни номера?
38
5
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До без пардонПаспортите им са с пореден номер. Предишно издаване на паспорт на тези лица -няма.
37
3
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До АкоМного филми гледаш.
36
12
 
10
 
! Отговори
Ако преди 5 години
Ако бяха действащи агенти, никога нямаше да се движат заедно и да спят в една стая, и да ги оставят да ги снимат заедно. По-скоро действително може да са служители на разузнаване и да са ги използвали за отвличане на внимание за друго нещо! А може действително да са ходили на зей пазар. Но не са извършителите те! Истинските разведки не допусат такива груби грешки!
35
13
 
14
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Ако бяха истински руски агенти, щяха да влязат в Англия с паспорти от трети страни, които са в безвизов режим с Англия. Паспортите нямаше да бъдат биометрични. Нямаше да се хилят пред камерите. В момента на акцията, всички камери в Солсбъри щяха да бъдат изключени, и след това отново включени.
34
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типични представители на катедралния туризъм.Пхахаха
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е най-кротката катюша на планетата
32
12
 
11
 
! Отговори
ИВО преди 5 години
АКО КРАВАРИТЕ МОГАТ ДА СЕ ДОБЕРЪТ ДО ЕДУАРД СНОУДЪН, КАКВО ЩЕ СТАНЕ А , ЩЕ ГО ПОТУПАТ ПО РАМОТО И ЩЕ МУ КАЖАТ , БРАВО МОМЧЕ. ТОВА Е ДЪДБАТА НА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ. СКРИПАЛ Е МИШКА И РАНО ИЛИ КЪСНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ТАКАВА УЧАСТ.
31
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипалови излизат от къщи към 9ч. на 4-ти март и повече не се връщат там. Как тези двамата ги отравят чрез намазване на бравата на вратата, след като пристигат на гарата в Солзбъри същия ден в 11 часа?
30
10
 
19
 
! Отговори
makron преди 5 години
а като им звънят на телефоните защо вдигат от руското външно министерство?
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РАШАДо Солсбъри се намира Стоунхендж. Нужда от реклама нямат.
28
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Интерпол и за съда в Хага има още един голям мафиот - Хашим Тачи - "Змията" - наркобос и търговец на човешки органи, сега е президент на измислената псевдо-държава Косово.