Най-малко 25 загинали заради тайфуна Мангхут

След Филипините стихията се е насочила към Хонконг
16 сеп 2018 09:16, Елка Василева
1
Най-малко 25 загинали заради тайфуна Мангхут
Снимка: Reuters

Най-малко 25 души са загинали на Филипините заради тайфуна Мангхут, предимно при свличания на земни маси в планински райони. Това съобщи президентският съветник Франсис Толентино по телефона, цитиран от Ройтерс.

Двайсет смъртни случая има в региона Кордийера на главния остров Лусон и четири в съседната провинция Нуева Виская. По думите на Толентино продължават да пристигат сведения от северната част на Лусон, която бе поразена от тайфуна вчера.

Стихията се е насочила към Хонконг, където вече вали проливно и духат силни ветрове, допълни ДПА. Местните власти са евакуирали десетки хиляди хора, отменени са самолетни полети и е спрян общественият транспорт.

Под голяма заплаха е също остров Макао, където казината са затворени, за да могат клиентите им да отидат в укрития, пише БТА.

От българското външно министерство препоръчват на сънародниците ни, пътуващи в региона, да спазват стриктно указанията на местните служби. В посолството ни в Ханой действа денонощна телефонна линия - номер: +84 123 940 9129.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ФилипинитайфунМангхут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИСТЕМАТА - HAARP -ДЕЙСТВА МНОГО ЕФИКАСНО ...