За два дни: Турските сили заловиха стотици нелегални мигранти

Най-малко 85 са били хванати в Чанаккале
16 сеп 2018 18:16,
42
За два дни: Турските сили заловиха стотици нелегални мигранти
Снимка: Архив, Reuters

Най-малко 85 нелегални мигранти бяха заловени днес в северозападния турски окръг Чанаккале, предаде Анадолската агенция, като се позова на източници от силите за сигурност.

Екипи на бреговата охрана, патрулиращи в района на Айваджък, са забелязали група хора в гумена лодка край бреговете на село Бехрамкале. Силите са сигурност са задържали 58 нелегални мигранти, сред които жени и деца. Всички те са граждани на Афганистан и възнамерявали да достигнат гръцкия остров Лесбос, предаде БТА.

Също в района на Айваджък са открити още 27 нелегални мигранти - пакистанци и афганистанци, съобщи източник, пожелал да остане анонимен.

Мигрантите са откарани в окръжния център за репатриране.

В. "Хюриет дейли нюз" съобщава, че в събота на различни места в Турция са задържани около 400 нелегални мигранти.

В близост до границата с България в окръг Къркларели са били арестувани 37 иракчани, палестинци, афганистанци и пакистанци. В окръг Одрин са били заловени 129 мигранти от Сомалия, Пакистан, Афганистан, Алжир, Либия, Тунис и Ирак.

В източния окръг Ван били заловени 118 мигранти от Афганистан и Пакистан.

Бреговата охрана е засякла група от 43 нелегални мигранти в западния окръг Айдън. В района на Айваджък в окръг Чанаккале вчера са били задържани 37 нелегални мигранти.

В окръг Елязъг са спрени 22 мигранти от Афганистан и Пакистан, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И турските полицаи ги залавят на изхода а не на входа също като българските им колеги.Явно и Бългаия и Турция не си пазят добре границите щом са нахлули нелегални и са минали през цялата територия на държавите.Само миниране ще спрат нашествениците.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е Ердоган да депортира всички нелегални които се намират в Турция.Без това турците не ги искат но се страхуват да кажат това на глас,защото следва затвор.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интерес на България е стабилна и светска Турция в НАТО. Напоследък много клонят към Русия за съжаление.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи афганистанци,пакистанци и всякаква *** си миткосва спокойно из цяла Турция.Уж били по лагери,уж ги хранел Ердоган за което ЕС му дава пари а те се предвижват както си искат към Европа.Турция широко е отворила границите с Иран и Ирак за да нахлуват всякави пущиняци и да ги препраща към нас.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Както винаги гай *** нищо не знае, но се изказва авторитаторно по темата. Афганистанците и пакистанците преминават пеша през границата с Иран и мноооооооооого малка част идват със самальоти, бай балкански ***.А Ердоан оти ги възпира хората да си одят де душа им сака ми не е ясно. Требе да засили половината имигранти към Юроп и да разтури този сфинарник моменталически.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган губи авторитет но турските сили са на ниво. Миналата седмица са убити 50 терористи от ПКК. Заловиха и ислямистка група проникнала от Сирия която е имала планове да взриви метрото.
6
11
 
5
 
! Отговори
Kurdistan forever! преди 5 години
Крайно време е за децентрализация на турция и автономия на Кюрдистан!
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Турците да въведат визи за афганци пакистанци ....африканци и т.н..За Сирия е ясно.Те нямат визово ограничение с никой.Афганците не тътрят пеша до Турция,ами хващат самолета и така идват.Турците ореваха орталъка за големият наплив но на практика го стимулират.
4
2
 
9
 
! Отговори
Ердо до шоп преди 5 години
Дааа,аркадаш - позна - не си ли получа ТРАНШОВЕТЕ и ги пускам на север - а кой и как ще ме спре да го направя?!
3
10
 
11
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Ердоган вдига пушилка. Сигурно е време да получи следващия транш от милиардите, иначе ги пропуска безпроблемно към България и Гърция.
2
1
 
21
 
! Отговори
нема страшно преди 5 години
Не ги сметнах колко са общо, но не прочетох за нито един сириец. Афганците и пакистанците са свирепи и отмъстителни. Като се заселят в Европа и родят по 5-6 деца, след 20 години ще ни изколат тотално
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живи ще ви изядат само да додрапат до Европа,инвазията е тотална по всички фронтове.Няма да ви има след 10 години.