Няма Новичок в "медицинския инцидент" в Солсбъри

Двамата, на които им прилошало, остават в болница под наблюдение
Обновена: 17 сеп 2018 09:38 | 17 сеп 2018 09:23, Елка Василева
24
Няма Новичок в "медицинския инцидент" в Солсбъри
Снимка: архив, Reuters

Новичок беше изключен като причина за "медицинския инцидент" в ресторант в Солсбъри снощи, предаде Ройтерс.

Районът около ресторанта беше отцепен, след като на двама души - мъж на около 40 години и жена около 30-те, им прилошало, докато вечеряли.

Още по темата

По-късно полицията на графство Уилтшър съобщи, че двамата са изследвани в окръжната болница в Солсбъри поради опасения, че са били "изложени на действието на неизвестно вещество".

"Сега можем да потвърдим, че няма нищо, което да сочи, че веществото е Новичок", заяви говорителка на полицията, цитирана от Ройтерс. По думите й на този етап още не е ясно дали е извършено престъпление и разследването продължава.

Двамата остават в болницата под наблюдение. Единият от тях е руски гражданин, съобщи телевизия "Скай нюз", като се позова на собствени източници, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: НовичокСолсбъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно, никой ли ингилизин не чете нашите коментарии за да види, че СТАНАХА ЗА ПОДИГРАВКА!!!!! Нема ли някой да ги "светне", че СТАНАХА ЖАЛКИ!!! Я да си изпратят ХЕИ-то в тия техни италиански, китайски, индийски, марокански и т.н....ресторанти!!! А то ще си изпотровят населението! Айде, местното население, то само си е виновно (като си избира такива "управници"), ама бежанците какво са им виновни.....идват на готово, за субсидийки и свободен (!!!!) живот....а тия им поднасят......."новичок"!!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Българина преди 5 години
В солсбъри дилърите продават нова трева. Искате да се почувствате като двоен или троен агент? Ето ви малко тревица новичок. След 5 мин няма да знаете от кое разузнаване сте.... Но е сигурно е че ще оцелеете, безобидна е..., с нея само плашат децата.
17
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Мисля че англичаните привикнаха към новичока, и станаха резистентни като към грипа, изкарват го на крак. Даже вече тестовете им не го ловят, слаб идва..... Да ви е а лъжците кралски империалистически
16
2
 
20
 
! Отговори
Алексей преди 5 години
Тия пък се посраха с тоя Новичок
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука има, тука няма. Май и при другите случаи не беше точно новичок. Странно защо при наличието на лаборатория там изпращат уж взетите проби чак в Швейцария за анализ. Там обаче швейцарците установяват, че двама руски агенти се опитали да влязат и да се докопат до пробите. Тях пък швейцарските служби ги залавят в Холандия и ги екстрадират?! To be continued...
14
2
 
13
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Тяхното ХЕИ да вземе да провери подробно ресторанта-храна,дезинфектанти,собственика.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той тоя "Новичок" не станаха ли поне 25 години от както е публикувана информация за него? И сега какво? Няма кой да изкара нещо по-добро от него ли? То май всеки химик вече ще се пробва. Ще стане популярен израза: "Ланския сякаш беше по-добър!".
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили Боже...........тия не-нор-мални ингилизи, за да навредят на Русия ще си изпотровят половин остров!!!!!!! Абе, тия какво пушат там? Че и полицията ли им се дру-са?
11
3
 
24
 
! Отговори
SJ преди 5 години
Ужас! Някой е пръднал в Англия и за това не е виновна Русия ?!?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АбеДо Солсбъри е Стоунхендж така че града си го знаят много добре. Затова и там се разхождат много туристи. Е...от време на време ги обявяват за отровители ама какво да се прави ся...
9
3
 
17
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Това всичко го прави кмета и падрето на Солсбъри!! Кой им знаеше преди града!! Ето от март насам техният град е по споменаван от Лондон!! Направо им завиждат другите кметове!! Солзб стана място за екстремен туризъм ще пуснат парфюми новичок; сапуни..,и бизнеса нагоре!! Подозирам че и други ще се усетят! Ще има нов препарат я старичок я тъ пиЧок!! Всичко около пи чоците се върти
8
3
 
23
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Английски клоуни ...
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия параноясаха съвсем... всеки с разстройство бяга да го изследват за "Новичок"...
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да няма "новичок" обаче пък има руски гражданин обаче по "собствени източници".
5
2
 
32
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Оттук нататък новичок ще е виновен за всичко!! И че Тереза Мей няма цикъл,за стомашни разстройства,ако на някой не му става. Ингилизите си намериха оправдание!!
4
3
 
23
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да проверете храната, и двата случая са Италиански ресторанти.Да проверят яли ли са някакви местни продукти, да не се окаже, че кравички са пасяли в близост до Портън Даун, или пици.Да не се окаже, в Еймсбъри са си поръчвали храна от италиански ресторанти.Това няма да е последният случай, да прекъснат дейността на тези ресторанти и да закриват Портън Даун!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По пътищата към Солсбъри да се сложат знаци, че посещението на града от руски граждани е вредно за тяхното здраве.
2
3
 
37
 
! Отговори
съвет преди 5 години
Новичок не е замесен в "медицинския инцидент" в Солсбъри Мълчи , не думай ! Русия ТРЯБВА да е виновна ! Иначе какво ще правят троловете-пропагандатори ?
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как така не е "Новичок", не може да бъде, трябваше да е замесен.