Голямата Бирма отпрашил в чужбина, Малката Бирма се крие у нас

Баща и синове са обвинени за производство на нелегални цигари
18 сеп 2018 07:00, Александър Попов
30
Голямата Бирма отпрашил в чужбина, Малката Бирма се крие у нас
Баща и синове засега успешно се укриват от властите. Снимка: Булфото, архив

Евлоги Станоев, известен с прякора Голямата Бирма, е напуснал България през уикенда в неизвестна посока.

Както Dnes.bg писа, баща и двама синове - Евлоги и съответно Георги и Антон Станоеви, са официално обявени за издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско. Това стана ясно на брифинг на спецпрокуратурата вчера.

За Георги, известен като Малката Бирма, и Антон няма данни да са напускали страната и най-вероятно се укриват от властите тук, твърди "24 часа".

След акцията, при която през август бяха ударени цигарени заводи в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан, както и цехове в Калугерово и Варна, вече обвинени са 9 души. Сред тях не е майката в семейството - Лидия Станоева.

Още по темата
Според прокуратурата Станоеви стоят зад 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). По груби сметки на разследването месечният оборот от фабриките бил около 10 млн. лв.

"Трима от групата са обвинени в Пловдив за държане на акцизни стоки без бандерол. Останалите шестима (сред които и Бирмите - б.а.) са се занимавали с финансирането на фабриките, осигурявали са помещенията чрез подставени лица, на името на чиито фирми са наемани сградите с машините и съоръженията за производството и нарязването на тютюна", разкриха от прокуратурата. И обясни, че фабриките били устроени така, че работниците да не излизат от тях, тъй като не им липсвало нищо от външния свят.

В петък разследващи са ходили в свиленградските села Студена и Дервишка могила край турската граница. Действали по сигнал, че в с. Студена Бирмите имали и друга фабрика за нелегални цигари. След претърсване на селскостопански постройки и сгради в двете села, собственост на Станоеви, полицаите не са открили нещо, свързано с разследването. Те обаче се натъкнали на обор с крави. С него основно се занимавал Антон Станоев, той наемал работници и следял дали си изпълняват задълженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
40
 
! Отговори
Хипотеза преди 5 години
Да не са при Избегалевите?Там станаа цела рота бре?
1
1
 
47
 
! Отговори
народно шоу преди 5 години
Всичко е едно голямо шоу за простолюдието....за вдигане на рейтинга на ББ ,че последните месеци падна като отсечена топола.Спокойно след време ще прочетете новината ,че са ги пуснали бирми мирми поради липса на доказателства и стригането на овцете продължава!