Борисов в Австрия: Водим твърда политика спрямо мигрантите!

Той посъветвал Орбан да промени политиката си в някои отношения
Обновена: 20 сеп 2018 06:41 | 19 сеп 2018 22:00, Петя Славова
56
Борисов в Австрия: Водим твърда политика спрямо мигрантите!
Снимка: БТА


Премиерът пристигна в Австрия за срещата на Европейския съвет, предаде Нова тв. "Моята идеология е, че всяка страна, която е външна граница на ЕС, трябва да се стегне. Трябва да й се помогне, ако трябва. Не виждам защо Виктор Орбан го тревожи, че "Фронтекс" иска да го наблюдава. Ако се справи добре, ще получи само аплодисменти", заяви той. 

Още по темата

Премиерът също така каза, че е казал на унгарския премиер да направи корекции на своята политика в някои отношения.

"По отношение на мигрантите България води може би най-твърдата политика. Доколкото разбрах, ще има питане в Европарламента защо връщаме мигранти на Турция. Ние водим достатъчно твърда политика, съобразена с правата на човека", категоричен беше Борисов, като в същото време допълни: "Някои изказвания и третирания на мигрантите в недобър дух също е недопустимо. Надявам се и Унгария, и ЕС  да не допуснем това да се случи".

Няма точка в днешното заседание на Министерския съвет, касаеща темата за санкции по отношение на Унгария. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналистите.  ремиерът уточни, че темата е била обсъждана само на оперативно заседание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено”, добави премиерът Борисов и уточни, че темата няма да бъде разглеждана и на неформалната среща в Австрия, която започва днес.

Министър-председателят допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нашият *** щял да дава акъл на Орбан!Довчера ли.ж.еше подметките на Меркел...И се готви да управлява още 2 години!Колкото до твърдата политика спрямо мигрантите-щом продължават да минават границата и щъкат из страната-ясно колко е твърда.Репатрираните се броят на пръсти.
19
4
 
30
 
! Отговори
33 преди 5 години
Абе да го предложим на мястото на Юнкер!Нашият лъже много по-добре,а и по тозоначин ще се отървем от него.Друго спасение няма!Това за Унгария само го били обсъждали, ако евентуално на коча тестисите паднат и ако Орбан не го послуша!?Я да чуем сега Карата и Сидерчо!Обаче хлябът се вдига с 35 ст.,газта и парното , и тока -тоже!Ко ши кайш ся?А журналята край него са само български-платени!
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та какво каза за Орбан и Унгария,че не разбрах!
17
3
 
41
 
! Отговори
антигроб преди 5 години
за емигрантите не знам но спрямо населението на българия водите твъррда политика на ограбване и обедняване
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подзаглавие: "Той (Б.Б.) ПОСЪВЕТВАЛ Орбан да промени политиката си в някои отношения."В текста: "Министър-председателят ДОПУСНА, ЧЕ МОЖЕ БИ Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.Кое е вярно? Стига с тези повеждащи заглавия, бе! Като "Борисов ще се срещне с Тръмп".
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква твърда политика, за една-две години София се напълни с араби.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господи Боже, докъде се "докара" Орбан...............КОЙ да го "съветва"!!!!!!
13
3
 
35
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
И Аз съм *** и вие сте прости , значи ще се разберем
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** в Австрия.
11
4
 
39
 
! Отговори
123 преди 5 години
Твърдата му политика спрямо мигрантите се изразява в противоправното връщане на турски интелектуалци, журналисти и др. обратно в Турция, където да бъдат убити и унизениА иначе другите мигранти пропуска чрез каналите през дупките на оградата, за която до момента платихме 200 млн лева минимумКралят слънце не вижда и нелегалните фабрики за цигари, като отчита за пред слепите и простите намаляване на контрабандата, докато цака сантасе с черепа и други престъпни босовеМАФИЯ!,
10
2
 
38
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Какво маха от тая снимка Довиждане ли ни казва? Добре де кое е вярно сега.Преди 2 часа имаше друга новина за позицията на Борисов за Орбан.Дали не е забравил за 2 часа какво е казал.Майкооо,тежък случай!!!!!
9
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, Борисов! просто се скрий някъде. Ти си олицетворение на всичкото зло, което ни се случва.Айде поне преди лягане да не го виждаме.
8
3
 
25
 
! Отговори
58585 преди 5 години
Мили промивачи на мозъци. Как от бежанци еволюираха до мигранти за три години.
7
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Борисов се гордеем, че сме българи. Той е нашата гордост и слава.
6
4
 
54
 
! Отговори
Истински българин преди 5 години
Този човек не ме представлява!
5
5
 
58
 
! Отговори
дада преди 5 години
По-добре Бойко да не дава съвети на Орбан. Всеки видя, кой има топки и разум да се опълчи на абсурдните дивотии на Меркел и Ко. Когато не беше модерно и опасно... Един ден ще искате да се снимате до Орбан и да твърдите, че сте го подкрепяли.
4
4
 
60
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Този е зле. Речта му е накъсана и изразите му не се връзват един с друг. За мигратните лъже от страх. Никаква твърда политика не е имал и няма този объркан лъжец.
3
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът не е съвсем добрес централния мозък . И на снимкатаси личи -- отправя привет нанякое свое приятелче . Такакви са тези отношения ?Що за статия е това ? Койпрекъсна нишката на информацията-- самият Борисов ли , който щечака някой да му развие темата ?Или пък джорналистката ни налагаинфозатъмнение ?
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви са тези отношения ?
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотно! Фурнаджийската лопата Бойко се завърта с финт на 180! Какво са си казали с партньорите и кой какво е разбрал?