Шестима задържани за обира в Роженския манастир

Извършителите са от петричкото село Яворница
Обновена: 19 сеп 2018 16:27 | 19 сеп 2018 15:37,
45
Шестима задържани за обира в Роженския манастир
Снимка: Булфото

Полицията е задържала шестима от крадците, които ограбиха Роженския манастир и завързаха свещеник. Извършителите са от петричкото село Яворница.

Сред задържаните е и лидерът на бандата. Полицията е направила обиски на жилищата им.

Нападението стана снощи, около 20:00 ч., когато свещеника отец Теофил приключвал работа и прибирал църковната утвар. Той бил сам в църквата, когато видял, че непознати мъже с качулки нахлуват в светата обител.

Началникът на Районното управление в Сандански главен инспектор Борислав Щурков обясни, че шестимата мъже завързали свещеника с тиксо и му казали да мълчи.

След това започнали с кирки да копаят дупки в стената, точно зад иконостаса. След около 20 минути крадците се отказали и си тръгнали. Свещеникът успял да излезе и да се обади на телефон 112.


Няколко дни преди обира отново шестима мъже са разпитвали в манастира какво е работното му време. Една от версиите, по които работи полицията е, че именно това са били крадците от вчера. В района пълзят слухове за скрито златно имане отпреди век.

Свещеникът е прегледан в болница и е в добро състояние.

Шестимата задържани са вече разпитани. Всички задържани са с турски фамилии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братята Бейнур и Неджет Исим от петричкото село Яворница са уличени в подбудителство за извършване на престъпление,а именно нападение в Роженския манастир.Според хората в селото,за да си осигурят алиби снощи,те направили скандал в селското барче,налетели на бой на сервитьорка,за да привлекат внимание. Единият от братята карал "Порше", а другият "Фолксваген Туарег" и демонстрирали завидно благосъстояние.Преди 20 дни се върнали от Кипър, където, пак по данни на хората, били екстадирани от там и имали забрана да се връщат.
28
3
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Не си спомням християнин да е грабил мюсюлмански храмове..обратното е практика..тези да си ходят в анадола--Това е АБСОЛЮТНА манипулация! Тези които ограбват храмове не са нито християни, нито мюсюлмани! Те са не верующи и нямащи респект от никой. Най малкото е нелепо, да се настройва общественото мнение срещу едно вероизповедание. И транс-менталните корифеи "пpacкат" плюсове!
27
1
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Защо все на праведните се случва!!Защо не оберат Бачковският, Троянският, ами манастира на бай Иван, Роженският... Защото в вторите няма престъпници, които да ги пазят от други престъпници. Ходил съм в много български манастири и мога да ви кажа, че Роженският е един от най - спокойните и приветливи манастири. А която обител е приветлива и светла, там е светло и на душата!
26
4
 
4
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Българин съм си от вечни времена според родословието на двата си рода!!!Все пак не разбирам кому бе нужно статията да завършва по тоя начин с фамилиите?!Сигурен съм,че автора не се опитва да насади междурасово напрежение.......... ИЛИ???
25
2
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Империята отвръща на удара ! Тези с турските фамилии удариха първи.
24
7
 
6
 
! Отговори
niki преди 5 години
Да и като са с турски имена и какво?Че то нали цветнокожите ни също са хасан ахмед и от сорта?!?!?! Как така ще слагате всички търци под общ знаменател???
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес масирана атака срещу турците. 3 дена атаката беше срещу протестиращите емигранти, от днес срещу турците в Бг и срещу Тр.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Всякакви може да са- турци, ро.ми, българо- мохамедани, казълбаши...
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските "турци" в мнозинството си са етнически българи и не правят такива неща, свестни хора са.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За оня, койтоДа вие действате "цивилизовано", като насаждате омраза към всички с турски имена. Няма значение кои са извършителите, важното е че са с турски имена. И престъпленията ви цивилизовани- разпространение на дро.га, източване на евросредства, укриване на данъци с милиони, обществени поръчки... наказанията ви и те цивилизовани- няма наказания, защото търсеният отдавна е в чужбина.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако някой направи подобно нещо в джамия ще е шум до небесата за поругаване. *** ***
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски граждани ли са?
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са с турски имена значи от турция ще да са!?Ако бяха българи щяха да са си с нормални български имена!
16
2
 
21
 
! Отговори
За оня,който преди 5 години
защитава крадците; 1.Разбиват ти дома,завързват те с тиксо, отнемат ти телефона, започват с КИРКИ да КОПАЯТ и разбиват стени,под.2.В един момент оставят всичко и си тръгват,като задигат каквото има наоколо- пари,бижута,дрехи,картини.ЧУВАЛ ли си за ПРЕСТЪПНА МИСЪЛ и НАМЕРЕНИЯ.ТРЯБВА да бъдат НАКАЗАНИ .Искаме мнението на КАРАДАЙЪ и ДОГАН.ИНаче ще разбием ДЖАМИЯ,ще копаем с кирки,ще оберем каквото ни хареса- и ще кажат'Престъпление от от омраза". НИЕ никога няма да направим такава НЕЦИВИЛИЗОВА
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи, че всички са с турски фамилии? Турци ли са или от друг етнос?
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това престъпление е направено от етническа и религиозна омраза на "ония" срещу българите и християнството!
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дядо ставрие да си пшрипомним цирковете на Волен Сидеров пред джамията в София, к ретена си е к ретен, независимо от каква религиозна или етническа общност е
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз още сутринта нали ви казах ,че са индийци незнайно защо мислещи се за турци и носещи азиатски имена!
11
2
 
20
 
! Отговори
Да им се оТНЕМЕ преди 5 години
БЪЛГАРСКОТО гражданство! как ще бъдат наравно с мен, когато аз съм стриктен гражданин, не поругавам храмове, Божи служители, спазвам Закони, работя.
10
1
 
28
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
Ако не-мюсюлманин влезе и потроши с кирка джамия сигурно ще стане световен скандал, а на тия ще им се размине с мъмрене и дърпане на ухо.