Боно и папата обсъдиха сексуалните посегателства

Извършителите - по-защитени от жертвите, обясни музикантът
Обновена: 20 сеп 2018 08:30 | 20 сеп 2018 08:20, Петя Славова
7
Боно и папата обсъдиха сексуалните посегателства
Снимка: БТА

Вокалистът на ирландската група U2 Боно разговаря днес с папа Франциск за скандалите, свързани със сексуалните посегателства, в които са замесени духовници по света и по-специално тези, разтърсили ирландската църква. След срещата Боно каза, че папата изпитвал "искрена болка" по този въпрос, предаде Франс прес.

"Говорихме за чувствата на папата за това, което е станало в църквата и аз му обясних, че много хора имат усещането, че онези, които извършват издевателствата, са по-защитени от жертвите", каза Боно на пресконференция във Ватикана, предаде БТА.

Още по темата

Той каза, че е видял болката, изписана върху лицето на папата, когато е станало дума за този въпрос. "Останах с чувството, че той беше искрен", допълни Боно и нарече папа Франциск "изключителен човек в едно изключително време".

В края на август папата посети Ирландия и там разговаря с осем ирландски жертви на сексуални посегателства. "Толкова страдах", сподели папата по време на разговора с тези осем жертви.

Днес Боно разговаря с Франциск половин час в резиденцията му Санта Марта във Ватикана. С него беше и президентът на аржентинската верига училища Сколас Окурентес. Мрежата действа в Буенос Айрес и бе създадена с активната подкрепа на Хорхе Берголио, който беше архиепископ на Буенос Айрес, преди да стане папа. Днес мрежата има 400 000 държавни и частни училища на пет континента.

Боно пък е съосновател на неправителствената организация Уан, която си е поставила за цел борбата срещу крайната бедност и болестите, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка. Тази организация има 10 милиона членове по света, от които 3 милиона в Африка, и иска да помогне на момичетата, които не ходят на училище, разказа днес Боно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера, защо още никой не е подвел под отговорност Ватикана? Има неуспорими доказстелства че са прикривали педофилите и са плащали на жертвите за да избегнат скандалите
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се изразява искрена болка....... за един приятел питам..........
5
0
 
5
 
! Отговори
западняците преди 5 години
много обичат да говорят за чувствата си. Пространство, в което лакардиите са безплатни, но звучат много трогателно. А за действия нито дума защото ако излезат наяве, благият маскарад пада.
4
0
 
8
 
! Отговори
православен преди 5 години
Крайно време е Ватикана да спре да петни християнството и да смени кръста с пентаграм.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен,в момента има натиск върху църквата и конкретно върху католическата църква.И това е причината за разни писания,а не нещо друго.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същия тоя папа дето каза че сексуалните удоволствия са право на всеки без табута и т.н
1
1
 
14
 
! Отговори
пепе ле пю преди 5 години
Боно с рейбан за 10к беше на визита при умиращите от глад африканчета, сега разисква католическата педофилия с попа. Тоя и когато има запек описва с каква трагедия се е сблъскал, мазни фалшиви муцуни.