Шеф на горско пращал камиони с дърва за близки

Те били сечени незаконно от държавния горски фонд край Своге
21 сеп 2018 07:40,
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на дирекцията по горите в София Милко Христов пращал камиони и тирове с дърва, сечени незаконно от държавния горски фонд край Своге, на свои роднини. За близките си с дърва се грижил и шефът на горското в Своге Петър Петров, разказа пред спецсъда прокурор Ангел Кънев.

Вчера той поиска 2-мата горски шефове и други 2-ма - лесничей и синът му, който е надзирател, да бъдат оставени за постоянно зад решетките. Петият участник в групата е пуснат под гаранция, пише "24часа".

Според обвинението Христов е ръководил бандата за незаконна сеч и търговия с дърва от 2014 г. досега. Горският шеф разпореждал на подчинените си да прекратяват проверки срещу негови познати в дървения бизнес. А всеки служител, който не изпълнявал, бил заплашван с уволнение.

Т. нар. силоваци в бандата били двамата лесничеи и надзирателят. Едно от престъпленията, за които са обвинени, е, че запалили колата на мъж, подал сигнал срещу тях. “Пратихме му добро писмо да мълчи”, похвалил се след палежа един от лесничеите на горските шефове.

“С прокурора сме чели различни материали по делото”, каза адвокатката на Милко Христов - Розалина Апостолова.

Съдът задържа лесничеят Петьо Петров, но пусна под домашен арест двамата горски шефове. На свобода срещу 3000 лв. е и надзирателят Денис Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки камион дърва е около +500 лева. Ако крадът само по камион на ден колко е?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията е така - краде се на поразия. Който може и колкото може. Другите са от губещата страна. Не свикнахте ли?
14
0
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Само се чудя от СИК или от ВИС е тоя ? Ама по-скоро е от СИК...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
през последните две години, клиернтите ми които са в дърводобива казват че криза там няма. Нека крадат, нека присвояват, накрая като им дадат сметката ще си спомнят че не е трябвало. Телата им ще ги накажат
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей заради такива алчни комунисти като тези на снимката народа гладува и е чезнещ от 33 години!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка община и район има местни дървени мафиози.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези селски тарикати доста гора са изсекли незаконно,но и кметовете на Ябланица и Батулия са в играта!!!
9
3
 
7
 
! Отговори
1234 преди 5 години
бб ще го сменя с нов.Не се е отчитал коректно.другите да внимават в картинката
8
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е,па на роднини че праща,нема на непознати...
7
2
 
4
 
! Отговори
Шеф на Шефа на Горит преди 5 години
Да Го бият този, да го почупят до най - малката костичка, за да усети как живо дърво го боли! Ако пак им е жал..огън да гори рода му, за да разбере какво им е било на фиданките...важи за всички, позволили същото умишлено.!
6
1
 
10
 
! Отговори
Фриидом преди 5 години
Кога го пускат, защото всички ние знаем че в БГ виновни няма, един няма осъден и в затвора ... всеки си прави кой каквото си иска. Овците продължават да блеят.Кога ще ги стигнем Румънците?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки на държавна службичка си му е намерил цаката и си кротка. Е, от време на време реват, че колегите им крадат повече, отколкото те крадат, но това си е чиста балканска завист.
4
2
 
2
 
! Отговори
Премиера преди 5 години
Затова е ШЕФ!
3
5
 
11
 
! Отговори
младен преди 5 години
Явно не са си платили такаса спокойствие на вожда ни и неговите придворни та затова са ги разръчкват.
2
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Гоше преди 5 години
Туй момче, на фона на горските дерибеи в Кърджалийско и Смолянско е като ангелче. Там се е стигнало дотам,че гората е пълна с изсъхнал бор, но хората не се допускат да събират и той гние, само и само да не се пречкат из краката на "големите" риби, дето секат наред за материал. Един ден застанете на изхода на Кърджали и бройте, всеки ден минават над 30 тира с дърва, а в същото време хората купуват дърва от прекупвачи на надути цени.
1
1
 
20
 
! Отговори
Кжкжкц преди 5 години
В цяла България е така! Къде са проверките? Къде са наказаните?!Горските работят за по една минимална работна заплата, но никой не се оплаква, нито протестира...Имат по 2-3 автомобила и живеят в лукс!Къде са полиция и прокуратура, питам?!