Президентът на Виетнам починал от рядък рак на кръвта

Заболяването му има вирусен произход, уточниха от Ханой
22 сеп 2018 15:38, Елка Василева
6
Президентът на Виетнам починал от рядък рак на кръвта
Чан Дай Куанг. Снимка: архив, Reuters

Причината за смъртта на виетнамския президент Чан Дай Куанг, починал вчера на 61 години, е рядък вид рак на кръвта с вирусен произход, съобщи професор Фам Зя Кхай, съветник в централното управление по здравеопазване, което се грижи за здравето на ръководителите на виетнамската комунистическа партия и на държавата.

Според професора, цитиран от новинарския портал ВиетНам.Нет и ТАСС, във Виетнам преди не е имало пациенти с подобни вируси.

"Това е много рядка разновидност рак на кръвта с вирусен произход. В света още няма статистика за този вид заболяване и поради това няма и лекарствени препарати срещу този вирус", посочи той.

Още по темата

В някои случаи ракът на кръвта се поддава на лечение чрез трансплантация на костен мозък, но шансовете за пълно излекуване при такива пациенти са много малки, отбеляза Фам Зя Кхай, цитиран от БТА.

Заболяването на Чан Дай Куанг било открито през юли 2017 г. През изминалата година той бил лекуван в родината си и шест пъти пътувал за лечение в Япония, но усилията и на виетнамските, и на чуждестранните лекари се оказали напразни и болестта бързо прогресирала. В четвъртък следобед състоянието му рязко се влошило и той бил откаран в централната военна болница в Ханой. Вечерта изпаднал в кома, а на другия ден, без да дойде в съзнание, той починал.

Държавният глава изпълнявал функциите си до последния момент. В края на август бил на официално посещение в Етиопия и Египет, в началото на септември участвал в празненство по случай началото на учебната година в едно ханойско училище, а в средата на месеца се срещнал с индонезийския президент Джоко Видодо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво да го убиват американците? Отношенията им със САЩ са прекрасни. Наскоро закупиха патрулни самолета p-3. Интересуваха се и от ф 16.През 2016 купиха 100 пътнически от Бойнг за 16 млрд. GE инвестира в ел централи.Войната е минало.За Виетнам основният врага е Китай с неговата агресивна политика. Спорят за островите Спратли
3
5
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Раковите вируси са ФАКТ а не фикция,и западните служби и използват ,справка Чавес!
2
2
 
4
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
оставкааааааааааааааааааа
1
8
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Лъжете!!! ЦРУ го уби!!!