Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
0
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До шубелии 162-Има защо да те е страх,на твое място бих се страхувал.Почне ли "Загрузка" ще ни разквантуват като куци пилета-Те са Имперободобно образование с мощно военно ядро и явна Периферия.Буташ ли им Периферията е въпрос на време да те подхванат ако се достигне екзистенциален минимум за съществуването им.И когато това стане те ще изберат да ги има срещу останалия Свят.Както обичат да казват там."Нужен ли ни е Свят без Русия" В превод ,ние оставаме вие си заминавате на дъното на Океана.
170
1
 
1
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До 160Абе нищо не ти е ясно бе:) Изкуствен интелект ,автоматизирани производства,цирка долар барел свършва,изцяло ще се преформатира Макроикономическата рамка в Света ,алтернативни източници на енергия,технологиите са толкова напреднали че не им трябва 8 млрд роби -гърла-ставаме излишни в кокошарника .Винаги плана с приоритет е бил -атака срещу Русия -ответ и съкращаваме бройката,чакаме радиацията да помете ,след това има отдавна разработени технологии за редуцирането и в рамките на седмици.
169
1
 
2
 
! Отговори
Стелт преди 5 години
след време да няма сега ще докараме С400 че тия не стават
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булгарския фермер много разбира от ракети за това внася домати от Турция ! Я питайте израелците как им падаха едно време самолетите в Египет и после пак помислете преди да драскате щуротии
167
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Bad company"За всеки който е малко "в час' е ясно , че С-400 е модифицирана С-300. Всъщност ракетите са еднакви:)) Леко подобрен радар и мнооооооооооооого, много реклама."Човеко 90% от целите от 1975г до сега(когато излиза 4 поколение самолети) не са си променили характеристиките за какво да се правят нови ракети?Разликата С-300 - С-400 - С-500 основно е в обработката на сигнала, Включване стандартно метров диапазон(анти стелт) и скорост на реакция основно изискване за ПРО системи
166
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 146 Принципно си прав но това беше просто за илюстрация на разликите в технологиитеДа разбирам ли че не си разбрал за какво се пише в поста и за това се хващаш за синтактични и правописни грешки и пропуски?
165
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 142"А как си обясняваш наличието в такава малка държава на 300 ядрени боеприпаса и 100 балистични ракети?"Още 60 години Франция построи в пустинята Негрев Ядрен реактор от типа който произвежда оръжеен плутоний. Израел, Франция и САЩ със сигурност са си сътрудничили при създаването на Еврейската бомба - Евреите са пречистили плутония а САЩ са им дали на готово работеща конструкция на бомбатаОтносно ракетите дори ИРАН с технологията на Скъд Р-11/17/300 направи своя с обсег 2500км
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вовката направи атлантическите си "партньори" да си говорят сами.
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, да попитам. ..... лЕнин, излекуваха ли го от сИфиилис, или все още се заразяват от него?
162
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете заглавието. Руснаците се базкат с американците. Навремето те така говореха за ПРО - то си, дето го инсталираха в Европа ;)))
161
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със С-200: Ил-20със Д-300 може и Су
160
7
 
9
 
! Отговори
шубелии преди 5 години
До СатаНАТО Как е мъжки ? Страх ли те е от руснаците ? Не се бой - никой няма да ти обърне внимание !
159
10
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Сирийските не могат да разпознаят руските самолети като "свои", разпознават само сирийските...--------------Глупости. Този демарш (с С-300) доказва само, че руснаците сами са си свалили самолета и сега демонстрират уж решителност, за да замажат положението, да хване дикиш лъжата, че няой друг им е а калв гащтите.
158
0
 
1
 
! Отговори
До Гачо преди 5 години
Ааааааа, ясно - ей сега отивам да им наредя да не започват ядрена война ;)
157
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и небето над Сирия уж беше затворено ама...
156
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Гачо - Защо мислиш че термоядрената война е нещо лошо? За България унищожена от евреите това ще е изход.
155
5
 
3
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До 157 В Рим изграждаш и разрушавах Градове,цивилизации. В момента се решава съдбата ни-ако Сирия падне -термоядрена война-има опасност от нарушения върху кодираната структура на която и викаме Душа-а това доста сериозно.Разминахте се 2003 на косъм и трябва не да целувате краката на Русия ами свещи да и палите че ви отрва кожите в Сирия.Пет пари не давам кой какво мисли вече при подобни екзистенциални казуси ,които някак не са за майтап .Нищо лично ,просто безумието трябва да с епрекрати
154
4
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Новина от последният час днес Русия е затворила въздушното пространство на израел до 26 този месец Практически напълно запечатан е Кипър Това показват 15 известия в Нотам и 7 известия в Навтекс .Нотам е оперативно разпространявана информация за известяване ,а Навтекс е международна автоматизирана система за оповестяване .
153
0
 
4
 
! Отговори
До Гачо преди 5 години
Гачо, моля дръжте се поне като С-300, а не като С-200 и ме разпознайте като "свой" - не съм бърборкото-фен на Пол Роджърс, а просто майтапчия, който го клати с цялото му кухо самочувствие на "експерт" ;)
152
3
 
0
 
! Отговори
Гачо преди 5 години
До Анонимен Решението беше коментирано отдавна.След удара на Коалицията в Сирия-ген щаб на Русия излезе със заявление ,че е било коментирано със Сирийската държава разполагането на подобни системи,и след ударите по Сирийската армия поради т.н от медиите"Хим атака" това ще стане факт.