Унгария прие закон, известен като "Спри Сорос"

"Отворено общество" съди страната заради това
24 сеп 2018 17:18, Анисия Иванова
86
Унгария прие закон, известен като "Спри Сорос"
Снимка: БТА

Фондация "Отворено общество", създадена от милиардера филантроп Джордж Сорос, съобщи, че е внесла иск в Европейския съд за правата на човека и в Конституционния съд на Унгария заради приетите неотдавна в централноевропейската страна закони за неправителствените организации, работещи с бежанци и кандидати за убежище, предаде Асошиейтед прес.

Джеймс Голдстън, директор на правния отдел на "Отворено общество", заяви пред АП, че завеждането на съдебно дело цели да противодейства на законите, които по думите му са "предназначени да сплашат и да заглушат независимите гласове в Унгария".

Законът, станал известен като "Спри Сорос", бе приет през юни. Той заплашва със затвор от една година хора, помагащи на кандидати за убежище.

През юли унгарските депутати одобриха въвеждането на 25-процентов данък върху финансовата и материалната помощ за организации, насърчаващи миграцията.

"Отворено общество" подпомага някои от организациите, засегнати от тези мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен,унгарците се опитват да защитят страната си,нищо повече.Това е неговата собствена страна,на Орбан и унгарците.Аз не съм против бежанците бягащи от война изобщо,но не се знае покрай истинските бежанци и какви други влизат,а и защо държат да ги подкарат към Европа,може би да държат в шах Европа,не знам.Ами и Тръмп каза същото,че ще строи стена,Орбан не е направил нещо по-различно.
8
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас трябва да има закон "Заплюй русофила"
7
2
 
27
 
! Отговори
Кики Пънчев преди 5 години
Нека туземната шайка на сатаниста Дьорд да се хвърли на амбразурата да зачитава работодателя си СЕГА!
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добра идея да се облагат траншовете от чужбина на НПО-тата. Трябва минимум 45% данък на финансирането от псевдочастните фондации, които са фондации на държави и държавни бюджети. Ето откъде ще дойдат парите.
5
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ревете против Сорос, но иначе се покланяте пред евреите и им целувате гзвете. И разправяте колко са готини, че убиват араби.
4
2
 
41
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Шойгу: Подчертавам: през 2013 г. по молба на израелската страна преустановихме доставката в Сирия на С-300, която бе подготвена за транспортиране, а сирийските военнослужещи бяха преминали през съответната подготовка. Днес ситуацията е различна. И то не по наша вина, категоричен бе военният министър на Москва.С други думи безнаказаните нагли полети на чивутчетата приключиха. Честито!
3
0
 
58
 
! Отговори
Тази фондация, преди 5 години
както и другите фондации, комитети и тем подобни псевдоорганизации на Сорос трябва да бъдат забранени в България, а той самият да бъде обявен за персона нон грата като отявлен терорист!
2
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано скоро и у нас се приемат такива закони.
1
5
 
71
 
! Отговори
х преди 5 години
корабчетата на тази еврейска гадина превозват до европа по 30 000 маймуночовека на месец !!!еврейския заговор унищожава бялата раса !!!