Унгария прие закон, известен като "Спри Сорос"

"Отворено общество" съди страната заради това
24 сеп 2018 17:18, Анисия Иванова
86
Унгария прие закон, известен като "Спри Сорос"
Снимка: БТА

Фондация "Отворено общество", създадена от милиардера филантроп Джордж Сорос, съобщи, че е внесла иск в Европейския съд за правата на човека и в Конституционния съд на Унгария заради приетите неотдавна в централноевропейската страна закони за неправителствените организации, работещи с бежанци и кандидати за убежище, предаде Асошиейтед прес.

Джеймс Голдстън, директор на правния отдел на "Отворено общество", заяви пред АП, че завеждането на съдебно дело цели да противодейства на законите, които по думите му са "предназначени да сплашат и да заглушат независимите гласове в Унгария".

Законът, станал известен като "Спри Сорос", бе приет през юни. Той заплашва със затвор от една година хора, помагащи на кандидати за убежище.

През юли унгарските депутати одобриха въвеждането на 25-процентов данък върху финансовата и материалната помощ за организации, насърчаващи миграцията.

"Отворено общество" подпомага някои от организациите, засегнати от тези мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Е да де, ама самия Сорос като еврейско дете е помагал на бацистите и сам е издавал сънародническия си евреи! Това го е признал преди години в интервю и е казал, че го е правил, за да оцелее и, че няма угризения на съвестта! Така че за отмъщение заради евреите от негова страна към Германия и Европа поне по тази причина не може да става въпрос.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Орбан, всички еко-***-хипи НПО-та трябва да се смачкате.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан-президент на ЕС!Долу джендърите мекотели от Брюксел.
66
0
 
8
 
! Отговори
А на бас преди 5 години
скоро,шоро е история
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чрез бежанците Сорос отмъщава на Европа за преследванията на евреите през Втората световна война.Знаем, че децата не са виновни за постъпките на родителите си. Само Господ има право да наказва децата заради родителите им. Сорос не е Господ!!!Освен това организациите на Сорос в Унгария са преизподня на финансови престъпления. За това не ни са казва.
64
2
 
45
 
! Отговори
Келера преди 5 години
Сорос мене ,ни ме храни,ни ме съди,ни ме люби.Да живее свободна Европа.Евала на унгарците!С вас съм братя.
63
1
 
45
 
! Отговори
V преди 5 години
Сорос - разрушена икономика и държавност! Това е визитната картичка на този евреин в Източна Европа! Гледай България и не питай повече, какво прави Сорос със държавите където е намъкнал своите агенти!
62
1
 
45
 
! Отговори
Казах ли ви аз? преди 5 години
Казах ли ви още преди време, че ни е нужен лидер като Орбан?
61
2
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Сорос ли? Наречен е Голдщайн в 1984-а на Оруел. Нарицателен е за измисления враг, който тоталитарната власт създава, за да контролира ПРОЛИТЕ. Всичките кошмари на Оруел са действителност, поради ограничната природа на човешкото развитие. Единиците са тези, които трябва да водят масите към прогрес. Но в обществото на Орбан тези единици трябва да бъдат смачкани, защото те застрашават статуквото на многомилионните нули/
60
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за кво му сваляш шапка ? Кажи нещо конкретно ? Подобри живота на хората , подобри образувателната система или какво ?Това, че писка срещу некъв мистичен соросс....е смехотворно. Кажи реално неговата работа до какво доведе. Освен до санкции скоро ...другото ?
59
1
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко: "Орбан трябва да промени, някои свои политики..." Ако Бойко приеме такъв законв България, трябва да разпусне ПП ГЕРБ или да се откаже от политиката;)))
58
2
 
48
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Кажете ми как да не завиди човек на унгарците?????
57
5
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Шапка им свалям на унгарците, така се прави!
56
10
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Чесно и аз не знам къде съм, кАжи че загубих идея.Аре пУснете ся нещо голо че транс обед.
55
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Унгарците сега мразят Сорос повече от колкото евреите на времето са мразили Христос.
54
3
 
33
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Даскала Защото е либерална ***.руга щяляща да разруши целят нормален свят .А за неговото отстраняване трябват диктатори който да са безмилостни към неговите НПО та .
53
46
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Единствено диктаторите мразят Сорос! Защо ли?
52
18
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
КимЧи най интересното е че хора като Сорос винаги намират някой местен да им свърши работата. Чудно ми е ако на теб ти се отдаде тая възможност дали няма да з започнеш да поправяш минусчетата на плюсчета.Аре пУснете ся нещо голо че ми омъзнА да наливам мозък в празни кратуни
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гола вода, кал по гърба ШибиРиби в джоба и стъпки по потника. Егати нещастника е тоя. Трупайте му минуси.
50
4
 
34
 
! Отговори
Бунак преди 5 години
Браво Унгария. Почнахте война срещу един от най-големите айдуци в света. Сега ще почнат провокации срещу вас колко сте не демократични.Браво и затова,че показвате все пак ,че са останали държави с мнение в тоя дебилен съюз. Най-вероятно вие ще сте една от малкото държави които ще защитят интересите си спрямо единственната останала империя в света -Великобритания с техния брекзит и интересите им.